Zobacz pełną wersję : Pytanie do posiadaczy - YongNuo YN-560 I/II/III
[Mariusz]
14-02-2013, 16:32
Przyszła do mnie zamówiona lampka YongNuo YN-560 II... Na poniższym filmiku przedstawiłem luz który mnie zaniepokoił...
Pytanie do posiadaczy YongNuo YN-560 I/II/III czy te lampki tak mają czy trafił mi się felerna sztuka?
Bardzo proszę o informację. Z góry dziękuje.
-vp3DNnA1w4
To nie luz, a przestawienie głowicy w pozycję -7st. Jest wyraźniej mniejszy opór, niż przy podnoszeniu.
To nie luz, a przestawienie głowicy w pozycję -7st. Jest wyraźniej mniejszy opór, niż przy podnoszeniu.
Dokładnie tak.
Mam 2szt 560II obie tak mają jak na filmiku - bez stresu to normalne łatwiej "wracają" niż wchodzą w -7st.
[Mariusz]
14-02-2013, 17:18
Dzięki wielkie za odpowiedzi.
Witam w związku że jest to mój pierwszy post wszystkich gorąco pozdrawiam. Mam pytanie do posiadaczy YN 560 II , na które niestety nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi. Producent podaje że lampa wyzwala błysk o temperaturze 5600K, natomiast moja nówka sztuka wyzwala błysk o temperaturze w zależności od ustawionej mocy od 7200K do 7600K, dodam tylko że nic nie mogło wypłynąć na światło, gdyż całe studio jest białe, sprawdzałem lampę kilka godzin i to samo. Wartość mierzyłem na różne sposoby w lightroom, oraz przy użyciu ColorChecker Passport - X-Rite. Jakie wartości dają wasze lampy bo o dziwo nikt tego tematu nie porusza. Może moja sztuka jest frelna ?. Z góry dziękuje za odpowiedź, gdyż chciałem kupić kilka sztuk ale teraz się poważnie zastanawiam.