Zobacz pełną wersję : Canon w slave
grzegorzant
18-03-2013, 13:07
Słuchajcie, czy to możliwe że w lampie systemowej do C (580 czy 600) w ustawianiu slave lampa działała TYLKO na błysk z drugiej C ???
Po prostu nie reaguje na błyski z innych lamp. Czy slave w tej lampie idzie po fotoceli bo jeśli tak, to czemu reaguje tylko na błyski z C ?
Nie upieram się,że nie robię jakiegoś błędu w ustawieniach.
Nie wiem jak 600, ale 580 nie ma "zwykłej fotoceli" (jak np. w YN czy lampach studyjnych"), ma odbiornik reagujący na błyski sterownika systemowego.
grzegorzant
18-03-2013, 13:35
No to jesteśmy w domu, dzięki.
Ki sens ?
Żeby posiadacze Nikona mieli na co narzekać? ;)
malwinka
08-04-2013, 09:39
podepnę się czemu (jak zapomnę radia co przy moim roztrzepaniu już się zdarzało:P) nie mogę lamp studyjnych ustawionych na fotocele wyzwolić od lampy 580? Ktoś wie co trzeba zrobić aby to zgrało w dobrym czasie?
Lampa 580 - koniecznie na body i koniecznie w trybie pracy manualnej. Jaki podział mocy sobie wybierzesz to obojętne, by nie dostawać głupich cieni najlepiej na 1/64 (jak będzie za słabo i lampy studyjne nie wyzwolą to zwiększ). Możesz ja tez odchylić i świecić w sufit.
malwinka
20-04-2013, 13:03
Zawsze właśnie daje w tryb manual i próbowałam różnych jasności. To wszystko błyska tylko nie zgrywa się w jednym czasie... :/
A jaki czas stosujesz? I czy na pewno masz lampe na aparacie?
Jest "redukcja czerwonych oczu" -> "wyłączona"?
militarius
21-04-2013, 10:07
albo masz włączony błysk na drugą kurtynę
malwinka
02-05-2013, 13:59
A jaki czas stosujesz? I czy na pewno masz lampe na aparacie?
lampa na aparacie czas nie przekracza 1/200.
malwinka
02-05-2013, 14:00
albo masz włączony błysk na drugą kurtynę
to by brzmiało najlogiczniej, jak to sprawdzić/zmienić?
Jest "redukcja czerwonych oczu" -> "wyłączona"?
nie wiem.. widzę, że nigdy nie wnikałam tak w głąb mojej lampy...
militarius
02-05-2013, 14:22
hmm, nie na tyle się orientuję w C, ale z tego co kojarzę to raczej wciśnięcie/przytrzymanie przycisku odpowiedzialnego za lampę (z przodu body po lewej stronie szkła?) i kręcenie którymś z pokręteł powinno dać efekty :) polecam instrukcję do body.