Zobacz pełną wersję : Skradziono konia - znaleziony :-)
KaleidoStar
20-03-2013, 16:48
Kochani, błagam o udostępnianie zdjęcia, o rozglądanie się.
Wczoraj z fundacji skradziono naszą Fionę - emerytkę. Są wielkie obawy, że na rzeź, bo ona ani piękna nie jest, ani zdrowa jakoś specjalnie.. po przejściach klaczka.
Tu zdjęcie na facebooku, pewnie wydarzenie się pojawi też niebawem.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=354062218044725&set=a.354062188044728.1073741837.100003228499546&type=1&theater
Bogna albo ktoś, możecie wrzucić to zdjęcie przez imageshacka albo coś w ten deseń tu? Mój net sobie z tym nie radzi zupełnie..
Proszę:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/562759_354062218044725_248570198_n.jpg)
KaleidoStar
20-03-2013, 18:15
Dzięki, Boguś. Ciągle nie wierzę :(
Koń nie jest mały, ktoś musiał go widzieć ...
Szliście za śladami? Chyba, że nasypał świeży śnieg ;/
KaleidoStar
20-03-2013, 19:16
Ślady pokazały, że ktoś ją zabrał. I widziano podobno jakiegoś faceta, który ją prowadził. Niestety śnieg sypie cały czas...
ja nie wierzę jacy ludzie są dziwni... delikatnie mówiąc. jak można kraść zwierzęta ! żeby się jej tylko nic nie stało !
KaleidoStar
22-03-2013, 01:44
Lotus...np dla pieniędzy..
Dzwonimy non stop do wszystkich ubojni i handlarzy, jakich uda nam się namierzyć.. Trzeba to mocno nagłośnić, oni nie lubią w niepewne interesy się wdawać. W ubojniach muszą wiedzieć, że tego konia szuka naprawdę dużo ludzi.
Przejdźcie się po okolicy, popytajcie w sklepie, postawcie piwo miejscowym itp. Być może stoi dwa gospodarstwa dalej. Podpytajcie w miejscowej szkole i poproście księdza o przeczytanie ogłoszenia na mszy.
KaleidoStar
22-03-2013, 16:04
Artur non stop poza fundacja teraz, jeździ w każde możliwe miejsce.. Szukanie, zaglądanie ludziom w obejścia i stajnie to już norma teraz. Karolina jeździ po okolicy i woła. Fiona jest jak pies... Na wrzask Karoliny zawsze leciała pędem... O mszy nie pomyślałam, zaraz będę informować.
Ubojnie dostają maile ze zdjęciami, ale pomoc przy informowaniu nadal się przyda. Nawet jak się telefony nasze będą dublować, to dobrze, trzeba dużo szumu robić, żeby każdy, kto zobaczy podobnego konia od razu o nas pomyślał i sprawdził.
Wioletta
22-03-2013, 16:46
Biedna Fiona :( Normalnie w glowie sie nie miesci :((
Trzymam kciuki zeby sie odnalazla!
KaleidoStar
22-03-2013, 16:50
Fiolik, nam tez nie..
Nie tracimy nadziei..
Przeczytałam na Facebooku, że Fiona się znalazła - wspaniała wiadomość!
KaleidoStar
23-03-2013, 21:36
Tak, jestem taka szczęśliwa!!
Była u jakiegoś gospodarza kilka kilometrów dalej. Facet twierdzi, że zabrał ją z ulicy. Akcja nagłaśniania się opłaciła i ktoś się wystraszył i ją porzucił...
Kiedyś był taki dobry zwyczaj - wieszania koniokrada na najbliższym drzewie.
KaleidoStar
24-03-2013, 01:11
Też ciągle o tym myślę,wer.... ;)
Boryszuk
24-03-2013, 01:23
Murzynów też wieszali ;-)
Kiedyś był taki dobry zwyczaj - wieszania koniokrada na najbliższym drzewie.
Np. w WFRP :p
Tak, jestem taka szczęśliwa!!
Była u jakiegoś gospodarza kilka kilometrów dalej. Facet twierdzi, że zabrał ją z ulicy. Akcja nagłaśniania się opłaciła i ktoś się wystraszył i ją porzucił...
Wszyscy sie cieszymy.
Pozdrowienia
KaleidoStar
24-03-2013, 19:22
Wysciskalam ją dziś za wszystkie czasy i nafaszerowalam marchewkami, ze hej ;)
Aniu, dobra robota. Gdyby nie Wasze zdecydowane i szybkie działania, to na pewno by się nie znalazła.
Dobry pomysł z telewizją.
Wioletta
25-03-2013, 22:30
OoooO!!!! Superr!!!! Swietna wiadomosc!!!!!! :)))
Dlugo bedziecie jeszcze walkowac temat tego konia? Nie zgubilo sie jakies inne biedne zwierzatko?
KaleidoStar
25-03-2013, 23:02
kzkzg, a co Ci to przeszkadza? Zmusza Cię ktoś do wchodzenia w ten wątek? Mam nadzieję, że nigdy nie będziesz w takiej sytuacji jak my te kilka dni temu..
Aniu, ignoruj. To już nie pierwszy taki tekst tego użytkownika ... ;)
Może kiedyś zrozumie, gdy znajdzie się w podobnej sytuacji (czego jednak mu nie życzę). Oczywiście jeśli ma tyle serca dla zwierząt, co my.
Oh, podziwiam was jakie macie dobre serduszka dla zwierzat :D
I nie martwcie sie o mnie, nigdy konia mieć nie bede.
Nie rozumiem tylko po co dalej ciagniecie ten temat, koń sie znalazl wiec jaki w tym cel? Tym bardziej na forum fotograficznym.
Nie rozumiem tez jak mozna dac sobie ukraść konia...
Z mojej strony EOT, nie bede wam zasmiecal jakze waznego tematu na tym forum.
nie bede wam zasmiecal jakze waznego tematu na tym forum.
Szkoda, że tak późno to zrozumiałeś ;)
robin102
26-03-2013, 09:36
Dobra wiadomość z rana w tym dzikim świecie.
Oh, podziwiam was jakie macie dobre serduszka dla zwierzat :grin:.
My też.
Oczywiście jeśli ma tyle serca dla zwierząt, co my.
I trzeba to wszędzie i za każdym razem rozgłaszać? Zmień podpis w stopce, będzie mniej pisania.
Jakoś nikt z Was się nie ujawniał w wątkach, gdzie był ruszony temat zaiste wspaniałego rodzaju spędzania wolnego czasu, jakim jest łowiectwo. No chyba, że tego miłość do zwierząt już nie obejmuje.
Ale jak chodziło o ucinanie jajek zwierzątkom domowym to raban się zrobił aż miło.
Dobra wiadomość z rana w tym dzikim świecie.
Wiadomość jest wspaniała, bez wątpienia. Tym bardziej, że chodzi o zwierzę, któremu ktoś chce zapewnić spokojną starość. Bandytów na tym świecie nie brakuje.
KaleidoStar
26-03-2013, 13:45
Elanek, gdybym znaczyła wątek o łowiectwie, prawdopodobnie bym się odezwała. Ale nie widziałam.
Ps nie zaśmiecajmy chociaż jednego wątku naszymi dyskusjami, które tu akurat są całkiem nie na temat. Pozdrawiam i życzę miłego dnia. Fiona też pozdrawia ;)
Pozdrawiam i życzę miłego dnia. Fiona też pozdrawia ;)
Pozdrawiam w takim razie.
Pozdrawia także Zuza, Funfel, Czesława i Dobrawa. Nie wiem czy Kazik pozdrawia, bo zniknął już ze 3 tygodnie temu. Może go coś zjadło, może znalazł nowy dom, choć w to wątpię, bo to wyjątkowo wredny kocur. Ewentualnie pozdrawia z zaświatów.