Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Dzizas ale ze mnie brzydal :)
chyba każdy przez to przechodzi ;) - mnie zwyczajnie trochę sie nudziło, a jednocześnie brakowało mi własnej podobizny do umieszczania w avatarkach i na blogu ;) - wiec takie oto coś powstało.
Przepraszam że musicie to oglądać ;)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/03/DSC_5449_zps6f801a46-1.jpg
źródło (http://i1237.photobucket.com/albums/ff476/pelo2/autko/DSC_5449_zps6f801a46.jpg)
Spoko, tylko że troszkę za krzywo głowa przy tym centralnym kadrze i świetle - prawe ucho się zgubiło i lewe bardzo rzuca się w oczy - poszukałbym bardziej symetrycznego lub bardziej z boku, żeby jednego ucha w ogóle nie było widać. Przejrzystość myślę że na granicy - więcej bym nie dawał. Wysoka wartość przysłony to bardzo praktyczna rzecz w autoportkach, bo samemu sobie ciężko w oko trafić ;)
lukasz_lkz
11-03-2013, 23:11
Ee tam, ostatnio gdzieś czytałem, że "większość fotografów jest obleśna".. Nie wiem co to za kłamliwy przesąd ;d Fajne auto + gratuluję wyróżnienia na stoboxie :)
malkon - tu akurat miałem możliwość potestować przy okazji N105 2DC - [ciach] szkło.
a tak przy okazji to jakas masakra retuszować swoją facjate ;) - drugi raz tego chyba nie przeżyje, wiec nawet już nie zaglądam do katalogu w którym mam ze 150 prawie identycznych kadrów ;) - niew wiem czy zdołam po tych traumatycznych przeżyciach obróbkowych dzisiaj zasnąć ;)
lukasz_lkz- dzieki :)
;)
Nie przesadzaj ;)
Fajnie wyszło
aikidudi
12-03-2013, 00:27
malkon - tu akurat miałem możliwość potestować przy okazji N105 2DC - [ciach] szkło.
a tak przy okazji to jakas masakra retuszować swoją facjate ;) - drugi raz tego chyba nie przeżyje, wiec nawet już nie zaglądam do katalogu w którym mam ze 150 prawie identycznych kadrów ;) - niew wiem czy zdołam po tych traumatycznych przeżyciach obróbkowych dzisiaj zasnąć ;)
lukasz_lkz- dzieki :)
skoro ty masz taką teaumę, a przecież znasz swój wygląd to jaki efekt chciałeś uzyskać wrzucając to zdjęcie na forum? chyba chciałeś by już nikt wiecej na forum nie zajrzał ;) żarcik oczywiście
Zdjęcie fajne, jak świecone?
Amadeusz
12-03-2013, 09:36
nawet już nie zaglądam do katalogu w którym mam ze 150 prawie identycznych kadrów ;) - niew wiem czy zdołam po tych traumatycznych przeżyciach obróbkowych dzisiaj zasnąć ;)
Już nie kokietuj ;) Na pewno patrzysz na te fotki bez końca i szukasz co by tu jeszcze poprawić ;)
Mnie się te przybrudzone partie twarzy nie podobają (za bardzo przykuwają uwagę). Ogólnie to dobry model z Ciebie :)
pgaik - :) dzieki
aikidudi - :) - setup najprostrzy na świecie - jako główne światło była octa z gridem jak widać po cieniach centralnie z przodu świecona od góry + srebrna blenda z przodu od dołu do rozświetlenia cieni pod brodą. Dodatkowo po obydwu bokach postawiłem dwa czarne "ekrany" ( czyli czarna matowa szmata naciągnięta na malarską ramę ;) - samoróbka ) i tyle :). Najwięcej czasu zajmuje niestety samo pozowanie i bieganie do aparatu ;)
F8, 1/160, iso 200, szkło to nikkor 105 2DC - to dla zainteresowanych.
Amadeusz - :) może faktycznie za mocno w cieniach jest pojechane :)
... mogłeś zadzwonić ;) naciskałbym Ci spust :)
:) dzwoniłem ale nie odbierałeś ;) - a tak poważnie to było zupełnie spotaniczne przedsięwzięcie ;)
Baart1980
14-03-2013, 00:08
Podoba mi się. Twardy, męski portret.