Zobacz pełną wersję : MB-D80 jak sprawdzić poziom naładowania akumulatorów
megamind
11-03-2013, 23:27
Można jakoś sprawdzić poziom naładowania każdego z akumulatorów w MB-D80?
Wydaje mi się, że gdzieś czytałem, że można, ale nie mogę znaleźć.
Co pokazuje wyświetlacz?. Jest to naładowanie pierwsze, drugiego czy może jakaś uśredniona wartość?
W meike mb-D80 mam tak, że w menu-> bateria pokazuje mi poziom naładowania w każdym z portów: Prawy/lewy. Myślę, że to samo jest w oryginalnym gripie.
megamind
12-03-2013, 00:10
W którym to miejscu menu? Nie mogę znaleźć. Znalazłem tylko "rodzaj zasilania MB-D80" /pozycja D12 w menu D90/ - ale tutaj to rodzaj akumulatorków się ustawia.
W którym to miejscu menu? Nie mogę znaleźć. Znalazłem tylko "rodzaj zasilania MB-D80" /pozycja D12 w menu D90/ - ale tutaj to rodzaj akumulatorków się ustawia.
W tym samym, w którym sprawdzasz stan baterii. Ustawienia -> informacje o baterii. |Jak masz podpięty uchwyt i dwa akumulatorki, to pokazuje stan obu.
megamind
12-03-2013, 00:28
Ok. Mam.
W porcie lewym 70% w prawym 100%.
Na górnym wyświetlaczu pokazuje full, więc wynika z tego, że chodzi o drugi akumulator. Trochę to chyba mało praktyczne bo nie będzie wiadomo, bez wchodzenia do menu, kiedy pierwszy się wyczerpał.