PDA

Zobacz pełną wersję : Młoda, zdolna, atrakcyjna.. chętnie ponosi za kimś sprzęt ;)

Vii
02-03-2013, 03:49
W celu podpatrzenia, poduczenia się ii tym podobnych rzeczy, chętnie ponoszę komuś trochę sprzętu, zrobię pyszną kawę, ciasteczka czy cokolwiek innego (w granicach zdrowego rozsądku oczywiście:)) Najbardziej zależy mi na reportażu, aczkolwiek wybredna nie będę, wszystkiego się chętnie nauczę bo jak to się mówi "wiem, że nic nie wiem" Ach bym zapomniała.. mimo, że kocham wycieczki to jednak miło by było pozostać na terenie Warszawy ;)

jaroo1
02-03-2013, 08:09
Proszę o zestaw zdjęć na pw młodej i atrakcyjnej i chętnej koleżanki..:)

Huskacz
02-03-2013, 14:15
W sumie miło by było podpiąć się do tematu, tylko tereny nieco inne ;)

Amadeusz
02-03-2013, 14:24
chętnie ponoszę komuś trochę sprzętu, zrobię pyszną kawę, ciasteczka czy cokolwiek innego... wszystkiego się chętnie nauczę bo jak to się mówi "wiem, że nic nie wiem" Ach bym zapomniała.. mimo, że kocham wycieczki to jednak miło by było pozostać na terenie Warszawy ;)

A czy Ty męża nie szukasz przypadkiem? :)

Vii
02-03-2013, 15:06
Wlasnie jednego pogonilam, wiec nie bardzo ;)

stock
02-03-2013, 15:18
co za wątek :) Podejrzewam że zaraz posypią się prośby o foto młodej, atrakcyjnej i chętnej :)
A tak na poważnie to zasugerowałbym dołaczenie się do warszawskiej grupy regionalnej, wybranie się na wspólny plener i poznanie kilku zapewne fajnych osób. i oczywiście wspólne fotografowanie. Gdyby trafiła się wycieczka do Wrocławia - to się polecam - jak warzywa z Biedronki :)

Vii
02-03-2013, 15:41
Pierwszym sukcesem jest przyciagniecie uwagi nieprawdaz:)? Zdjec mlodej nie bedzie, bo mloda nie daje sie fotografowac ;)
Szukalam wlasnie takowej grupy i nie znalazlam, wiec napisalam tutaj..

miron19j
02-03-2013, 16:23
ale chodzi Ci o reportaż typu ślubne w kościele, czy reportaż jako taki?

rychu_cmg
02-03-2013, 16:29
Pierwszym sukcesem jest przyciagniecie uwagi nieprawdaz:)? Zdjec mlodej nie bedzie, bo mloda nie daje sie fotografowac ;)
Szukalam wlasnie takowej grupy i nie znalazlam, wiec napisalam tutaj..
Grupa jest tutaj:
http://forum.nikoniarze.pl/forumdisplay.php?f=122

Vii
02-03-2013, 18:06
dziękuje baardzo za linka, pokombinuję tam:) A chodzi mi generalnie o zatrzymanie chwili w ciekawy sposób. Czy to ślub czy coś ciekawszego to mi to obojętne;)

Aeon88
02-03-2013, 21:32
Hehe, jak będziesz tak zdjęcia robić jak przyciągać uwagę... :P

Vii
02-03-2013, 23:29
Jak będę robić zdjęcia to jeszcze nie wiadomo;) A sposobów na przyciągnięcie uwagi są miliony, mniej lub bardziej subtelnych :)

Lu80
03-03-2013, 11:01
ojj.. mam wrażenie że gdyby taki post założył jakiś w swoim mniemaniu "Młody, zdolny i przystojny" ;) uwaga nie zostałaby aż tak mocno przyciągnięta i przykuta do wątku ;D

EONOnly
03-03-2013, 14:30
ojj.. mam wrażenie że gdyby taki post założył jakiś w swoim mniemaniu "Młody, zdolny i przystojny" ;) uwaga nie zostałaby aż tak mocno przyciągnięta i przykuta do wątku ;D

No i wielka szkoda, bo świadczyłoby to chyba o tym, że fotografek wciąż mamy znacznie mniej niż fotografów. Przynajmniej na Nikoniarzach :)

Vii
03-03-2013, 17:58
Bo chyba jednak jest mniej ;) jakby bylo wiecej to ogloszenie by bylo inne :p

ryszkut
07-03-2013, 01:35
Jak będę robić zdjęcia to jeszcze nie wiadomo;) A sposobów na przyciągnięcie uwagi są miliony, mniej lub bardziej subtelnych :)

to ja też chce fotki.
mogą być mniej subtelne ;)

Vii
07-03-2013, 12:03
Widzę, że takie ogłoszenia są wyjątkowo nieefektywne;) więc może inaczej.. wymienię kawę na możliwość zrobienia mi zdjęć :p

miron19j
07-03-2013, 12:31
Widzę, że takie ogłoszenia są wyjątkowo nieefektywne;) więc może inaczej.. wymienię kawę na możliwość zrobienia mi zdjęć :p

t.zn. Ty stawiasz kawę , a ja mogę Ci ewentualnie zrobić zdjęcie. ;-)

!AGresT
08-03-2013, 11:16
Chwileczkę Vii. To chcesz nauczyć się robić zdjęcia, czy chcesz, żeby Tobie je ktoś zrobił?

kazwita
08-03-2013, 11:31
(...) zrobię pyszną kawę, ciasteczka czy cokolwiek innego (...)

(...) wymienię kawę na (...)

Dlaczego teraz kawa już nie będzie pyszna? A gdzie ciasteczka? Buuuu, ja się tak nie bawię! ;)

Vii
08-03-2013, 12:24
Chwileczkę Vii. To chcesz nauczyć się robić zdjęcia, czy chcesz, żeby Tobie je ktoś zrobił?
Ależ oczywiście, że robić! Ja tylko próbuję nadążyć za potrzebami rynku:p a że nie było zainteresowania kawą tylko moimi zdjęciami.. ;)

Ciasteczka będą a kawa jest do nich naturalnym dodatkiem ;)

ranbir kapoor
09-03-2013, 12:21
Do kawy naturalnym dodatkiem sa papierosy

Vii
09-03-2013, 14:34
Do kawy naturalnym dodatkiem sa papierosy

Prawda :)

ranbir kapoor
09-03-2013, 15:32
Z ciekawosci zapytam - skad wiesz ze jestes zdolna?

Vii
09-03-2013, 15:46
Tak słyszałam ;p Jakby nie patrzeć tylko wiek można uznać za rzecz pewną ;)

robin102
10-03-2013, 15:56
Hmmmmmm. Kobiety zaczynają się po trzydziestce, a jak jeszcze zdolna to ho ho :)
szukam asystentki :)

Vii
10-03-2013, 19:14
Hmmmmmm. Kobiety zaczynają się po trzydziestce, a jak jeszcze zdolna to ho ho :)
szukam asystentki :)

Uzasadnienie poproszę jeśli można :)

rafulec
10-03-2013, 19:40
co za wątek :) A tak na poważnie to zasugerowałbym dołaczenie się do warszawskiej grupy regionalnej, wybranie się na wspólny plener i poznanie kilku zapewne fajnych osób. i oczywiście wspólne fotografowanie. Gdyby trafiła się wycieczka do Wrocławia - to się polecam - jak warzywa z Biedronki :)

a tak poważnie w/w rozwiązanie nie działa,
przynajmniej we wrocławskiej grupie (gkj) mnie może dlatego że jestem stary, nieatrakcyjny i mało zdolny :P

torbę mogę ponosić za kimś z poza grupy, a wprawę w tym mam ;)

kontakt via pm

Keek
11-03-2013, 01:58
Interesujacy watek. Ciekawe jak sie rozwinie.

Vii
11-03-2013, 23:32
Wątek umrze śmiercią naturalną :)

slivus
12-03-2013, 00:15
na zawał?

Keek
12-03-2013, 00:17

No to popracuj zeby nie umarl. Jak mawiala moja babcia - uchyl rabka tajemnicy.

kazwita
12-03-2013, 00:31

na zawał?

Nie można do tego dopuścić! Działania ratownicze obejmują na rytmiczne uciskanie klatki piersiowej oraz sztuczne oddychanie metodą usta-usta. ;)

slivus
12-03-2013, 00:44
oby wątek miał silne serce ;)

Vii
12-03-2013, 01:10
oby wątek miał silne serce ;)

Autorka ma to może i wątek da sobie radę :)

Aeon88
12-03-2013, 10:35
Może podaj jakąś stronę swoją, portfolio, cokolwiek, co pokaże jakieś Twoje umiejętności, wtedy będzie jasność gdzie i do czego można Cię zatrudnić, bo tak w ciemno to rzeczywiście tylko tytułowe noszenie torby. :)

Vii
12-03-2013, 11:37
Może podaj jakąś stronę swoją, portfolio, cokolwiek, co pokaże jakieś Twoje umiejętności, wtedy będzie jasność gdzie i do czego można Cię zatrudnić, bo tak w ciemno to rzeczywiście tylko tytułowe noszenie torby. :)

Ależ mi chodzi właśnie o to noszenie torby ;) nie będe się chwalić kiepskimi zdjęciami, a że z każdym dniem wiem więcej to i moje zdjęcia robią się dla mnie coraz bardziej przesycone błędami wszelkiej maści i rodzaju:p

Aeon88
12-03-2013, 11:55
Rozumiem Cię ;) pytam, bo przydała by mi się osoba w Warszawie, co do której wiem, że przyjadę, zadzwonię, i mogę na nią liczyć jeśli tylko będzie mieć jak przyjechać i pomóc. Ostatnio robiłem sesję dla jednego klubu fitness w Wawie i taszczyłem wszystko sam, nie mówiąc już o przestawianiu oświetlenia za każdym razem jak trzeba było coś poprawić - mordęga w pojedynkę. Rozumiem, że uczyć się i zdobywać nowe doświadczenia zamierzasz stale i zadzwonić do Ciebie można tak jutro jak i za pół roku czy rok?

Vii
12-03-2013, 12:01
Rozumiem Cię ;) pytam, bo przydała by mi się osoba w Warszawie, co do której wiem, że przyjadę, zadzwonię, i mogę na nią liczyć jeśli tylko będzie mieć jak przyjechać i pomóc. Ostatnio robiłem sesję dla jednego klubu fitness w Wawie i taszczyłem wszystko sam, nie mówiąc już o przestawianiu oświetlenia za każdym razem jak trzeba było coś poprawić - mordęga w pojedynkę. Rozumiem, że uczyć się i zdobywać nowe doświadczenia zamierzasz stale i zadzwonić do Ciebie można tak jutro jak i za pół roku czy rok?

Oczywiście:) Jestem uparciuch długotermiowy:)

marszull
12-03-2013, 12:02
ja potrzebuje czasem asysty do studia i w plenerze, cos ogarniasz z fotografii (swiatlomierz, obsluga lamp, jak blende zlozyc ;) czy takie zupelne poczatki?

Vii
12-03-2013, 12:11
Niewiele wiem, ale z reguły wystarczy mi raz pokazać i zaczynam ogarniać :) ew. dać instrukcję do rozkminienia (bo ja z tych czytających :D)

Bartek - NinoVeron
12-03-2013, 13:01
a tak poważnie w/w rozwiązanie nie działa,
przynajmniej we wrocławskiej grupie (gkj) mnie może dlatego że jestem stary, nieatrakcyjny i mało zdolny :P

torbę mogę ponosić za kimś z poza grupy, a wprawę w tym mam ;)

oki :) mnie to pasuje
jestem spoza grupy GKJ
ale skoro złożyłeś już taką propozycję to jakbym mógł odmówić :D :D
najbliższa okazja już za 3 tyg. :D :D

marszull
12-03-2013, 14:51
Niewiele wiem, ale z reguły wystarczy mi raz pokazać i zaczynam ogarniać :) ew. dać instrukcję do rozkminienia (bo ja z tych czytających :D)

ok, odezwij sie na priv

rafulec
12-03-2013, 14:54
oki :) mnie to pasuje
jestem spoza grupy GKJ
ale skoro złożyłeś już taką propozycję to jakbym mógł odmówić :D :D
najbliższa okazja już za 3 tyg. :D :D

LOL:)
na exporcie się nie liczy :P
choć biorąc pod uwagę limit bagaży w ryanair przepukliny nie dostanę :)

a jak na serio portfolio (http://www.rafulec.com/)

Benny_Bennasi
15-03-2013, 15:29
hah dobry wątek ;P

co by szybciej było:

wzrost:
wymiary ;P
kolor/długość włosów:
Krótki opis siebie ;)

Vii
16-03-2013, 00:04
hah dobry wątek ;P

co by szybciej było:

wzrost:
wymiary ;P
kolor/długość włosów:
Krótki opis siebie ;)

haha;d ja tam mogę odpowiedzieć..:p

23
w teorii czy praktyce:D?
160cm
centymetra nie mam, ale jakieś 50kg:D
ciemne, długie
"krótki" opis nie istnieje ;)

slivus
19-03-2013, 00:42
Nie chce Cię martwić ale obawiam się, że masz kiepskie predyspozycje na tragarza.

Vii
19-03-2013, 11:14
Pozory mylą, radze sobie z tym bardzo dobrze:)

stock
19-03-2013, 11:31
no ale jak znajdziesz jakiegos nawiedzonego co Ci zarzuci na plecy ze dwie puchy, 800/5.6; 20-400 i może być cięzko z tym łazić :)

!AGresT
19-03-2013, 11:37
Komplet do zdjęć wnętrz to u mnie jakieś 70kg ;)

militarius
19-03-2013, 11:38
Ale wy wybrzydzacie :D

Vii
19-03-2013, 11:49
Moje ogłoszenia zazwyczaj są skazane na niepowodzenie,za to dostarczają trochę rozrywki :) Prędzej znajdę jakiegoś "nauczyciela" na ulicy, ale rozmawiajcie sobie dalej ;)

!AGresT
19-03-2013, 11:58
Przecież Aeon88 i marszull zapraszali?

Vii
19-03-2013, 12:15
Przecież Aeon88 i marszull zapraszali?
Tak. rozmawiałam :) temat powiesił się gdzieś w czasoprzestrzeni i czeka na realizacje :)

!AGresT
19-03-2013, 12:25
Moim zdaniem powinnaś się do tego nieco inaczej zabrać.
Poprzeglądaj portfolia użytkowników, wybierz te, które najbardziej Cię interesują i odzywaj się bezpośrednio do konkretnych osób.
Innym problemem jest, że nie pokazałaś własnego dorobku. Obawiam się, ze nikt nie zgodzi się przyuczać Cię od zera. Staraj się równolegle, korzystając z dobroci internetu doskonalić podstawy i fotografować jak najwięcej. Samemu też można się dużo nauczyć (zwłaszcza, że pisałaś, że jesteś zdolna). Praktykowanie u kogoś ma sens dopiero z poziomu solidnej wiedzy podstawowej, inaczej niewiele skorzystasz. Trzeba wiedzieć, czego się nie umie, żeby się od kogoś tego nauczyć.

militarius
19-03-2013, 13:27
a interesowała by Cię współpraca z drugą foterką? :) ale w dziedzinie portretu raczej.
jak coś to pisz na priv, podam namiary sympatycznej osóbki z Warszawy ;)

Vii
19-03-2013, 13:33
Moim zdaniem powinnaś się do tego nieco inaczej zabrać.
Poprzeglądaj portfolia użytkowników, wybierz te, które najbardziej Cię interesują i odzywaj się bezpośrednio do konkretnych osób.
Innym problemem jest, że nie pokazałaś własnego dorobku. Obawiam się, ze nikt nie zgodzi się przyuczać Cię od zera. Staraj się równolegle, korzystając z dobroci internetu doskonalić podstawy i fotografować jak najwięcej. Samemu też można się dużo nauczyć (zwłaszcza, że pisałaś, że jesteś zdolna). Praktykowanie u kogoś ma sens dopiero z poziomu solidnej wiedzy podstawowej, inaczej niewiele skorzystasz. Trzeba wiedzieć, czego się nie umie, żeby się od kogoś tego nauczyć.
Podstaw od zera chyba nie potrzebuje:) Nie szukam człowieka, który będzie mi tłumaczyć podstawy, tylko kogoś, kto pozwoli mi postać obok i poobserwować. Ja już sobie z tego sama wyciągnę to czego mi brakuje i będę walczyć dalej :) A co do zdjęc to racja, nic nie pokazałam i przypuszczam, że tego nie zrobię bo po prostu nie jestem z nich zadowolona, zawszę znajdę w nich coś co mi nie pasi i zwykle wiem co dokładnie zepsułam i mogłam zrobic inaczej. Zdjęcie które dostaje odemnie kategorię "no powiedzmy, że obleci" nie nadaje się do publikacji bo przeczytam na jego temat tyle co już wiem, więc kiedy powstanie coś co uznam za "dobre" to dopiero zostanie rzucone na pożarcie żeby dowiedziec się czego jeszcze nie wiem :)

Keek
19-03-2013, 13:45
Kolega !AGresT dobrze Ci napisal. Popatrz w linki w stopkach u ludzi, zobacz jaki rodzaj fotografii Ci pasuje. No i napisz cos o sobie. Nie jak wygladasz tylko jak fotografujesz, jak patrzysz na swiat.
Masz zdjecia z ktorych nie jestes zadowolona, pokaz je, napisz co w nich Ci sie nie podoba. Pojawilas sie na forum z nikad, musisz sie jakos uwiarygodnic. Moze tak naprawde Ciebie nie ma? "Vii" - to od Wiktorii czy od "Visitors"? Moze jestes kosmitka? Wiesz - zycie potrafi byc zaskakujace :D

Vii
19-03-2013, 14:12
Może i kosmitką jestem:) Ten opis wyglądu to oczywiście żart był a świat widzę zbyt baśniowo, zbyt kontrastowo i zdecydowanie zbyt ciemno :p Uwiarygodnie się jak tylko znajdę chwilę, w której nie oblegają mnie stworzenia poniżej metra wzrostu:)

!AGresT
19-03-2013, 14:20
...kosmitką jestem /.../ oblegają mnie stworzenia poniżej metra wzrostu:)

hmmm...

kazwita
19-03-2013, 14:20
Może i kosmitką jestem:) Ten opis wyglądu to oczywiście żart był a świat widzę zbyt baśniowo, zbyt kontrastowo i zdecydowanie zbyt ciemno :p Uwiarygodnie się jak tylko znajdę chwilę, w której nie oblegają mnie stworzenia poniżej metra wzrostu:)

Ha! Wydało się, teraz już wiem kim jesteś. ;)

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/03/f_w_9461_65721-1.jpg
źródło (http://pobierzplik.pl/uploads/images/f_w_9461_65721.jpg)

zdyboo
19-03-2013, 14:21
Oj tam, Vii robi fotosy na planie Hobbita. ;)

Vii
19-03-2013, 14:35
W sumie to nawet podobna :) Stworzenia też pasują, trzeba po nich prać, sprzątać, karmić a potrafią tylko narzekać.

freefly
19-03-2013, 15:32
Moje ogłoszenia zazwyczaj są skazane na niepowodzenie,za to dostarczają trochę rozrywki :) Prędzej znajdę jakiegoś "nauczyciela" na ulicy, ale rozmawiajcie sobie dalej ;)

Ogłoszenia? Gdzie można znaleźć pozostałe? .;-):lol: Przydałoby się trochę rozrywki.

stock
19-03-2013, 15:41
jestem totalnie zszokowany jak ten wątek przyciąga wszystkich po kolei :) I tak patrze że sami "starzy" wyjadacze się zlatują hehehe (bez urazy chłopaki:))
żeby nie było - sam też tu się udzielam hehehe

Vii
19-03-2013, 16:11
Ogłoszenia? Gdzie można znaleźć pozostałe? .;-):lol: Przydałoby się trochę rozrywki.
Nie można;) No chyba, że chcesz np. wynając miejsce parkingowe na białołece:p a tak poważnie to po prostu mam czasem dziwne poczucie humoru i ludzie nie biorą na poważnie tego co mówię/piszę.

Jacenty Z.
22-03-2013, 02:22
jestem totalnie zszokowany jak ten wątek przyciąga wszystkich po kolei :)

IMHO trochę taki autokreacyjny:) Osobiście gdy widzę taką dawkę autoreklamy jak w tytule, to od razu dzielę wszystkie kwalifikacje podane w CV przez 10:-P

Swoją wiedzę i możliwości oceniam dość skromnie, ale czasem tak sobie myślę, jak by to było, gdyby moją niedogoloną gębę ktoś niekoniecznie _wybitnie_ zdolny obfotografował. Tyle, że Koleżanka zdemaskowała się jako paląca, a ja nie znoszę papierosów (zwłaszcza tych damskich slimów i niebieskich LM-ów). Chyba, że Pani Vii, papierosy też zamierzasz pogonić;)

Vii
22-03-2013, 03:14
IMHO trochę taki autokreacyjny:) Osobiście gdy widzę taką dawkę autoreklamy jak w tytule, to od razu dzielę wszystkie kwalifikacje podane w CV przez 10:-P

Swoją wiedzę i możliwości oceniam dość skromnie, ale czasem tak sobie myślę, jak by to było, gdyby moją niedogoloną gębę ktoś niekoniecznie _wybitnie_ zdolny obfotografował. Tyle, że Koleżanka zdemaskowała się jako paląca, a ja nie znoszę papierosów (zwłaszcza tych damskich slimów i niebieskich LM-ów). Chyba, że Pani Vii, papierosy też zamierzasz pogonić;)
Pani Amelia (bo tak ma na imię;)) niczego nie planuje już pogonić :) co najwyżej może czasowo zawiesić :p A kwalifikacje to najlepiej przez 20 podzielić, bo funkcją reklamy jest uformowanie rzeczywistości w taki sposób by przyciągnęła wzrok ;)

freefly
22-03-2013, 10:05
A kwalifikacje to najlepiej przez 20 podzielić, bo funkcją reklamy jest uformowanie rzeczywistości w taki sposób by przyciągnęła wzrok ;)

Póki co, to nie ma na czym zawiesić oka. Brak wizualizacji. Same slogany, tylko, że formie pisemnej.;-)

A wspomniane miejsce parkingowe do wynajęcia na Białołęce, to na ul.Ciupagi 1 ?:wink:

Vii
22-03-2013, 12:31
Póki co, to nie ma na czym zawiesić oka. Brak wizualizacji. Same slogany, tylko, że formie pisemnej.;-)

A wspomniane miejsce parkingowe do wynajęcia na Białołęce, to na ul.Ciupagi 1 ?:wink:

nie trafił Pan (poza tym nie "na" ulicy tylko "przy" ulicy) ;) Jak najbardziej są to slogany, głupie i prostackie, ale jak widać działają bo bezsensowna dyskusja dalej się toczy :)

kazwita
22-03-2013, 14:46

Ależ to właśnie jest niezaprzeczalna zaleta tego wątku, gdyż pozostawia pole do działania wyobraźni. Młoda, zdolna, atrakcyjna... ;)

stock
22-03-2013, 14:50
za 10 lat poprosimy jedynie moda o zmiane tytułu wątku ---> zdolna, atrakcyjna.... :D :D

Vii
22-03-2013, 15:10
za 10 lat poprosimy jedynie moda o zmiane tytułu wątku ---> zdolna, atrakcyjna.... :D :D

Za 10 lat nadal będę młoda ;)

freefly
22-03-2013, 15:22
nie trafił Pan (poza tym nie "na" ulicy tylko "przy" ulicy)

Dobrze wiem co chciałem napisać. "Na ulicy" na nie "przy ulicy". Ponadto sprawdź, czy są słusznie zwracasz uwagęm na niby mój błąd językowy. Zwłaszcza, że nie pytałem o miejsce zamieszkania, tylko o miejsce parkingowe.
A miejsce do parkowania może być na ulicy (pas drogi) i przy ulicy (obok pasa drogowe), pomijając prawidłowość użycia właściwego przyimka.:wink:

;) Jak najbardziej są to slogany, głupie i prostackie, ale jak widać działają bo bezsensowna dyskusja dalej się toczy :)

Gdyby miała sens, to nie brałbym udziału.:wink:

Vii
22-03-2013, 15:57
Dobrze wiem co chciałem napisać. "Na ulicy" na nie "przy ulicy". Ponadto sprawdź, czy są słusznie zwracasz uwagęm na niby mój błąd językowy. Zwłaszcza, że nie pytałem o miejsce zamieszkania, tylko o miejsce parkingowe.
A miejsce do parkowania może być na ulicy (pas drogi) i przy ulicy (obok pasa drogowe), pomijając prawidłowość użycia właściwego przyimka.:wink:

Gdyby miała sens, to nie brałbym udziału.:wink:

Jeśli w tym sensie to ok, zwracam honor, przepraszam:) mialam na myśli miejsce parkingowe znajdujące się w budynku, nie na ulicy:)