Zobacz pełną wersję : Lowepro Inverse 100 czy 200-ktoś praktykuje?A może coś innego?
Witam.
Potrzebuję jak najmniejszej torby-biodrówki w której zmieszczę D5000 z podpiętym N55-300 i w zapasie 18-105.Bardzo chwalę sobie Fastpacka 250 dlatego rozważam torby z serii Inverse.Potrzebuję czegoś jak najmniejszego na sytuacje w których zestaw minimum bez lampy,filtrów,etc.spokojnie wystarczy,dlatego chętnie wziąłbym 100-ke,ale nie mam pewności,że ww.zestaw tam upchnę dlatego potrzebuje ludzi którzy znają,używaja i podpowiedzą czy nie trzeba jednak kupić czegoś większego...
A może jakaś ciekawa,mała alternatywa?Podstawowy warunek-dobra ochrona przed warunkami pogodowymi.
Pozdrawiam.Nitaka
Jedrek.S
10-03-2013, 00:40
LP passport sling ?
Do Inverse100 pakuję D700 z przypiętym Nikkorem 28/1.8 z osłoną + Sigmę 85/1.4 z osłoną(+Samyanga 14/2.8 w pokrowcu w siatkowej kieszeni), więc Twój zestaw na pewno wejdzie.
Ta torba ma jedną wadę, jest przez swoją dziwną budowę za duża.
Do Inverse100 pakuję D700 z przypiętym Nikkorem 28/1.8 z osłoną + Sigmę 85/1.4 z osłoną(+Samyanga 14/2.8 w pokrowcu w siatkowej kieszeni), więc Twój zestaw na pewno wejdzie.
Ta torba ma jedną wadę, jest przez swoją dziwną budowę za duża.
Dzięki za odpowiedź.Niby wymiary znam,ale martwię sie trochę czy N55-300 na puszce się zmieści, a w Białymstoku nie ma gdzie ich "obmacać".
Napisz jeszcze czy nosi się ją wygodnie?Czy masz jakieś zastrzeżenia?Właśnie ze względu na rozmiary wolałbym 100-ke, na trekingu jest co nosić.
Pozdrawiam.Nitaka
hipokrat
12-03-2013, 09:55
Witam, posiadam właśnie tę 100-tkę i jestem z niej bardzo zadowolona. Do środka pakuję D7000 z przypiętym Nikkorem 18-200 (ale z osłoną przeciwsłoneczną zamocowaną odwrotnie), a do bocznych przegródek bez problemu wchodzi Nikkor 55-300 po jednej stronie, a po drugiej Nikkor 35 mm i pare drobiazgow ("pompka z miotełką", szmatka, polar w pokrowcu). Ogólnie trochę jest ciasno, ale się mieści.
Co do wygody: po miesięcznej wyprawie plecakowej do Indochin, w czasie której nie rozstawałam się z torbą, mogę potwierdzić, że jest bardzo wygodna. W/w zestaw naprawdę trochę waży (jeszcze buteleczka wody w siatkowej kieszonce i portfel), ale wcale się tego nie odczuwa (trzeba tylko dobrze wyregulować długość pasków). Chyba wygodniej nosić ją z tyłu, ale ze względów bezpieczeństwa prawie zawsze noszę z przodu, trochę odstaje, ale chociaż mam ją na oku.
hipokrat
12-03-2013, 09:59
Uzupełnienie - specjalnie sprawdziłam, z podpiętym 55-300 też się mieści "na styk" ;-)
Nosi się tak wygodnie, że po pierwszym dniu łażenia po górach zostawiłem torbę na kwaterze.
Lepiej kup sobie sakwy + pas, a najlepiej jakby się je dało zapiąć na pas biodrowy plecaka.