Zobacz pełną wersję : Nikon d600 AF-S single point zablokował się
Hej,
Kurcze chyba coś namieszałem w auto focusie w moim D600. Ustawiony jest na AF-S, Single Point ale nie mogę zmienić wyboru punktu ostrości, Ciągle jest w jednym miejscu (prawy górny róg) i nie mogę go przesunąć.
Sorry mam ten aparat od kilku dni i jeszcze go nie opanowałem, co może być przyczyną?
chyba instrukcja się kłania..
np. blokada przełączania AF - taka wajcha z literką "L".
burza1979
24-03-2013, 16:11
a jak masz ustawione kółeczko na . czy na L (trzeba je odblokować)
P.S.chyba się spóźniłem
ups właśnie zauważyłem, że przez przypadek przestawiłem pokrętło w tryb L... Dobra problemu nie ma już :-)
chyba instrukcja się kłania..
np. blokada przełączania AF - taka wajcha z literką "L".
Cały czas się kłania, tyko żona krzyczy, że już tylko z instrukcją siedzę....
BTW jak ktoś nie lubi na sucho instrukcji czytać to polecam ebooka Nikon d600 Expierience, bardzo się fajnie czyta...
Hej,
Kurcze chyba coś namieszałem w auto focusie w moim D600. Ustawiony jest na AF-S, Single Point ale nie mogę zmienić wyboru punktu ostrości, Ciągle jest w jednym miejscu (prawy górny róg) i nie mogę go przesunąć.
Sorry mam ten aparat od kilku dni i jeszcze go nie opanowałem, co może być przyczyną?
Ale aparat kupiłeś w dystrybucji z całym kompletem ? Jeżeli tak to jest tam taka książeczka z większościa odpowiedzi na pytania.
Albo : http://nikonsupport.eu/europe/Manuals/d600/d600_pl_01.pdf
strona od 97 do 101.
Ja wiem że ludzie maja coraz częściej wstręt do czytania czegoś co jest na papierze ale to juz przesada.
Macie racje pośpieszyłem się z zadaniem pytania - ale odkryłem sam zanim zobaczyłem Wasze odpowiedzi. :-). Poprawie się!
Kurcze, czegoś tu nie rozumiem - ktoś kto kupuje sprzęt będący jedną nogą w profi zadaje takie pytania... ehhh... ot,takie moje przemyślenie