PDA

Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] bazancik

kudlaty1
27-03-2013, 22:59
Witam serdecznie.
Jest to pierwsze zdjecie w tym dziale,ktorym chcialbym sie podzielic."Pstrytkam" od niedawna,wiec prosze o wyrozumialosc.Wszystkie opinie sa mile widziane.
Zdjecie zrobilem z okna samochodu przy drodze.wszystkie ustawienia na manual

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img189.imageshack.us/img189/2217/bazant22.jpg)

Dziekuje i pozdrawiam.

barracuda
27-03-2013, 23:01
Ustawienia nie mają tu nic do rzeczy. Zdjęcie raczej niskich lotów. Bażanta za wiele nie widać, ogólny bałagan,kadr też mało interesujący. Zwykłe zdjęcie zrobione z okna samochodu.

Zdjęcie powinieneś wstawić w poście, nie tylko link.

kudlaty1
27-03-2013, 23:06
Dzieki za opinie.To poczatki,od czegos trzeba zaczac:)
Moze pozniej bedzie lepiej.
pozdrawiam

SerU
28-03-2013, 00:59
Kolory ma zacne ten bażancik ale cała reszta niestety w barwach podobnych więc...zlało się to wszystko. Poza tym za dużo czerwonego jak dla mnie i mój skalibrowany monitor :)
Manual niewiele tu pomógł - nie wiem, jakie masz body, ale trzeba było się pobawić balansem bieli. Wiem, wiem...z okna samochodu. Czasu nie było :) Ale ostrość na nim złapałeś dobrze - przynajmniej na piórach :)

Jakim obiektywem to robiłeś?

kudlaty1
28-03-2013, 01:28
Kolory ma zacne ten bażancik ale cała reszta niestety w barwach podobnych więc...zlało się to wszystko. Poza tym za dużo czerwonego jak dla mnie i mój skalibrowany monitor :)
Manual niewiele tu pomógł - nie wiem, jakie masz body, ale trzeba było się pobawić balansem bieli. Wiem, wiem...z okna samochodu. Czasu nie było :) Ale ostrość na nim złapałeś dobrze - przynajmniej na piórach :)

Jakim obiektywem to robiłeś?

Dzieki za opinie.puszka d3000,m42 hanimex 135,2.8,akurat taki mialem podpiety.
Pozdrawiam.

SerU
28-03-2013, 01:48
Aaaaa...to stąd ten full manual :) Nieźle wyszło, tym bardziej, że jak sam piszesz pstrykasz od niedawna...i to w manualu :)

kudlaty1
28-03-2013, 09:47
Aaaaa...to stąd ten full manual :) Nieźle wyszło, tym bardziej, że jak sam piszesz pstrykasz od niedawna...i to w manualu :)

Probuje tylko w trybie M (innych nie uzywam).jak wejda w krew wszelkie ustawienia, to bedzie swietna zabawa.
pzdr.

darek_d
28-03-2013, 15:44
Dzieki za opinie.puszka d3000,m42 hanimex 135,2.8,akurat taki mialem podpiety.
Pozdrawiam.

a mi pokazuje, że zrobiłeś 70-300 na 170 mm to jak było ;)

kudlaty1
28-03-2013, 19:09
a mi pokazuje, że zrobiłeś 70-300 na 170 mm to jak było ;)

Najmocniej przepraszam za bledna informacje.z tego wynika,ze to byla sigma 70-300.mea culpa.
Prawie zawsze mam podpiety jakis M42 i tej sigmy nie uzywam,bo strasznie mydli.dlatego ten blad.
Nastepnym razem bede uwazal na szczegoly.

A tak poza tym ,to gdzie znalezc informacje,jakim szklem byla robiona fotka,bo ja z komputra cienki jak bibula,

przepraszam i pozdrawiam