Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Pierwszy bociek tej zimy:)
Uchwycony pod Rawą Mazowiecką, przyleciał wczoraj:
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/03/bociek_zps35090cfe-1.jpg
źródło (http://i895.photobucket.com/albums/ac155/burz_pl/Fotki%20na%20Forum/bociek_zps35090cfe.jpg)
... biedactwo :( bardzo dobrze naświetlony :)
Trochę za wysoka perspektywa i bałagan w kadrze, proponuję zrobić zdjęcie na ziemi. Powodzenia :)
No widzisz, a ja tyle po śniegu łaziłem, żeby w tle nie było blachowatego nieba:(
Zdjęcie na ziemi to jeszcze nie teraz, bocian zapadłby się po brzuszek w zaspach.
Mnie się podoba ten spacerowy kadr. Wyszedł bardzo ciekawie o tej porze roku (mam na myśli ośnieżone gniazdo). Co do zarzutów z perspektywą...no cóż chyba trzeba by wdrapać się na drzewo, lub skorzystać z podnośnika:shock:
Mnie się podoba ten spacerowy kadr. Wyszedł bardzo ciekawie o tej porze roku (mam na myśli ośnieżone gniazdo). Co do zarzutów z perspektywą...no cóż chyba trzeba by wdrapać się na drzewo, lub skorzystać z podnośnika:shock:
Wierzę w Ciebie zrobisz lepsze :)
Wierzę w Ciebie zrobisz lepsze :)
Ta rada, chyba nie tylko mnie się przyda...
Ta rada, chyba nie tylko mnie się przyda...
... wyluzuj :)
... wyluzuj :)
Wiesz, to nie o to chodzi. Realnie nieraz nie da się zrobić foty "idealnej", bo jaka jest jej definicja? Że musi być z poziomu oczu, głowy, zada? Wszyscy wiemy jak byłoby najlepiej(autor zdjęcia pewnie też to wie)
Ta fotografia jest typową spacerówką, fajnie pokazującą przyrodę(bociana w śniegu) w tym przypadku:-P
Wiesz, to nie o to chodzi. Realnie nieraz nie da się zrobić foty "idealnej", bo jaka jest jej definicja? Że musi być z poziomu oczu, głowy, zada? Wszyscy wiemy jak byłoby najlepiej(autor zdjęcia pewnie też to wie)
Ta fotografia jest typową spacerówką, fajnie pokazującą przyrodę(bociana w śniegu) w tym przypadku:-P
Wyluzuj - proszę - na tym forum jest lepszy ,, filozof" od Ciebie . On nawet własne scenariusze pisze do cudzych zdjęć - bo własnych nie robi :)
Wyluzuj - proszę - na tym forum jest lepszy ,, filozof" od Ciebie . On nawet własne scenariusze pisze do cudzych zdjęć - bo własnych nie robi :)
Ech...zawsze i wszędzie znajdzie się ktoś kto wie lepiej. Mam rację?:-P
Dobra, bo robi się OFF.
pozdro...
Basket - ciesz się cudzym zdjęciem :). Burz nie napisał ze to zdjęcie aspiruje do zdjęcia roku - to jest dokument - a bocian jest bardzo dobrze naświetlony :) I dla tego to jest zdjęcie dobre - jako dokument :)