Zobacz pełną wersję : Epson R3000
Witam.
Szukam kogoś kto posiada, albo ma wiedzę o drukarce Epson R3000. Chcę ją kupić. Ale wcześniej chciałbym porozmawiać z kimś kto z tą drukarką pracuje.
Serdecznie pozdrawiam
digger-gp
11-03-2013, 22:03
Zaraz po zakupie warto ściągnąć ze strony epsona i zainstalować Firmware Updater version AS27B4
Nie będzie wtedy marnować tuszu na niepotrzebne czyszczenia głowicy kiedy uruchomisz ją po postoju dłuższym niż trzy doby.
R3000 - moim zdaniem najlepszy wybór spośród drukarek A3+
Dzięki.
Spróbuję się z Tobą skontaktować prywatnie.
Może uda się porozmawiać.
Pozdrawiam
R3000 - moim zdaniem najlepszy wybór spośród drukarek A3+
No chyba jednak Canon Pro 1 jest w tym momencie numerem jeden w tym formacie. Chociaż ja drukuję Epsonem:-)
Willy1987
12-03-2013, 15:05
jak kupisz to daj znać jak to chodzi bo też planuje ją kupić :)
digger-gp
12-03-2013, 16:12
No chyba jednak Canon Pro 1 jest w tym momencie numerem jeden w tym formacie. Chociaż ja drukuję Epsonem:-)
Gio, Nie wszystko złoto co się świeci.. ;)
Gio, Nie wszystko złoto co się świeci.. ;)
Ja tu nigzie złota nie widzę. Po prostu Canon aktualnie jest nieco bardziej wydajny. Tzn. pluje mniejszymi kropelkami przez co nie zuzywa tyle atramentu co Epson. Jeśli chodiz o jakość obrazka, to raczej nie ma wyraźnego lidera. Sprzęty jednego i drugiego producenta pod tym względem urywają d..pę:-)
>Gio: szczegolnie duza roznica w zuzyciu atramentu na korzysc Canona Pro-1 jest podczas druku na A3+ na podlozu Rag - niestety tak jak w 9500 Canon zostawia sobie spore marginesy. Jedyne obejscie to robic swoje profile z ustawieniem papieru innym niz Art/Rag.
digger-gp
13-03-2013, 00:34
R3000 nie robi marginesów szerokości 35mm na FineArt'ach, drukuje na nośnikach o grubości do 1.3 mm a nie jak Pixma do 0.6mm , można drukować z rolki - w każdym razie można z tym powalczyć.
A jak kieszeń cię zaboli, bez problemu znajdziesz przedniej jakości tusze zamienniki i kartridże.. ja moje kupiłem w USA 9x100ml za 150$ z przesyłką gratis. Spróbujcie znaleźć do Pixmy Pro-1 ....!
R3000 ma też mniejszą minimalną kroplę 2pl w porównaniu do 4pl w Pro-1 co zapewne nie jest bez znaczenia. Przy intensywnym użytkowaniu w canonie trzeba się liczyć z wymianą głowic ponieważ się zużywają.
Mam ColorMunki Photo i Argyll'a CMS........... I choć kroczę ciemną doliną, niczego się nie ulęknę.... ;)