Zobacz pełną wersję : Warszawa 1935r.
http://warszawa1935.pl/
http://cjg.gazeta.pl/CJG_Warszawa/1,104436,13564589,Warszawa_1935_juz_w_kinach__Zoba cz_stolice_sprzed.html
zapowiada się ciekawa animacja. Zamierzam wybrać się po weekendzie jak już zrobi się luźniej w kinach
Animacja zaiste ciekawa, choć przyznam, że raczej nie będę tego oglądał, chyba że z czystej ciekawości co do technicznej strony przedsięwzięcia. Nie znam Warszawy, nie czuje się w żaden sposób związany z tym miastem.
Natomiast chętnie zobaczyłbym tego typu animację dotyczącą Wrocławia. Ciekawość rozpaloną przez książki Marka Krajewskiego czy Andrzeja Ziemiańskiego oraz przez różne albumy fotograficzne przedstawiające miasto sprzed II WŚ, może bym zaspokoił podglądając miasto niemal na żywo.
Ja chetnie obejrze animacje o Warszawie, miasto znam w miare, glownie dzieki wycieczkom z Mirkiem i Marcinem (miron19j i mpwt, polecam tych wariatow jezeli macie zwiedzac Warszawe!).
Natomiast chętnie zobaczyłbym tego typu animację dotyczącą Wrocławia.
Tomek animacji nie mam ale na YT bylo pare filmow pokazujacych Wroclaw przed II WS. Teraz nie dam Ci linkow bo YT u mnie zablokowane, ale poszukaj i cos znajdziesz pewnie ;) moze wystarczy na poczatek.
gdariusz
18-03-2013, 01:44
Nie jestem dobry z historii.
Ale rok 1935 to okres miedzywojenny i najlepszej świetności Warszawy. Po co mieszać tragedie które się jeszcze wtedy nie wydarzyły z czymś co było piękne.
Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e using Tapatalk 2
To może porozmawiajmy o FAKTACH.
FAKTY są takie, że temat jest o animacji przedstawiającej Warszawę z 1935 roku, a trollujecie o powstaniu, które z tematem nie ma nic wspólnego.
Bardzo proszę o trzymanie się tematu, czyli animacji. Dywagacje historyczne proszę przenieść na inne fora np IOH.
Po powrocie z pracy przeczyszczę wątek.
Amadeusz
20-03-2013, 10:35
FAKTY są takie, że temat jest o animacji przedstawiającej Warszawę z 1935 roku, a trollujecie o powstaniu, które z tematem nie ma nic wspólnego.
Animacje robi się dlatego, że czegoś NIE MA.
1. Albo sobie coś wymyślisz i przedstawisz to w animacji
2. Albo na podstawie czegoś ODTWORZYSZ coś w postaci animacji.
Zgadnij teraz, który punkt jest w temacie i dlaczego.
Animacje robi się dlatego, że czegoś NIE MA.
1. Albo sobie coś wymyślisz i przedstawisz to w animacji
2. Albo na podstawie czegoś ODTWORZYSZ coś w postaci animacji.
Zgadnij teraz, który punkt jest w temacie i dlaczego.
A ogry? Taki Shrek. Wiadomo, że istnieje, a film animowany powstał. ;)
66 postów, a 8 związanych z tematem. Za to mamy Koreę, Andersa, Żydów i jeszcze parę ciekawostek związanych z 1935 rokiem, Warszawą i animacją. Sam jestem belfrem od historii i ten temat jest mi znany, aż za bardzo, ale nie tu miejsce na takie dywagacje.
Tym razem nie proszę, ostrzegam słownie. Trzymamy się tematu.
Co do animacji, to jestem bardzo ciekawy. Będzie to jakaś pomoc na lekcje historii okresu międzywojnia. Się ludziska przy tym narobili i chwała im za to. Widziałem zajawki i wyglądało naprawdę dobrze. Teraz chciałbym zobaczyć animację o Biskupinie, o Krakowie z XIVw., o Gdański z czasów Hanzy.
Jacku ja Cie ostrzegam slownie - naprawde, nie na prawde ;)
Dzięki, poprawiłem... pisałem na zwykłej klawiaturze. Paluchy mi się na niej nie mieszczą i często mam dodatkowe spacje czy litery :D