Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Ku lepszemu
http://wpk.eltrakon.pl/_DSC3511E%20Ku%20lepszemu.jpg
źródło (http://wpk.eltrakon.pl/_DSC3511E%20Ku%20lepszemu.jpg)
donkiszot
25-02-2013, 23:22
Ku lepszemu? Chcesz powiedzieć, że da się jeszcze lepiej? :o Nie wiem na ile moje zdanie ma dla Ciebie znacznie, nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale powyższe zdjęcie, to absolutne mistrzostwo świata!
Każdy komentarz ma dla mnie znaczenie.
donkiszot
26-02-2013, 00:01
Pod wrażeniem będąc, właśnie przejrzałem Twoją radosną twórczość z minionego roku i muszę dodać, że gdybym mógł, to bym Cię wydał, a gdybyś się wydał, to bym Cię kupił.
Dziękuję...
Oczywiście spodziewam się komentarzy negatywnych, że nie plastic-fantastic, itp...
Ale wiedz jedno - to nie jest, jak napisałeś, "radosna twórczość".
donkiszot
26-02-2013, 00:15
Może rzeczywiście nie najzgrabniej to ująłem. :oops:
Pierwsze skojarzenie jakie mi przyszło na myśl to zdjęcia W Puchalskiego ;)
Łożesz Ty :) A gdzie znak drogowy? ;)
A tak na serio to naprawdę ciekawy obraz. Gada do mnie.
zdjęcie ma duszę, naprawdę :)
Yokofaja
26-02-2013, 23:26
Bardzo dobrze opowiedziana historia
Odkopuję, bo zdjęcie się troszkę przykurzyło, a jest warte obejrzenia. Bardzo, bardzo… :)
Trzeba, od czasu do czasu, powiewu świeżego powietrza w tym dziale. Zdecydowanie.
Odkopuję, bo zdjęcie się troszkę przykurzyło, a jest warte obejrzenia. Bardzo, bardzo… :)
Trzeba, od czasu do czasu, powiewu świeżego powietrza w tym dziale. Zdecydowanie.
Zdecydowanie dobrze że odkopałeś, bardzo ciekawe zdjęcie, dobry klimat.
maniak666
13-03-2013, 00:10
Odkopuję, bo zdjęcie się troszkę przykurzyło[...}
Trzeba, od czasu do czasu, powiewu świeżego powietrza w tym dziale.
Hmmm-dziwna to zaiste i niezwykła metoda na odświeżenie powietrza, coś zakurzonego aplikować:)
Dobrze dobrze że odkopane, bo zdjęcie pozostaje w pamięci i chce się je pamietać. Dobra fotografia, zreszta wszystkie kolegi są niesamowite.
Wy tak na poważnie? Albo nie rozumiem nowego nurtu łamania zasad kompozycyjnych, albo coś się nie tak dzieje.
Trochę szumu i 3/4 pustego kadru? No ja widzę, sarenki, trochę śniegu i krzaki. Ignorant ze mnie, czy tu wszyscy arthyzhują?
Hmmm-dziwna to zaiste i niezwykła metoda na odświeżenie powietrza, coś zakurzonego aplikować:)
Zakurzone było, wystarczyło lekko dmuchnąć i po kurzu. Teraz może śmiało pachnieć nadal.
Wy tak na poważnie? Albo nie rozumiem nowego nurtu łamania zasad kompozycyjnych, albo coś się nie tak dzieje.
Nawet bardzo poważnie. A zasady są po to żeby je łamać… no, przynajmniej w sztuce.
A tak w ogóle, jakie tu zasady zostały złamane? Że horyzont nie przebiega pośrodku, czy jak? :D
To, że na zdjęciu coś plany powinny być rozłożone... No, tak mi się wydaję. Wspomniałem o tym - sarenki i nic.
Yokofaja
14-03-2013, 00:13
A co tam plany, tu liczy się opowieść. Jest bezkresne zaśnieżone pole a na nim stadko saren podążających sznureczkiem w stronę odległych wiejskich domostw w poszukiwaniu żywności. Jak dla mnie to pięknie napisana obrazem zimowa opowieść.
Są takie zdjęcia gdzie wszystkie podziały , plany itp regułki tracą na znaczeniu w stosunku do ich treści.
zdjęcie ma duszę, naprawdę :)
Idealnie napisałeś to co widzę.
Coś mi oko rozprasza jeżeli chodzi o linię horyzontu, niby równo bo różne plany, ale może warto byłoby coś tutaj pokombinować (przekombinować ;) )? .
Poza tym +++ !
Po prostu - prawdziwe zdjęcie. Klasa.
mskowronski
14-03-2013, 23:14
Jeśli ktoś po raz pierwszy ogląda zdjęcie kolegi wpkx to może mu się wydawać, że jest to nic nie znaczący obrazek, ot ziarno, sarenki i nierówny horyzont. Jednak trzeba zobaczyć inne prace, żeby stwierdzić, że autor ma bardzo oryginalne podejście do fotografii, a jego prace mają niepowtarzalny styl. Mimo, że tak różne to jednak ich styl rozpoznawalny z kilometra. Zrobienie jednego takiego zdjęcia może być dziełem przypadku, ale systematyczne pokazywanie takich bardzo nietypowych, a zarazem bardzo prostych fotografii musi być bardzo przemyślane. Gratuluję wyśmienitego i przenikliwego oka :)
Nikonozaur
14-03-2013, 23:22
Nie ukrywam, że byłem tu już u Ciebie kilka razy i nie potrafiłem sklecić kilku słów. Jedno pewne - podoba mi się od pierwszego looku. Jest tu jakiś niepokój na dole przykryty spokojem góry. Trudno mi to określić, w każdym razie z koncertem e-mol Fryderyka smakuje doskonale. ;)
Foto bardzo fajne.. tylko ten szum taki jakiś .."sztuczny"