PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Obří hřeben ...

ostrytux
13-02-2013, 22:27
... czyli Czarny Grzbiet ok. 1480 m n.p.m. - Karkonosze.
Coś dla miłośników "białego" śniegu.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/02/karki_37-1.jpg
źródło (http://michalostrowski.com.pl/upload/karki_37.jpg)

Pozdrawiam serdecznie.

pgaik
13-02-2013, 22:36
Powiem tylko wow... niesamowite foto.

;)

Nikonozaur
13-02-2013, 22:36
Co znaczą dobrze oddane światła i cienie, plastyką PP aż ocieka. Potem rozwinięcie w dalekim planie i dobre zdjęcie gotowe. Tylko pstryknąć w odpowiednim miejscu i czasie... ;)

jarekf34
13-02-2013, 22:38
Ty to jak zawsze podniesiesz ciśnienie tymi widoczkami, pięknie się faluje w oddali, o PP nie wspomnę. Super jest.
Już tęsknię za górami :)

ostrytux
13-02-2013, 22:40
Tylko pstryknąć w odpowiednim miejscu i czasie... ;)
I dokładnie tak właśnie jest, jestem po prostu górskim łazikiem i czasem klapnę lustrem jak przyświeci,
a że z obróbki jestem cienki w uszach to muszę się dużo nałazić żeby coś fajnego złapać :)

basket
13-02-2013, 22:42
O kurczę! Pięknie Panie pięknie! Przepiękny drugi plan. Oj chciałbym bym być w tym miejscu i w tej chwili. Kadr mistrzowski.

biegly
13-02-2013, 23:54
Jak zawsze piękny kadr :)
Materiał im lepszy ideału, tym mniej grzebania w sofcie ;)

Duder
14-02-2013, 15:23
Piekna fota, jak to u Ciebie. Mam pytanie techniczne, czy różnica w zabarwieniu śniegu po obu stronach kadru Twoim zdaniem bierze się z oświetlenia słońcem obiektywu pod kątem (z prawej), czy to efekt tegoż na jakimś filtrze? A może to coś wynikajacego z obróbki?

żółto-czarny
14-02-2013, 16:56
Może brakuje mi nieco wiekszego kawałka światełek w dolinie, a może nie... tak tylko szukam, do czego by się tu przyczepić ;)

mskowronski
14-02-2013, 22:35
Kolejny raz podziwiam Twoją pracę. Jak zawsze genialna! Te co bardzo podoba mi się w Twoich zdjęciach to... idealne wyostrzenie - nie wiem jak to robisz, ale za każdym razem fotografia jest z jednej strony bardzo miękka, a z drugiej wszystkie krawędzie są odpowiednio ostre. Nie wiem czy to zasługa aparatu, obiektywu czy obróbki... W każdym razie jest świetnie :)

Bartekkw
15-02-2013, 00:01
Bardzo udany fot Michale - super kadr, światło i jakość

tool
15-02-2013, 00:03
Cudo mój klimat...

krzysztofz24
15-02-2013, 13:26
(....)
a że z obróbki jestem cienki w uszach to muszę się dużo nałazić żeby coś fajnego złapać :)

Krygujesz sie jak pensjonarka:grin:. Nie moge sie zgodzic z wytluszczona czescia:-).

Delikatna plastyka pierwszego planu, kolory nieba i dalsze plany...
Calosciowo bardzo mile dla oka.

Delikatne "zaniebieszczenie" pierwszych planow gdzieniegdzie, jak najbardziej dla mnie ok.
Tak z wyczuciem podane.

MarianS
15-02-2013, 20:04
Świetny kadr,światło i kolory.Pozdrawiam

PABLOOK
15-02-2013, 21:35
Fajnie "rakietujesz" ;).
Następne mocno eleganckie :).

ostrytux
15-02-2013, 23:38
Mam pytanie techniczne, czy różnica w zabarwieniu śniegu po obu stronach kadru Twoim zdaniem bierze się z oświetlenia słońcem obiektywu pod kątem (z prawej), czy to efekt tegoż na jakimś filtrze? A może to coś wynikajacego z obróbki?
Tak to wynika z padania światła z prawej strony, drzewa odcinające nieco światło jeszcze potęgują ten efekt.

Krygujesz sie jak pensjonarka:grin:. Nie moge sie zgodzic z wytluszczona czescia:-).

Uwierz mi, że jak widzę co ludzie robią z niczego, to uświadamiam sobie że nie wiem nic o obróbce!
W sumie niech tak zostanie, dla mnie co innego ma znaczenie.

Fajnie "rakietujesz" ;)
Oj tak Pawle, gdyby nie rakiety to na bank bym tam nie dotarł, a tak tylko ok. 2h na rakietach z Przełęczy Okraj pod górkę 400m przewyższenia i fota gotowa ;)