Zobacz pełną wersję : HTC umarł? Ktoś może pomoże w diagnozie?
H1TM4N1500
01-03-2013, 22:29
Witam.
Jak w temacie. HTC Desire C nie włącza się. Najpierw był problem z przyciskiem power gdyż nie reagował. Postanowiłem wyjąć baterię i myślałem że wszystko wróci do normy jednak po włożeniu baterii telefon nie chce się w ogóle włączyć. Co najciekawsze po podłączeniu do ładowarki ładuje, po podłączeniu do komputera wykrywa nieznane urządzenie USB. Teraz moje pytanie. Czy padła płyta główna i telefon nadaje się na elektrozłom czy może jest jeszcze szansa na przywrócenie go do "życia"?
Może padł przycisk załączania? Czasami taki banał się zdarza.
H1TM4N1500
01-03-2013, 22:41
ale przycisk sam z siebie na płytce drukowanej?
Mogły się zanieczyścić lub utlenić styki, albo też pękło wadliwie wykonane połączenie lutowane itp. Oczywiście jest sporo innych możliwości przyczyn awarii.
Skoro byl problem z przyciskiem "power" bo nie reagowal to pewnie nawalil kompletnie i trzebaby wymienic.
Poza tym od telefonow mamy tutaj osobny watek na forum.
Przyciski w HTC sa kiepskie. W moim Desire HD już 2 razy był wymieniany na gwarancji przycisk głośności i jeszcze trzeci raz tez zdążę to zrobić.
Więc stawiam że przycisk padł.
H1TM4N1500
03-03-2013, 18:32
Mieliście rację. Padł przycisk. Drugie pytanie jak ominąć przycisk power lub go zastąpić ?? Chodzi o blokadę ekranu. Telefon włączyłem. Pod przyciskiem power jest blaszka i ona się w którymś miejscu "wykruszyła". Naciśnięcie jej i przycisku power skutkuje włączeniem/odblokowaniem telefonu. Jaką aplikację muszę ściągnąć aby zmienić przycisk blokady na przycisk volume ?? Mam nadzieję że nie zamotałem za bardzo
Mieliście rację. Padł przycisk. Drugie pytanie jak ominąć przycisk power lub go zastąpić ??(...)
A nie da się go wymienić na nowy?
H1TM4N1500
03-03-2013, 18:46
Dzisiaj nie :D
A nie mozesz wybudzac ekranu przyciskiem home?
H1TM4N1500
03-03-2013, 21:51
Znalazłem rozwiązanie. W HTC Desire C są tylko 2 przyciski - power i volume, reszta jest dotykowa i bez wybudzenia ekranu nie da się nic zrobić. Ściągnąłem aplikację Tap Tap App i po przejechaniu palcem po górnej strefie wyświetlacza ekran się wybudza. Na youtube można znaleźć sposób działania tej aplikacji. Dziękuję wszystkim za pomoc :)
Sprytna ta appka, nawet jak się ma sprawne przyciski, to wygodni jeste mieć opcję dotykową.
Pozdrawiam