PDA

Zobacz pełną wersję : Klub Poszukiwaczy

sztefanek
20-03-2013, 14:19
Witam.
Skoro jest coraz więcej użytkowników aparatów to coraz wiecej ich ginie i każdy szuka na własną rękę. Wpadł mi do głowy pomysł żeby założyć "klub poszukiwacza" do którego bedą mogli wejść osoby, którym został skradziony sprzęt aby móc wymieniać się informacjami, sposobami poszukiwań jak i rezultatami.
Przykład: jeżeli kilku osobom został skradziony ten sam model aparatu lub obiektywu to poszukiwania w grupie zwiększa prawdopodobieństwo znalezienia.
Co Wy na to?

Rafał_Sz
20-03-2013, 17:26
Dyskusja na temat sposobu odnalezienia sprzętu jak i metody w jaki sposób został ukradziony to cenne wskazówki dla złodziei. Nie upubliczniałbym takich informacji.

sztefanek
20-03-2013, 18:34
Myślisz, że złodzieje tu zaglądają?
Na dodatej są przecież wątki o skradzionych aparatach więc co za różnica? Chodzi mi bardziej o integrację i wspieranie się w poszukiwaniach. Często zaglądam na różego rodzaju portale aukcyjne, ale patrzę tylko pod względem tego co straciłem.

mkowalski
27-03-2013, 21:53
Prawie 4 miesiące poszukuję skradzionego sprzętu gdzie tylko mogę. Portale aukcyjne, ogłoszeniowe i bez rezultatu.
Dostałem również pisemko z policji a zakończeniu śledztwa. Oczywiście umorzono.
Do komisów, lombardów wysłałem masę e-maili. Do Nikona również. Teraz żyję w świadomości że zrobiłem wszystko aby odzyskać sprzęt.
Wiem jedno- sprzęt który mam zamiar kupić będzie kosztował ponad 10k i zamierzam go ubezpieczyć. Koszt to ok. jeden tysiąc.