Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Nadchodzi deszcz...
...
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/811/dsc0064nw.jpg/)
Bartekkw
16-02-2013, 19:11
Widziałbym to w kwadracie. Centralny motyw w klasycznym kadrze niezbyt mi pasuje. Obróbka bez zastrzeżeń
Widziałbym to w kwadracie. Centralny motyw w klasycznym kadrze niezbyt mi pasuje. Obróbka bez zastrzeżeń
Sporo by jednak stracil gdybym ciachnal do kwadratu, zreszta to o czym piszesz to przyzwyczajenie...;)
Kamienie rownowaza chmure, po cieciu do kwadratu bylo by malo ciekawie, sprawdzalem...
Bartekkw
16-02-2013, 19:39
Ale w kwadracie tez Ci się ładnie bedzie równoważyć a i centralnie będzie zasadnie ;)
Składak? Piękna miejscówka i fota też.
Nikonozaur
16-02-2013, 22:07
Mi się podoba tak jak jest, kadr poziomy jak najbardziej przechodzi. Po przycięciu do kwadratu w PD pozostaje mała kupka kamieni raczej przeszkadzająca niż pomagająca w odbiorze. Moim zdaniem oczywista. ;)
Składak? Piękna miejscówka i fota też.
Dlaczego skladak? Jedna klatka!;)
Mnie też podoba się tak jak jest - odmiennie od standardu. Kamienie i chmury ładnie równoważą kompozycję, którą zamyka centralnie umieszczony wrak. Koloryt również stanowi in plus pracy...
T_P_
Dlaczego skladak? Jedna klatka!;)
Niebo wydaje się być trochę mało poruszone w stosunku do wody:-)
Szkoda, że Exif-u nie można podejrzeć.
Bardo dobra klatka. Choć brakuje mi na niej dobrze ujętego tematu.
Mnie się podoba jak jest, uwielbiam takie szaroniebieskie tonacje ożywione kropelką ciepłej barwy, gdyby nie błysk słońca na chmurach nie byłoby tak miło. Format jak najbardziej słuszny. Dla kwadratu potrzebuję szczególnego uzasadnienia, tutaj go nie widzę.
Niebo wydaje się być trochę mało poruszone w stosunku do wody:-)
Szkoda, że Exif-u nie można podejrzeć.
Naswietlane ok 1s wiec nie ma podstaw do poruszonego nieba, to byl calkiem "rozbujany" ocean;)
Jak nie ma exifu to znaczy, ze zmienilem cos w ustawieniach PSa (nigdy moje exify nie byly rajemnica), jutro wrzuce parametry.
Fajny kontrast pustego nieba z tym nadchodzącym chmurzyskiem :)
Naswietlane ok 1s wiec nie ma podstaw do poruszonego nieba, to byl calkiem "rozbujany" ocean;)
Jak nie ma exifu to znaczy, ze zmienilem cos w ustawieniach PSa (nigdy moje exify nie byly rajemnica), jutro wrzuce parametry.
OK, dziękuję za wyjaśnienie.
mirekvampirek
17-02-2013, 21:52
a ja myślę, panie Grzegorzu, że czas najwyższy opuścić swój comfort zone :) i wyruszyć na podbój nowych miejsc, ;)
a ja myślę, panie Grzegorzu, że czas najwyższy opuścić swój comfort zone :) i wyruszyć na podbój nowych miejsc, ;)
Mirku, zapuscilem sie w to miejsce tylko z jednego powodu a mianowicie z powodu wyplukania wraku tak, ze widac jego balast, wyszlo srednio, bo nie wstrzelilem sie w warunki, mocna bryza spowodowala, ze 90% RAWow nadaje sie do kosza:P, ale mam zamiar zrobic jedna poprawke i to bedzie na tyle, co do nowych miejscowek to jest kilka do zrobienia i pewne jest, ze pokaze je w tym roku;)
mirekvampirek
17-02-2013, 22:54
czekam więc, i ciekaw jestem nowych miejsc ;)
pozdrawiam