Zobacz pełną wersję : Nikon Capture Camera Control - problemy
"No camera was detected" - jak sobie z tym poradzic? Mam Win98SE i przeinstalowywalem juz Capturka i PictureProject, co ponoc mialo pomoc, ale nic nie pomoglo. D70 jest widziany przez Windowsy i moge dostac sie do karty aparatu, tylko Nikon Capture Control w ogole go nie widzi.
To oznacza że dokonał siew rejestrze jakiś wpis, którego reinstalka Nikonowych programów nie usuwa. Nie chcę być złowieszczy ale może pomóc reinstalacja systemu, no chyba że wiesz w którym klucza Windy dokonałsie odpowiedni wpis detekcji kamery.
Zrób tak odpal ->regedit.exe, potem CTRL+F i wpisz szukana frazę np. Nikon Capture i usuń wszystko co tam Ci wyszuka, odinstaluj programy i ponownie zainstaluj, jak nie pomoże to pozostaje reinstalka.
Pozdrawiam
Moshica
jak masz Windowsa 2003 to pomoze Ci przelaczenie pliku uruchamiajacego Capture Camera Control w tryb kompatybilnosci z Windowsem XP
zrób to co napisał Sławek i zainstaluj nowy driver ze strony Nikona jak będziesz go chciał to pisz.
Dzieki, Panowie, zadzialalo!
poisson5
26-01-2007, 13:58
Witam
Mam problem z CCP z Nikonem D80... problem standardowy... nie wykrywa aparatu... mam Nikon Capture NX wersje trial Camera Control Pro... usb podlaczone do koma ustawione na PTP...
Ma ktos jakis pomysl jak zrobic aby program wykrywal mi aparat?
Witam
Mam problem z CCP z Nikonem D80... problem standardowy... nie wykrywa aparatu... mam Nikon Capture NX wersje trial Camera Control Pro... usb podlaczone do koma ustawione na PTP...
Ma ktos jakis pomysl jak zrobic aby program wykrywal mi aparat?
Miałem podobnie. Okazało się, że mam zbyt długi kabel USB. Śmieszne ale prawdziwe. Po zastosowaniu krótszego wszystko było O.K. A i jeszcze jedno sprawdz czy nie ma aktualizacji programu na stronie Nikona.
Łukasz Częścik
09-01-2008, 19:51
Miałem podobnie. Okazało się, że mam zbyt długi kabel USB. Śmieszne ale prawdziwe. Po zastosowaniu krótszego wszystko było O.K. A i jeszcze jedno sprawdz czy nie ma aktualizacji programu na stronie Nikona.
Mam najnowszą wersje Nikon Capture 4.4 (upgrade z wersji dolaczonej do aparatu)
kabel orginalny z kompletu
aparat ustawiony na PTP
jak tylko wlacze aparat to jest on wykrywany w windowsie
ale nikon control go nie wykrywa
a, sprawdzalem czy nie ma jakis uaktualnien do D80, nic nie znalazl
nie wiem co robic
szkoda ze nie dziala
:/
Trudno tak zgadywać co jest grane. Program pełen czy może trial ? Jak podłączasz aparat ? W jakiej kolejności. Ja to robię tak: odpalam komputer, łącze wyłączony aparat z kompem kablem USB, włączam aparat. Komp wykrywa aparat i odpala program NCC i wszystko działa.
damiancore
10-01-2008, 18:04
Pobierasz poniższy plik rar :
http://rapidshare.com/files/82730820/Nowy_folder__2_.rar.html
Dwa pliki z folderu kopiujesz do ścieżki c:\Windows\inf (będzie ukryta)
Otwierasz magager urządzeń, znajdziesz tam żółty wykrzyknik przy urządzeniu. Wchodzisz we właściwości i klikasz uaktualniij urządzenie. Będzie potrzebna płytka z Windowsem i podczas aktualizcji bedzie potrzebne ręczne wskazywanaie plików . To naprawdę nie trudne.
Aparat podłączasz dopiero gdy wkleisz te dwa pliki co Ci podałem. Oczywiście w trybie PTP
Działa dla XP