PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Tatry z Babiej

wolnyslimak
14-03-2013, 17:01
Dla uściślenia z Małej Babiej Góry. Świerki na pierwszym planie są na zboczach Babiej Góry. Tatry jakieś 40km od nich.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img825.imageshack.us/img825/2511/tatryzbabiej.jpg)

kompoman
14-03-2013, 17:03
Pierwszy plan fajny jak dla mnie, ale drugi chyba obróbka popsuła.. Jakoś tak żółto. Poza tym kadr fajny :)

painter
14-03-2013, 17:42
Taki za blady ten 2 plan.

basket
14-03-2013, 21:26
Ekstra jest! Fajny kontrast pomiędzy planami. Fajnie się patrzy.

wolnyslimak
15-03-2013, 10:17
Pierwszy plan fajny jak dla mnie, ale drugi chyba obróbka popsuła.. Jakoś tak żółto. Poza tym kadr fajny :)

Żółto bo to kolory wschodu słońca. Na drzewach na pierwszym planie brak wschodzącego światełka więc jest wrażenie monochromatyzmu, które właśnie kontrastuje z bladą żółcią drugiego planu.

Dziękuję Wam za wizytę.

krzychun
15-03-2013, 11:26
Mnie sie podoba. Jak wyjście? W zimie tam nie byłem, mam nadzieje że na początku prawdziwej wiosny się wybiore.

wolnyslimak
15-03-2013, 11:50
Mnie sie podoba. Jak wyjście? W zimie tam nie byłem, mam nadzieje że na początku prawdziwej wiosny się wybiore.

Szliśmy od Krowiarek czerwonym szlakiem. Żadnych problemów, twardo i stromo oczywiście do Sokolicy dalej to już plaża. Na szczycie tylko urywało łeb:) Jak naszły chmury i do tego zadymka śnieżna w okolicach godziny 20-ej czyli totalnej ciemnicy to miło nie było. Zgubiliśmy szlak i troche paniki sie wdarło. Ale te murki na górze jednak nie od parady są i chronią przed nawałnicą. Ciepła herbatka z prądem, uspokojenie myśli oraz stary radziecki kompas pomógł opanować sytuację.

kurczaczek
15-03-2013, 12:55
Ja byłam w grudniu ale na sam szczyt nie weszlam bo dostalam dreszczy i gorączki B-) Był środek nocy więc to była męka dla mnie żeby wejść do schroniska..
Byłam tam już 2 razy, pierwszy raz w maju, a później w nieszczęsnym grudniu :-) Szlaki tam są bardzo przyjemne ale strome. Najlepiej się schodzi bo po prostu można zjechać na tylku :-P
A żeby nie robić offtopa, mi się podoba kadr jak i kolorystyka. Może bym bardziej te tatry sprobowala wyeksponować.
Jakim szklem robiłes to zdjęcie? Polara uzywales? Dobrze że miales dobre warunki i przejrzyste niebo...

biegly
15-03-2013, 21:05
Fajny kadr, warto było troszkę*oziębić pierwszy plan.
Rozumiem tam gdzie słonko świeciło żółto, ale tam gdzie go nie ma nie jest biało (może być lekko niebiesko) co da zabawę kolorów ;)