Zobacz pełną wersję : Sieć wi-fi. Dwa laptopy widzą, jeden nie.
foto4deg
12-03-2013, 13:09
Mam następujący problem. Otóż jeden z komputerów nie widzi sieci bezprzewodowej, mimo, że wcześniej ją widział i łączył się bezproblemowo. Pozostałe dwa łączą się z tą siecią. Ktoś wie, co może być przyczyną takiego stanu rzeczy?
Karta to Broadcom 4322AG 802.11a/b/g/draft-n.
pozdrawiam
irek6311
12-03-2013, 14:02
foto4deg zmieniane były jakieś ustawienia li aktualizowany sterownik karty ?
laptopa sprawdż w innej sieci tak dla testu ,
czasem antena kiepsko łączy i laptop sieci nie znajduje < jak nie ma plomb to da się to sprawdzić .
W niektórych laptopach jest fizyczny przełącznik gdzieś na boku co włącza lub wyłącza WiFi. Może Ci się przestawił?
A jaki to komp i jaki system operacyjny?
W niektórych laptopach jest fizyczny przełącznik gdzieś na boku co włącza lub wyłącza WiFi. Może Ci się przestawił?
Podejrzewam ten problem
foto4deg
13-03-2013, 18:05
Panowie...Z tym przełącznikiem to przegięliście ;)
Jest tak, że lapek widzi w mieszkaniu inne sieci, a tylko mojej nie. Miałem ustawione automatyczne łączenie i nigdy nie było problemu, aż do wczoraj. U znajomych bez problemu łączy się z zapamiętaną siecią, a tej u mnie nie widzi. Na innych laptopach wszystko jest ok. Aktualizacji żadnej nie było.
wasilewk
13-03-2013, 18:25
Automatycznie się nie łączy ?
A jak mu wpiszesz ręcznie nazwę sieci i hasło zabezpieczające ?
irek6311
13-03-2013, 18:35
Panowie...Z tym przełącznikiem to przegięliście ;)
Jest tak, że lapek widzi w mieszkaniu inne sieci, a tylko mojej nie. Miałem ustawione automatyczne łączenie i nigdy nie było problemu, aż do wczoraj. U znajomych bez problemu łączy się z zapamiętaną siecią, a tej u mnie nie widzi. Na innych laptopach wszystko jest ok. Aktualizacji żadnej nie było.Nazwy sieci/punktu dostępu nie zmieniałeś ;)
sprawdż ID sieci na innych co się łączą ;)
cuda się nie zdarzają jak komputer ma sprawne wi-fi < poprawnie trzeba wpisać nazwę sieci i hasło ,
jak masz ukrytą sieć to nazwa+hasło i się logujesz .
<| MICHAŁ |>
15-03-2013, 23:48
mialem ostatnio (2 tygodnie temu) taki problem u siebie
komputer widzial wszystkie siecie orocz tej, na ktorej mi najbardziej zalezalo, a wlasciwie to ja widzial, ale sie nie laczyl informujac roznie - o braku praw dostepu do przegladania sieci, az po bledna konfiguracje IP
Nie pomoglo absolutnie nic - zaden pomysl, zeden myk. Jeden z mich serwisanto powiedzial, ze mial podobnie - spedzil tydzien i nie dal rady.
Przeszlo po reinstalacji systemu - i u niego i u mnie.
Wejdz w ustawienia routera - moze nadaje tylko w 5 GHz, a twoj lapek teggo nie widzi?
Może w routerze "zaginął" MAC adres tego kompa (oczywiście przy aktywnej opcji: Permit only listed computers to access the wireless network)?
Czy AP nie ma czasem automatycznego doboru najlepszego kanału, a lapek był np. na rynek usa??
Być może AP ustawił sie np. na kanał 13 który u nas jest dozwolony, ale w usa juz nie.
foto4deg
25-03-2013, 12:40
Problem jak sam zaistniał, tak i sam się rozwiązał...nie wiem, z czego to wynikało, żadnych zmian w ustawieniach, aktualizacji. Nic a nic. Wszystko wróciło do normy. Dziwne...
bartek_tsw
13-02-2015, 22:02
Cięzko tak pomóc zza ekranu komputera w sumie. Ewentualnie tutaj możesz darmowo zapytać o to, co jest problemem i o wycenę ewentualnej naprawy: http://serwislaptopow24.com.pl/
Cięzko tak pomóc zza ekranu komputera w sumie. Ewentualnie tutaj możesz darmowo zapytać o to, co jest problemem i o wycenę ewentualnej naprawy: http://serwislaptopow24.com.pl/
Reklama czy archeologia ??
Reklama czy archeologia ??
2 posty na forum ;)