Zobacz pełną wersję : Dziwna sprawa w PS
Michaelg
25-03-2013, 19:24
Witam,
nie wiem co odbiło mojemu PSowi otóż jak otwieram zdjęcie czy jpg to pokauje on na nim czarne punkty lub plamy jak w przykładzie- dziłam normalnie itp itd i zapisuje poprawnie, ale nie wiem czemu jest tak w momencie otwarcie i przygotowywania pliku: http://pics.tinypic.pl/i/00354/h5wninmdikmn.jpg
Ktoś pomoże?
Myślę, że w tym przypadku tylko egzorcysta Cie uratuje... :(
A masz włączone wspomaganie sprzętowe w opcjach? Spróbuj wyłączyć, zrestartować i daj znać, czy to coś dało.
Michaelg
26-03-2013, 00:13
kkokosz brawo! Jesteś mistrzem. Działa! Dziwne to bo nic nie zmieniałem od czasu poprzedniego użycia. Możesz mi wyjasnić o co mniej więcej w tych opcjach sprzętowych chodzi? Zaznaczyłem BASIC i też działa. Ogólnie komputer mam mocny , karte AMD RADEON HD 7700.
Hm, trudno powiedzieć, co jest rzeczywistą przyczyną, prawdopodobnie chodzi o nieaktualne sterowniki. U mnie np. od miesięcy działał sobie PS CS5 z włączoną akceleracją sprzętową. Żadnych problemów. Zainstalowałem aktualizację do CS6 i okazało się przy pierwszym uruchomieniu, że PS wykrył jakiś problem i wyłączył wspomaganie sprzętowe (CS5 działał ok, uruchamiałem na przemian). Pomogło zainstalowanie najnowszych sterowników (mam Radeona 4850). Być może aktualizowałeś coś w PS, albo może jakaś gra/program coś podmieniło w sterownikach karty graficznej.
Cieszę się, że pomogło - spróbuj jeszcze wgrać najnowsze sterowniki, może uda Ci się uruchomić pełne wsparcie sprzętowe.
Michaelg
26-03-2013, 10:56
Dziękuję Ci mega. Zarówno za rzeczową odpowiedź jak i przede wszystkim bardzo skuteczną.