PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Z gór wraca się samotnie...(H.Gąsienicowa, panorama)

krzysztofz24
17-02-2013, 17:51
Witam.

Taka panoramiczna odslona z Hali Gasienicowej.
Bylo pochmurno, slonce juz zachodzilo tylko gdzieniegdzie rzucajac troche swiatla na chmury.
A ostatni schodzili z gor na dol...

Chcialem pokazac troche tego klimatu konca dnia i powrotu.

Zapraszam, jak zawsze wszelkie wpisy mile widziane.

Wersja wgladowa.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img856.imageshack.us/img856/1569/halabw1024edytowany1.jpg)

Wersja 1700 pix.

http://img203.imageshack.us/img203/268/halabw1700edytowany1.jpg

P.s Duza wersja na czarnym tle prezentuje sie o lepiej mz, niz na bialym z imageshacka (choc zreszta jak kto woli). No ale wyboru nie daja, a nie bede forum rozciagal;-).

fotoMichal
17-02-2013, 18:06
Pierwsze co rzuca się w oczy to KRZAK na środku zdjęcia ...

mi się nie podoba

QubaKpl
17-02-2013, 18:39

mi się nie podoba

Fakt ale zdjęcie nie jest złe wystęmpluj i będzie oki.

Kuba_
17-02-2013, 18:44
Mnie jako całość nie podchodzi. Za to góry w tle wyglądają świetnie!

Radek_1
17-02-2013, 19:32
Panorama pod względem technicznym owszem, ale atrakcyjności nie dodaje duża ilość białego pierwszego planu. Krzak też taki ni w 5, ni w 10.
Niezależnie od powyższego przedziwnie prezentuje się Hala w takiej wersji, usilnie szukam zaczepienia wzroku po lewej... tymczasem Zółta jest prawie na wprost. Dziwnie to wygląda

e=mc2
17-02-2013, 19:34
Klimatyczna panorama. Podoba mi się zdjęcie jako całość, miniaturowa ludzka postać w odpowiednim miejscu, wobec ogromu gór i to złowrogie niebo. Jest dramaturgia i surowość natury pokazana z rozmachem na tym zdjęciu.

krzysztofz24
17-02-2013, 22:27

mi się nie podoba

A ten krzak cos zaslania, dominuje jakos przesadnie na zdjeciu. Bo chyba zadne z tych.
Dla mnie jest swego rodzaju "sztafazem" urozmicajacym dol zdjecia.
Poprzednim razem przy o wiele szerszej odslonie z Rusinowej Polany napisales "za duzo bialego i nic sie nie dzieje"
To teraz jest krzak dla urozmaicenia;-).

Wiesz co Michal, tak szczerze mowiac to niewazne czy wystawie zdjecie z gor i mam pelno pozytywnych komentarzy czy tylko kilka. Tobie i tak sie nie podoba (kojarze chyba tylko jeden wyjatek przy zdjeciu okolic Kasprowego).
Ale tak to sie albo nie udzielasz w moich gorskich watkach albo piszesz tylko zdawkowo "nie podoba mi sie"
Nie zamierzam sie tym przejmowac;-), widocznie nasze podejscia do gorskiej fotografi roznia sie diametralnie.

Panorama pod względem technicznym owszem, ale atrakcyjności nie dodaje duża ilość białego pierwszego planu. Krzak też taki ni w 5, ni w 10.
Niezależnie od powyższego przedziwnie prezentuje się Hala w takiej wersji, usilnie szukam zaczepienia wzroku po lewej... tymczasem Zółta jest prawie na wprost. Dziwnie to wygląda

Jak powrot i jest ludzik, to musi miec gdzie isc;-). Dlatego chcialem dac tyle podlogi i drogi na niej.
Dziwnie sie prezentuje Hala w takiej wersji?
W szerokim spojrzeniu bedzie po prostu inaczej niz w pojedynczym ujeciu.
Czy zdjecie ciazy na jakas strone, ma za duzo dolu lub gory, nie ma mocnych punktow?. Wg mnie jest ok.
Po prostu szerzej...panoramicznie.
I czemu szukasz punktu zaczepienia po lewej? Nie lepiej go szukac po prawej na postaci czlowieka i domkach;-).

Wg mnie Hala Gasienicowa jest jednym z najlepszych tematow w Tatrach do panoramy wlasnie.

Dzieki bardzo za obszerny wpis:-).

Radek_1
17-02-2013, 23:01
...
...I czemu szukasz punktu zaczepienia po lewej? Nie lepiej go szukac po prawej na postaci czlowieka i domkach;-)

Napisałem poprzednio. Wchodząc na Halę z lewej dominuje Żółta Turnia i tego właśnie szukam. Panorama rozpłaszcza ten teren stąd moje chwilowe "zakłopotanie"... :)

Bartekkw
18-02-2013, 00:29
Coś w tym jest że tatrzańskie panoramy pomniejszają ogrom gór - i tutaj odnosi się wrażenie że pasmo w tle jakieś takie niewyględne się robi. Aczkolwiek kadr ogólnie jak dla mnie udany, krzak uwagi nie odwraca a i konwersja BDB. Ogólnie pozytywnie odbieram tę fotę

jarekf34
18-02-2013, 12:35
Może i ten krzaczek trochę mi przeszkadza w odbiorze, ale to szczegół ;) Ogólnie przyjemnie się patrzy na tą panoramkę i napewno podoba mi się :)