Zobacz pełną wersję : Portfel, etui na dokumenty
Wiem, że w cafe już wszystko było ale temat portfeli nie był jeszcze poruszany.Chciałem zapytać jak sobie z tym wszystkim radzicie, karty kredytowe, debetowe, lojalnościowe, banknoty, bilon, dow. osobisty, prawo jazdy, dow. rejestracyjny itp.? Czy jest szansa to wszystko zmieścić do jednego małego portfela czy trzymacie karty oddzielnie a dokumenty oddzielnie czy jak? Fajnie jakby to było skórzane i jakoś wyglądało.
Używam portfela podobnego do tego (http://allegro.pl/nowosc-portfel-meski-cavaldi-skora-gratis-i3100399971.html) i jestem bardzo zadowolony. Poza banknotami i bilonem noszę w nim kilka różnego rodzaju kart, dowód osobisty, dowód rejestracyjny, prawo jazdy, legitymację służbową, wizytówki. Używany już któryś rok, więc wykazuje wyraźne ślady używania, ale za taką cenę można sobie spokojnie wymienić na nowy. W tej kwocie chyba nie znajdziesz nic lepszego ;)
krzysztof jot
28-03-2013, 01:22
zasada jest taka - nigdy wszystko razem. Dokumenty samochodu bez DO.
Karty kredytowe - też nie wszystkie w jednym portfelu.
Cała reszta - to już zależy od stylu i standardu życia - jedn woli duże płaskie, inny małe a grube :) itd itp więc trudno raczej coś doradzać nie znając osobistych preferencji właściciela - harcerz wybierze co innego niż playboy :)
zasada jest taka - nigdy wszystko razem.
Wszyscy o niej zapominają. Ja też. Oczywiście wszystko dzieje się "do czasu"... :)