Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [Kraków] Pytanie o możliwość wypożyczenia sprzętu

whatsilenceknows
14-03-2013, 11:21
Witam,

Mam taki problemat: potrzebuję zrealizować na własne potrzeby bardzo proste, statyczne nagranie wideo zespołu muzycznego, niestety - nie mam do tego środków... sprzętowych. Czy w Krakowie istnieje jakieś sprawdzone miejsce, gdzie za gotówkę można na kilka godzin wypożyczyć np. dSLRa z możliwością kręcenia filmów i kitem/krótkim teleobiektywem albo jakąś prostszą kamerę, statyw i - fajnie, choć niekoniecznie - kompatybilny zewnętrzny mikrofon?

Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję.

Paradiso Perduto
14-03-2013, 11:29
FotoPlus na Studenckiej

whatsilenceknows
28-03-2013, 02:02
...a ja bym tutaj chciał dla potomności odpowiedzieć na własne pytanie i polecić CineRental. Ostatecznie zdecydowałem się skorzystać z ich usług i same plusy - nie dość, że mają fajną zniżkę -50% dla ludzi, którzy wciąż posiadają legitymację studencką, to jeszcze, chcąc wypożyczyć tańszy sprzęt, w tej samej cenie dostałem półkę wyżej ("a bo jakość lepsza"), a gestem chcieli dorzucić jeszcze gratis mikrofon zewnętrzny (na miejscu jednak stwierdziliśmy, że nagrywanie zespołu ~20-30 muzyków w mono to nienajlepsza idea ;-) ). Procedura 'najmu' jest bajecznie prosta, ludzie pracujący w firmie niezwykle pomocni i mili, sprzęt sprawny i bez problemów - bardzom kontent. Także jeżeli ktoś będzie miał podobne potrzeby - to jest fajna ścieżka.

Pozdrawiam.