Zobacz pełną wersję : Karta SD 128 GB
Czy ktoś może orientuje się czy karta SD 128 GB będzie pracować z D600? Dostałem taką w prezencie a przymierzam się do D600 więc się zastanawiam czy będę mógł jej używać np. do zapisu NEF'ów.
Czyli na mniejszą kartę 8GB Eye fi lecą małe jpg na potrzeby podglądu na iPadzie a NEF'Y na tego byczka.
Próbował ktoś takich kart?
Trzeba sprawdzić, a co to za karta? Bo może być zbyt wolna do .nef :)
Ja jednak polecam mieć kilka SD mniejszych niż jedną taka 128GB ze względu na awarie, jak Ci padnie taka jedna pod koniec wyjazdu/sesji to tracisz wszystko, jak padnie mała 16GB to tylko kilkanaście zdjec tracimy :)
Trzeba sprawdzić, a co to za karta? Bo może być zbyt wolna do .nef :)
Ja jednak polecam mieć kilka SD mniejszych niż jedną taka 128GB ze względu na awarie, jak Ci padnie taka jedna pod koniec wyjazdu/sesji to tracisz wszystko, jak padnie mała 16GB to tylko kilkanaście zdjec tracimy :)
Podpisuję się pod tym dwoma rękoma!!!:neutral:
radekpls
13-03-2013, 11:31
Tu jest link z zatwierdzonymi kartami do każdego modelu NIKONA:
https://nikoneurope-pl.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/53485
no wiadomo, normalnie jadę nawet na 8 ale wiecie darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby. Zastanawiam się nad wykorzystaniem tej karty. Może włożę ją do Laptopa i będę miał dodatkowy dysk - to też jest jakiś pomysł...
Widzę, że podają 64 GB ciekawe jak to w rzeczywistości wygląda...
Karta to: SANDISK EXTREME VIDEO HD SDXC 128GB zapis 45 MB/s więc chyba tak tragicznie nie jest. może się do filmowania przyda....
cezary-k
13-03-2013, 15:48
Nie przejmowałbym się zbytnio tą listą zatwierdzonych przez nikona kart pamięci. Do D70d wpakowałem 64GB CF i śmigało jak trzeba, a na liście o ile dobrze pamiętam max było 4GB. Jak nie sprawdzisz, nie będziesz wiedział.