Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] way of light
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img255.imageshack.us/img255/3639/img895ii.jpg)
łanalogowo
No :) Bardzo lubię to zdjęcie. Dzięki temu, że zostało zrobione analogiem, zdjęcie ma swój urok, ktorego na pewno by nie miało z żadną cyfra...nawet w BW. Te ziarno, ostrość i jej brak :) Słoneczko świeci, woda delikatnie szumi, pomost niezmiernie dzielnie stoi - a ziarenka kwarcu bronią się przed naporem wody.
Te zdjęcie kojarzy mi się (mimo ze w nich nie zylem) z latami 60-70, gdy jeziora były wolne od jachtów, motorówek, katamaranów...gdy bił od nich spokoj :)
A ja nic w tym zdjęciu fajnego nie widzę, owszem tęsknię za czasami analoga i lubię popatrzeć na zdjęcia zrobione tradycyjną metodą. Tylko ja chcę patrzeć na dobre zdjęcia, tutaj ot pstryk. Przykro mi, jestem na nie.
Ocena nie musi być fachowa, ocena to ocena. Dla mnie to zdjęcie z gatunku takich co się je kocha bo poruszają jakąś tam strunę w duszy, albo nie. U mnie nie, tyle.
Adam Majchrzak
28-02-2013, 02:42
Bardzo lubię to zdjęcie. Dzięki temu, że zostało zrobione analogiem, zdjęcie ma swój urok, ktorego na pewno by nie miało z żadną cyfra...nawet w BW. Te ziarno, ostrość i jej brak.
...Słoneczko świeci, woda delikatnie szumi, pomost niezmiernie dzielnie stoi - a ziarenka kwarcu bronią się przed naporem wody.
Dobra, to Twoja wizja, dość ciekawie odbierasz tą fotę, ale czytając taki koment ciężko jest nie odnieść wrażenia braku obiektywizmu. Dorabianie ideologii też nie pomaga... Tutaj ani kadr, ani jakość (zaznaczam, że nie jestem fanatykiem cyfry i uważam, że analogiem można ustrzelić genialne foty) , ani temat dobrze i ciekawie pokazany. Pozostanę więc wśród "nieporwanych" ;)
Pozdr! =]
Zdjęcie dość kontrowersyjne!
Wygląda na cyk tyle że z analoga, jak byś miał to z cyfry zakładam: 0 komentarzy ;)
Dobra, to Twoja wizja, dość ciekawie odbierasz tą fotę, ale czytając taki koment ciężko jest nie odnieść wrażenia braku obiektywizmu. Dorabianie ideologii też nie pomaga... Tutaj ani kadr, ani jakość (zaznaczam, że nie jestem fanatykiem cyfry i uważam, że analogiem można ustrzelić genialne foty) , ani temat dobrze i ciekawie pokazany. Pozostanę więc wśród "nieporwanych" ;)
Pozdr! =]
No i o to chodzi :) O różne wizje, gusty i gusciki :) Mi to zdjęcie kojarzy się z sielanką i tyle.
blizniak53
17-03-2013, 19:46
No :) Bardzo lubię to zdjęcie. Dzięki temu, że zostało zrobione analogiem, zdjęcie ma swój urok, ktorego na pewno by nie miało z żadną cyfra...nawet w BW. Te ziarno, ostrość i jej brak :) Słoneczko świeci, woda delikatnie szumi, pomost niezmiernie dzielnie stoi - a ziarenka kwarcu bronią się przed naporem wody.
Te zdjęcie kojarzy mi się (mimo ze w nich nie zylem) z latami 60-70, gdy jeziora były wolne od jachtów, motorówek, katamaranów...gdy bił od nich spokoj :)
No może nie do końca jest tak jak piszesz. Ja miałem tą wątpliwą??? (wolałbym być młodszy) przyjemność żyć w latach, które wspominasz. Bywałem wówczas co roku na Mazurach (jezioro Nidzkie) i żaglówki, czy motorówki (teraz nie pływają strefa ciszy) pływały po tym jeziorze. Owszem nie było ich tyle co teraz, były to bardziej żaglówki otwarte (nie kabinowe) w większości typu omega, ale były.
Pozdrawiam