Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Beata
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img845.imageshack.us/img845/3705/dsc00402e.jpg)
coś zielono wyszło. Cięcia też nie przemawiają do mnie - uciachana broda.
szymon708
03-03-2013, 15:55
Niechlujnie bardzo. Nieostro. Światło nie te i do tego wszystko na zielono.
Niechlujnie bo w zasadzie to nie była żadna sesja tylko próbowałem nowy obiektyw i tak sobie strzeliłem zdjęcie. A co do zielonego to chyba rzeczywiście przesadziłem z tonacją kolorów:/
Nie rozumiem troszkę takich wpisów "Niechlujnie bo w zasadzie to nie była żadna sesja tylko próbowałem nowy obiektyw i tak sobie strzeliłem zdjęcie" i sensu zamieszczania takich zdjęć. Wiem, że słabo, pomysłu nie miałem, nic to nie wnosi ale zamieszczam zdjęcie. Do testowania obiektywów jest dział Testy sprzętu albo Optyka, gdzie można zamieszczać sample... Ten dział to Portret...
Natomiast ja trochę nie rozumiem wpisów mających na celu zgnojenie użytkowników, szczególnie tych nowych. Zdaję sobię sprawę że nie jest to artystyczne zdjęcie jednak od czegoś trzeba zacząć. Dlatego też tutaj zamieściłem to zdjęcię żeby zdeżyć się z konstruktywną krytyką z której czegoś się mogę nauczyć, jak robić lepsze zdjęcia a nie gdzie je mam zamieszczać.
Natomiast ja trochę nie rozumiem wpisów mających na celu zgnojenie użytkowników, szczególnie tych nowych. Zdaję sobię sprawę że nie jest to artystyczne zdjęcie jednak od czegoś trzeba zacząć. Dlatego też tutaj zamieściłem to zdjęcię żeby zdeżyć się z konstruktywną krytyką z której czegoś się mogę nauczyć, jak robić lepsze zdjęcia a nie gdzie je mam zamieszczać.
Nie miałem na celu gnojenia kogokolwiek. Jeżeli zrobiłeś zdjęcie, była to próba zrobienia portretu, uczysz się i to było twoim celem to oczywiście, można rozmawiać o zdjęciu, każdy się uczy, raz wyjdzie lepiej, raz gorzej... po to tu omawiamy zdjęcia, żeby się czegoś nauczyć. Sam zresztą się uczę... Natomiast piszesz, że testowałeś obiektyw, strzeliłeś fotkę... To próbowałeś robić zdjęcie, czy testowałeś obiektyw i pstryknąłeś cokolwiek, żeby sprawdzić szkło? Wbrew pozorom to różnica... Sam potwierdzasz, że jest niechlujnie, więc zdajesz sobie sprawę co jest nie tak...
Natomiast piszesz, że testowałeś obiektyw, strzeliłeś fotkę... To próbowałeś robić zdjęcie, czy testowałeś obiektyw i pstryknąłeś cokolwiek, żeby sprawdzić szkło? Wbrew pozorom to różnica...
Spoko cokolwiek nie zrobiłem wyszło takie zdjęcie jak powyżej i pomijając w sumie fakt nieprzemyślanego kadru i pewnego "przefotoszopowania" to wydaje mi się że egzemplarz tego obiektywu nie należy chyba do najlepszych. Od razu podkreślam że nie zwalam winy złego zdjęcia na obiektyw absolutnie ale chyba jednak przeceniłem jego możliwości. Wiem że to nie dział na tego typu rozmowy ale jakby ktoś mógł zerknąć na mój temat zamieszczony w dziale serwis i ocenić swoim okiem.
I postaram się zamieścić niebawem prawdziw portet i ćwiczyć dalej;]