PDA

Zobacz pełną wersję : Velbon Pro

jurgen
28-03-2007, 18:27
Właśnie dotarł do mnie Velbon Sherpa Pro 730.

Bardzo starannie wykonany. Kolumna centralna z szeroką główką, która przylega całą płaszcyzną do okółka - b stabilnie to wygląda.
Tego statwu nawet nie mozna porównac do Manfrotto 055MFV lub 055V czyli teoretycznie do jego odpowiedników.
Jezeli Velbon nie ma dobrej opinii w seriach amatorskich to zapewniam was, że sherpa pro serii 7 i 8 nie rozczaruje, a wręcz przeciwnie.
Wkrótce przetestuje go w terenie. Może wtedy napiszę cos więcej lub wycofam wypowiedziane słowa.

pozdrawiam

wigi
28-03-2007, 20:19
Tego statwu nawet nie mozna porównac do Manfrotto 055MFV lub 055V czyli teoretycznie do jego odpowiedników.
Dlaczego nie można porównać?

jurgen
28-03-2007, 21:50
Ze względu na to, że:
kolumna centralna z szeroką główką, która przylega całą płaszcyzną do okółka,
mocowanie sekcji - zakręcane zamiast zacisków,
szybsze, bardziej dokładne stopniowanie rozstawu nóg,
neopren na całej długości pierwszej sekcji - w czasie mrozów nieocenione,
kolumna centralna rozkręcana, dwie długości,
przy maksymalnym rozłożeniu (niskim) mniej spręzynuje,
pierduły typu woreczek na obciązenie, dla mnie do wykorzystania jako półka, gdy siedzi się 30 cm w wodzie,
wykonanie, dbałość o szczegóły.

chyba wystarczy tych "zalet" :)

pikus73
01-04-2007, 17:42
Właśnie dotarł do mnie Velbon Sherpa Pro 730.

Bardzo starannie wykonany. Kolumna centralna z szeroką główką, która przylega całą płaszcyzną do okółka - b stabilnie to wygląda.
Jezeli Velbon nie ma dobrej opinii w seriach amatorskich to zapewniam was, że sherpa pro serii 7 i 8 nie rozczaruje, a wręcz przeciwnie.
Wkrótce przetestuje go w terenie. Może wtedy napiszę cos więcej lub wycofam wypowiedziane słowa.

pozdrawiam

Witam,

Gdzie kupiłeś ?

Pozdrawiam

jurgen
01-04-2007, 21:30
fotohurt - rewelacyjnie szybko, targuj się
Najtaniej będzie/było w e-cyfrowe
przetestowałem stworzonko w terenie, jest gites
pozdrawiam