PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z obrazem w laptopie, co to moze byc?

Mekano
13-03-2013, 06:07
Mam nastepujacy problem i nie badzo wiem co to moze byc za przyczyna.
Otorz jak naladuje laptop do 100%, po czym odlacze kabel zasilajacy obraz gasnie... i sie zastanawiam dlaczego? Mial ktos z was taki przypadek? albo moze ktos wie co to moze byc?
Dodam, ze probowalam wyciagnac baterie, po wlozeniu widac obraz moze na 1 % praktycznie, obraz czarny...
jednym slowem DZIWNE...
Ktos cos poradzi?
Dzieki.

Yanluk
13-03-2013, 06:15
Podświetlenie ustawione na 0% dla profilu na baterii?

Mekano
13-03-2013, 06:18
a gdzie to sie sprawdza? Nie wiem, nic nie ruszalam w ustawieniach baterii, wszystko bylo ok i nagle jak wyciagne kabel obraz gasnie.. Jasnosc ekranu mam ustawione ponizej polowe.. a skoro nic nie ruszalam i nie przstawialam, to samo moglo sie przstawic?
Tzn. w opcjach ustawienia baterii mam cos popatrzec, na ile jest jasnosc? (zaraz zobacze)..

OK. Dzieki. Pomogles mi.. nie wiem co bylo, ale w opcjach ustawienia baterii przywrocilam ustawienia domyslne i jest OK..
Problem rozwiazany... nie wiem czy bym wpadla na to, ale sliczne dzieki..
(tylko ciekawe ze samo sie przestawilo) :)

Johanan
13-03-2013, 14:54
Przeinstaluj sterownik grafiki, tylko z zaznaczoną opcją "czysta instalacja".

GPU pracuje na pół gwizdka, gdy jest zasilany z baterii i podejrzewam, że coś pochrzaniło się w ustawieniach sterownika.

Spróbować zawsze możesz, bo to nic nie kosztuje.

Mekano
13-03-2013, 18:41
Johanan, ok bede pamietac, ale to jak mi sie powtorzy ta sytuacja jeszcze raz, szczerze to troche sie wystraszylam ze sie popsul.. bo mam go dopiero pare dni ;)
no ale na szczescie wystarczylo zrobic to, na co mniej wiecej mnie Yanluk nakierowal, wiec po klopocie.