Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Salto Angel
eutanator
26-02-2013, 20:34
Widziany z odległości około kilometra, mierzący 979m, największy na świecie wodospad działa niemalże na wszystkie zmysły.
Lecące ze szczytu Auyantepui tony ryczącej wody zamieniają się po drodze w drobne krople by na samym dole znowu się połączyć i utworzyć rwącą rzekę.
Absolutnie porażające swą magią miejsce.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/02/2440978-2.jpg
źródło (http://plfoto.com/zdjecia_new2/2440978.jpg)
katatjuta
26-02-2013, 20:42
Świetne zdjęcie. Czy masz może to w naturalnych kolorach? :)
Pachnie mi tutaj analogiem i na moim wyświetlaczu, tonacja jakby nieco poszła w magentę. Z całą pewnością, aeroplan dodaje smaczku temu zdjęciu.
Powiew świeżości w krajobrazie :)
pięknie! Wierzę, ze tam kiedyś dotrę;) Co do zdjęcia to bajkowo samolot dodatkowo stanowi miłe dopełnienie, które w moim odczuciu opowiada o zdjęciu jeszcze coś więcej.
Łoł, miejscówka kapitalna! Stylizacja może się podobać, ale ja chyba tak jak katajuta wolałbym zobaczyć to w naturalnych kolorkach ;-)
Ja jeszcze dodam, że ta praca kojarzy mnie się z "Odlotem", mimo iż zamiast domku z balonami, leci samolot.
Sebastianito
26-02-2013, 21:02
Powiew świeżości w krajobrazie :)
Dokladnie!
jarekf34
26-02-2013, 21:13
Ależ miejsce... super to wygląda no i ten ze śmigłem to rzeczywiście dodaje smaczku :)
Nikonozaur
26-02-2013, 21:18
Monumentalnie.
JaroPienza
26-02-2013, 21:53
Niesamowicie piękne w swojej naturze
Bartekkw
26-02-2013, 23:13
Super miejscówka. Kadr fajny ale w kwestii obróbki jestem na nie
Świetnie pokazana monumentalność miejsca. Jak samolot nie wklejony to mega ujęcie tematu.
Gdyby nie to, że widziałem całość reportażu to pewnie też bym chciał zobaczyć to zdjęcie w "normalnych" kolorach, ale ponieważ w tej obróbce stanowi część tamtej opowieści, to i tak mi pasuje. Wciąż jestem pod wrażeniem. A samolot jest jak wisienka na torcie.
O kurcze ale czad! Piękne zdjęcie!
Zastanawiałem się sporo nad tą obróbką ale jednak mi pasuje, sugeruje upływ czasu, wieczność przyrody. W normalnej obróbce mogloby pozostać zdjęciem krajoznawczym.
ekstra, samolot dodaje klimatu!:)
krzysztofz24
27-02-2013, 13:26
Jest swietnie. Miejscowka fenomenalna i dobrze ja w kadrze pokazales. Jest ogrom, przestrzen i majestat. Samolot dodatkowo dodaje skali.
Takze pod tym wzgledem dla mnie wypasik po calosci:-).
Co do obrobki, to jakos mi tu pasuje. Ale zastrzegam, ze tez bym chcial zobaczyc w "naturalniejszej" wersji;-).
Czy mogę prosić o uzasadnienie zaruztu "nienaturalnych" kolorów?
Znakomite...nie mam pytan!
Rewelacyjna miejscówka i bardzo ładne zdjęcie.
No robi wrażenie miejscówka i jej prezentacja.Pozdrawiam
eutanator
27-02-2013, 19:03
Dzięki za komentarze - zwłaszcza te bardziej krytyczne.
Nie jestem specem od krajobrazu a zwłaszcza jego kolorystyki.
Do fotografii ogólnie podchodzę krytycznie i jestem zwolennikiem filozofii Wu Xing - tworzenia poprzez 'niszczenie' - stąd też zacięcie do destrukcji - w fotografii konceptualnej, która jest moją główną domeną dotyczy to treści a że w krajobrazie treść jest już z góry narzucona to dekonstrukcji dokonać należy w sferze stereotypowych oczekiwań...
...ale ostatecznie to tylko zdjęcie wodospadu...
dla tych co w potrzebie obejrzenia Salto w 'naturalnych' kolorach polecam google: Angel (https://www.google.pl/search?q=salto+angel&hl=pl&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=9TsuUcHHFsbK4ASSxYGgAQ&sqi=2&ved=0CC4QsAQ&biw=1366&bih=668)
pozdro
Ja się bardzo cieszę, że to nie jest w naturalnych kolorach - byłby kolejny sweet landszafcik. Tak jest klimacior.
Dla mnie prawie ideał, kolejna perła wśród cukierków. Tak akademico samolot trochę w prawo lepiej równoważyłby kompozycję, z drugiej strony byłoby za bardzo akademicko. Świetny paśnik dla moich oczu.
Widać potęgę natury, świetne!
szymon708
01-03-2013, 13:50
Mieć takiego modela... Pięknie
Podziwiam, podobnie jak pozostałe w repo...
Pikusław
22-03-2013, 12:35
Piękny kadr.