PDA

Zobacz pełną wersję : opowieści morskie / szanty itp - poszukiwane

krzysztof jot
22-02-2013, 00:41
Witam.
Szukam ekipy, człowieka - do eventu w temacie "morskie opowieści"
Ciekawostki, opowieści, szanty, warsztaty - itp -
Może ktoś widział lub zna - ciekawego człowieka czy ekipę - którzy w tym temacie potrafią zainteresować dzieci przez kilkadziesiąt minut.
Jeśli znacie, widzieliście, macie namiary - proszę o info /kontakt.
Niekoniecznie z nad morza - bo daleko do kielc, lepiej z centrum polski.

!AGresT
22-02-2013, 08:33
Jeśli koncert, to Zejman i Grkumpel lub Klang, choć nie wiem o jakim budżecie mowa.

wer
22-02-2013, 09:19
Co do historii morskich to można jeszcze uderzyć do Marka Siurawskiego. Gość ma olbrzymią wiedzę na temat kultury marynistycznej.

!AGresT
22-02-2013, 09:29
Co do historii morskich to można jeszcze uderzyć do Marka Siurawskiego. Gość ma olbrzymią wiedzę na temat kultury marynistycznej.

Zdecydowanie. Uzupełnię tylko, że zmienił nazwisko na Szurawski :)

Amadeusz
22-02-2013, 17:15
http://www.olek.waw.pl/samoster-jak-wrocimy-opowiemy-wam/ - po więcej informacji pisz do Olka Kwaśniewskiego.

arturs
22-02-2013, 23:28
popytaj może w 33 Kieleckiej drużynie żeglarskiej.. moje córki tam chodzą, drużyna od 35 lat więc pewnie kogoś znają..

sailor
23-02-2013, 21:51
polecani juz Zejmani .. chyba jedyny zespol ktory potrafi bawic dzieciaki przez pare godzin i jedyny ktory tworzy szanty dla dzieciakow. z zespolow polecic pewnie mozna by cale mnostwo .. ja od siebie zarekomnduje wroclawska Orkiestre Samanta i poznanska Grupe Trzymajaca Ster. jesli chodzi o opowiesci ludzi morza - pytanie co konkretnei cie interesuje. najlatwiej chyba bedzie ci wpasc do kieleckiej Bryzy. mysle ze wsrod kapitanow i sternikow morskich spokojnei znajdziesz jakiegos bajarza ktory zajmie dzieciakom czas. jesli chcesz bardoz tradycyjnie to zagadaj do Jurka Rogackiego z 4 refow.

krzysztof jot
23-02-2013, 23:20
dziękuję za kilka podpowiedzi - milczałem bo pracowałem... tym razem akurat z góralami :) Ale już po. Więc czas na dalsze poszukiwania.
Zejman i Grkumpelto pierwsze z kim rozmawiałem - budżet nawet styka, choć spory band i dochodzi spory koszt nagłośnienia itp bo rozbudowany rider techniczny, jednak ja mam na to jeden termin "nieprzekładalny" i mimo iż odległy - okazało się, że oni akurat maja to zajęte.
Ale kilka innych tu podanych opcji sprawdzę, zwłaszcza dzięki za Marka Szurawskiego i pomysły sailora. Dzięki :)

wer
24-02-2013, 02:39
Jak Szurawski będzie zajęty to spytaj go o Ryśka Muzaja. Też stary dzwon i fajny.

ekonet
24-02-2013, 14:09
Gram czasem z koleżką z zespołu "Klucz od Kilwatera" - chcesz kontakt?

krzysztof jot
25-02-2013, 00:55
ale mnie nie chodzi o kapele szantową, a o kompleksowe warsztaty w temacie "morskie opowieści" może być z szantami, ale równie dobrze z płetwonurkiem i rybakiem dalekomorskim :)

moro
25-02-2013, 17:31
Jeśli to morze być żeglarz, to mój znajomy fajnie potrafi opowiadać, ma dobry kontakt z młodzieżą (instruktor harcerski). Jak by co to pisz.

Wysyłane z mojego HTC Desire HD A9191 za pomocą Tapatalk 2