PDA

Zobacz pełną wersję : Głupa sprawa z gifem, imageshackiem i fb

Strus
16-03-2013, 21:00
Zrobiłem sobie prawie 2 megowego gifa. Uploadowałem grzecznie na imageshack'a i po tej operacji gif widoczny jest jako 1 zdjęcie a nie sekwencja kilku fotek.
Chciałem owego gifa wrzucić docelowo na fb i niestety lipa :( Wrzuciłem go też bezpośrednio na FB ale sytuacja jest ta sama - widać jedną fotkę zamiast sekwencji.

Ktoś pomoże rozwiązać problem ?

Władca Pixeli
16-03-2013, 21:19
Na FB gify z animacją nie działają.

Strus
16-03-2013, 21:26
W ogóle ? Nawet podlinkowane z zewnętrznego serwera ?

Co nie zmienia faktu że na imageshack'u też nie działa

Władca Pixeli
16-03-2013, 21:33
W ogóle ? Nawet podlinkowane z zewnętrznego serwera ?

Co nie zmienia faktu że na imageshack'u też nie działa
Nawet jak go załadujesz na własny serwer to nie będzie działał na FB. Chodzi o obciążenie serwera dużą ilością danych.
Przypuszczam, że z tego samego powodu imgaeshack też tego nie odtwarza prawidłowo

Strus
16-03-2013, 21:37
Właśnie załadowałem na swój i fakt, na fb też nie działa. Trzeba klikać w linka. Ale dziwne to bo przecież zewnętrzny host nie obciąży chyba serwerów fb...

Władca Pixeli
16-03-2013, 21:45
Właśnie załadowałem na swój i fakt, na fb też nie działa. Trzeba klikać w linka. Ale dziwne to bo przecież zewnętrzny host nie obciąży chyba serwerów fb...
Na FB zdjęcia nie są likowane tak jak na zwykłych stronach czy forum Nikona.
Zobacz, że na FB jak otwierasz stronę to nie otwiera się cała strona i wszystkie zdjęcia tylko mała część.

freefly
17-03-2013, 14:56
Strus przecież zamiast nas zadręczać swoim pytaniami, możesz zadręczać google. Przecież po wpisaniu: How to add animated image or gif in facebook ? jest sporo gotowych odpowiedzi i informacji na temat, a nawet sposoby jak umieścić.
Nie wiedzieć czemu upierasz się, żeby w wszystko pytać na tym forum.

Strus
17-03-2013, 22:39
Widzisz, jak wpisalem problem u wujka to wywalilo mi kilkanascie stron na ktorych jak wol napisano że gify linkowane z zewnetrznych serwerow beda dzialac.... Nie bardzo, prawda ?

Wladcy moge jedynie podziekowac bo choc troche podpowiedzial gdzie jest pies pogrzebany. Tobie chyba podziekowac za pisanie powyzszego posta nie moge bo nic nie wnosi. Tym bardziej że czujesz sie przeze mnie zadreczony. Wybacz.