Zobacz pełną wersję : Duża torba
Szukam torby, która nie będzie czarna i zmieści: zagripowane d700 + 80-200AF-S z osłoną, do tego d7000 + grip + 14-24, plus luzem 24-70/2.8, SB-800, wyzwalacze, macbook 13", zasilacze. Do tego zewnętrzna kieszeń do której wejdzie dyktafon i sony nex z 16mm stałką. Mój wybór padł na ThinkTank Retrospective 40, ale może znacie coś tańszego?
Jedrek.S
23-03-2013, 22:32
Manfrotto unica 7 ? Ale może być przymała.
Jeszcze Hama defender 220
Bartek - NinoVeron
23-03-2013, 22:50
Szukam torby, która nie będzie czarna i zmieści: zagripowane d700 + 80-200AF-S z osłoną, do tego d7000 + grip + 14-24, plus luzem 24-70/2.8, SB-800, wyzwalacze, macbook 13", zasilacze. Do tego zewnętrzna kieszeń do której wejdzie dyktafon i sony nex z 16mm stałką. Mój wybór padł na ThinkTank Retrospective 40, ale może znacie coś tańszego?
ja od m-ca mam Lowepro Classified 250 AW
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=10660&lowepro-classified-250-aw-test-torby
bardzo duża i bardzo pojemna torba, która jednocześnie nie bije po oczach
i co najważniejsze jest w największym dopuszczalnym rozmiarze jako bagaż podręczny do samolotu
gdyby była minimalnie większa to miałbym problem a tak zmieściła się na styk
Manfrotto unica 7 ? Ale może być przymała.
Jeszcze Hama defender 220
Manfrotto była by idealna, tylko z tego co wyczytałem nie mieści puszki z 80-200/2.8. :( Hama jest czarna i zbyt kanciasta.
Jedrek.S
23-03-2013, 23:00
Z manfrotto jest o tyle specyficznie, że wszystkie pierdoły wrzucasz "pod podłogę"
ja od m-ca mam Lowepro Classified 250 AW
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=10660&lowepro-classified-250-aw-test-torby
bardzo duża i bardzo pojemna torba, która jednocześnie nie bije po oczach
i co najważniejsze jest w największym dopuszczalnym rozmiarze jako bagaż podręczny do samolotu
gdyby była minimalnie większa to miałbym problem a tak zmieściła się na styk
Ooo. Fajna. I jest w wersji szarej! Tylko jak spojrzałem na wymiary, to trochę się przestraszyłem. Sporo szersza od ThinkTanka. Powiedz, jak chodzi się z nią po zatłoczonym muzeum podczas wernisażu, etc?
Bartek - NinoVeron
26-03-2013, 00:22
Ooo. Fajna. I jest w wersji szarej! Tylko jak spojrzałem na wymiary, to trochę się przestraszyłem. Sporo szersza od ThinkTanka. Powiedz, jak chodzi się z nią po zatłoczonym muzeum podczas wernisażu, etc?
Chodziłem z nią po baaaardzo ciasnych i zatłoczonych uliczkach w Fezie i Marrakeszu i dawałem radę :)
niestety ... aby pomieścić tyle sprzętu co wymieniłeś trzeba mieć dużą torbę ale ta akurat była dla mnie zdecydowanie najlepsza
ale jak coś to jest troszkę węższa odmiana tej torby:
Lowepro Classified 200 AW
jest multum filmików na youtube prezentujących te torby...
aaa... no i ceny poniżej 400 zł
ja moją 250-tkę (kompletnie nową) na allegro kupiłem za 333 zł z darmowym kurierem :)
ThinkTank jest spoooooooooooro droższy
W końcu się zdecydowałem. ThinkTank Retrospective 50 dzisiaj do mnie przyszedł. Nigdy nie podejrzewałem, że 14-24 może być takim małym szkłem (gubi się zupełnie w zakamarkach torby, nie wspominając o 50-ce).
Pozwolę sobie odkopać temat.
Szukam torby, która pomieści:
2 body z gripami, 1x tele, 1x 24-70, 1x 14-24, 1-2 stałki (50 i 35), 2xSB910 i kilka małych akcesoriów.
Torba nie ma służyć transportowi, a jedynie "miejscem przetrzymania" :)
Tzn. robię zdjęcia i odkładam na chwilę do tej właśnie torby bez zdejmowania obiektywu (i jeśli się da lamp), tak by nie leżało na wierzchu, ani też nie rozpinać zestawów :)
Piszę to, ponieważ duże torby z reguły ce****ą się też super wykonaniem itp., a co za tym idzie również wysoką ceną.
Może ktoś kiedyś spotkał się z taką torbą? Cena w granicach 500-600zł.
A może taka , używam dwóch tej firmy i ok.
http://www.torbylowepro.pl/lowepro-nova-sport-35l-aw.html
Polecam Crumpler Master Delhi 770 - jest naprawdę duża:) fajnie wykonana i wygodna.
a ja polecam camrock tank x60
a ja polecam camrock tank x60
To jest to czego szukałem! W cenie zmieszczę się jeszcze z drugą mniejszą na własne wypady :)
Dzięki Wielskie esk2 za pomoc!