PDA

Zobacz pełną wersję : Wyzwalacz PIXEL KING / PHOTTIX STRATO II MULTI

jimmijump
21-02-2013, 17:35
Witam.

Po przeczytaniu dziesiątek stron z informacjami o różnych "budżetowych" wyzwalaczach radiowych moją uwagę przykuły dwie opcje: PIXEL KING i PHOTTIX STRATO II MULTI. Obie opcje mają swoje plusy i minusy ale nie o to chciałem Was zapytać (ale jeżeli chcielibyście się podzielić swoimi opiniami na ich temat to nie ukrywam, że bardzo chętnie posłucham/przeczytam ;) ).

Chodzi mianowicie o to czy nadajnik Nikona zapięty na aparat (d300s/d700) wyzwoli lampę (YN460 II/YN560 II) założoną na odbiornik Canona, i analogicznie - czy nadajnik Canona zapięty na aparat (5DII) wyzwoli lampę (YN460 II/YN560 II) założoną na odbiornik Nikona?

Pytanie dotyczy zarówno PIXEL KING jak i PHOTTIX STRATO II MULTI.

Wielkie dzięki za wszelką pomoc :)

jimmijump
23-02-2013, 22:59
Okazuje się, ze PHOTTIX STRATO II MULTI działa w takich konfiguracjach, o których pisałem post wyżej.

Czy mógłbym prosić użytkowników PIXEL KING'a żeby sprawdzili jak to wygląda w ich przypadku?

jimmijump
26-02-2013, 11:29
Nikt, nic??

GonzoG
26-02-2013, 11:35
Żaden wyzwalacz TTL nie jest między systemowy, więc nadajnik Canona, nie dogada się z odbiornikiem Nikona, bo jak chcesz dogadać ze sobą iTTL z E-TTL ??

Co do wyzwalaczy bez TTL - wszystkie są między systemowe, bo różnią się tylko stopkami. Wysyłanie i odbieranie sygnały jest jednakowe, bo jest zupełnie niezależne od tego jaka lampa na nim siedzi.

manfred
15-01-2014, 15:25
A ja mam pytanie jak to jest z tym pilotem wyzwalania migawki przy użyciu Photix strato II. Odbiornik mam zamocować na sanki aparatu. Następnie trzeba ustawić czasowe wyzwalacz np ze wstępnym podniesieniem lustra. I wyzwolić nadajnikiem migawkę? Pytam bo mam okazje kupić ten wyzwalacz.