PDA

Zobacz pełną wersję : dobry punkt do wydruku zdjęć w Warszawie

Wasyl4691
12-02-2013, 12:38
Witam wszystkich forumowiczów,
czy moglibyście polecić dobry zakład wykonujący przyzwoite odbitki w Warszawie? Ostatnio tam gdzie oddaję zdjęcia przeżywam same zawody.Bardzo proszę o podanie namiarów takiego zakładu.
z góry dziękuję i pozdrawiam

KrystianBaranowski
12-02-2013, 18:32
Jeżeli nie mają to być wystawowe odbitki, a przyzwoite fotolabowe - przy Pl. Zawiszy jest fotofotka.pl (straszy nazwą)
Codziennie kalibrują fotolab, spory wybór papieru, dobre ceny przy większych ilościach (powołuj się na te z alledrogo :p). Robili mi odbitki o innych proporcjach na zwykłym papierze z wypełnieniem brzegów na czarno. Kolory miód! Gość momentami denerwujący, ale myślę, że to jeden z ostatnich z gatunku laboludka przyzwoitego ;)

Wasyl4691
14-02-2013, 10:08
dziękuję bardzo, sprawdzę zakład Fotofotka.pl na Tarczyńskiej , i napiszę swoje wrażenia jak się tam wybiorę osobiście.A może ktoś z Was zna jeszcze jakiś inny punkt w Warszawie ,z którego jest zadowolony? w końcu to duże miasto, może jest tu jeszcze paru profesjonalistów? :)czy też wy wszyscy drukujecie swoje foty już tylko w domu?:)

KrystianBaranowski
19-02-2013, 08:39
Możesz spróbować jeszcze w Relaxie na Wiecha, z jakością problemów tam nie miewają.

damiannelus
19-02-2013, 09:35
Sam miałem założyć podobny wątek i póki co mogę napisać tylko o negatywnych przykładach. Fotolab24 przy R. ONZ - niechlujne kolory i wykonanie. Jak się zdjęcie nie mieści w ich formacie to przycinają i h.. już. Z chęcią spróbuję tego na pl. Zawiszy bo mam całkiem niedaleko.

KrystianBaranowski
21-02-2013, 16:30
Dajcie cynk, jak zobaczycie rezultaty. Do FF najlepiej mailować z plikami i wszelkimi szczegółami dot. wydruku i podać kontakt tel - w razie problemów dzwonią. Jest fajny papier, który oznaczają matte, to bodajże perłowy. Coś pomiędzy zwykłym matem a błyszczącym - przy tym nie brudzi się praktycznie wcale tak jak gruby mat i daje dużo szczegółów.

De Camtrois
21-02-2013, 16:38
Moim zdaniem najlepszy w Warszawie jest Wilab: http://www.wilab.pl/oferta.html

Zmienili teraz adres i można ich znaleźć przy ul. Spokojnej (obok wydziału fotografii ASP). Mają naprawdę fantastyczne zaplecze i świetny sprzęt, drukują w rozdzielczości 400dpi i są naprawdę profesjonalni w każdym względzie. W dodatku b. miła i szybka obsługa a zdjęcia można zamówić (wysłać) przez Internet (w dodatku teraz mają promocję). Ja ostatnio drukowałem u nich sporo zdjęć w A4 i jakoś jest naprawdę na najwyższym poziomie!
Polecam!!!

popatrz
14-05-2013, 11:15
Lwowska 2/5
http://cyfrowaciemnia.pl/
udostępniają profile,
dobry kontakt z obsługą
ceny nie niskich lotów, ale coś za coś

ov_darkness
27-05-2013, 02:28
Ja robiłem w Cyfrowej Ciemni ostatnio kilka odbitek A4. Z jakości byłem bardzo zadowolony, z ceny też. Pierwsze moje odbitki z cyfry :D

LenaM77
17-07-2014, 18:18
Ney Prints, Warszawa, ulica Spokojna 7/9, bardzo duzy wybór papierów (genialne maty, baryt) , profesjonalna i miła obsługa.
Można usiąść i zrobić sobie symulacje jak zdjęcie wygląda na poszczególnym papierze, wydruk próbny itd.
Mają swoją stronę, na której są ceny, można negocjować ;)) Studenci ASP zawsze maja rabat

mini21
17-07-2014, 20:46
Też mogę polecić cyfrową ciemnie.
Zadowolony byłem także z Jbrlab.

marekb
17-07-2014, 20:51
czemu akurat w Warszawie ? teraz wysyłka nie jest aż tak droga, a czasem czas dojazdu i koszt przewyższy koszt kuriera ;)

mini21
17-07-2014, 20:53
Wiesz marek, jak się zamawia po paręnaście odbitek to jasne, ale jak chcesz wydrukować 2 - 3, za łączną kwotę 10 zł, a masz płacić 15-20 zł za kuriera, to trochę bez sensu.
Zależy kto czego potrzebuje.

jbrLAB
17-07-2014, 21:32
Też mogę polecić cyfrową ciemnie.
Zadowolony byłem także z Jbrlab.

Bardzo nam miło:)
Zapraszamy częściej. ;)

Pozdrawiamy
jbrLAB

Shifter
18-07-2014, 22:43
Lwowska 2/5
http://cyfrowaciemnia.pl/
udostępniają profile,
dobry kontakt z obsługą
ceny nie niskich lotów, ale coś za coś

Polecam, jestem z nich bardzo zadowolony. Super kontakt i jakość wydruków.
Ceny można negocjować ;)

Śli
03-09-2014, 02:26
a ja mam problem z magenta w cyfrowejciemni, zawsze wychodzi jej za duzo pomimo ze na skalibrowanym NEC jest ok , i w LabPolska jest ok. Moze to jest kwestia tego ze do LabPolska wysylam w SRGB i sobie sami konwertuja a do CyfrowejCiemni konwertuje do ichniego profilu w Lightroomie. Mial ktos podobne problemy?

jbrLAB
03-09-2014, 08:51
Najlepiej po konwersji, albo w trakcie obróbki zrobić softproof na komputerze. Jeśli wszystko jest ok, to coś się dzieje dalej. W labach, które mają mniej pracy, nadmiar magenty może być wynikiem "słabej" chemii, czyli takiej, która robi zbyt małe przebiegi, żeby trzymać odpowiednie parametry. Raczej w przypadku LABu o którym Pan pisze nie jest to możliwe. ;)
Do LABU warto przesyłać pliki w dowolnej szerokiej przestrzeni i prosić, żeby oprofilować. Wtedy jest większa szansa, że nie zrobi się przy tym procesie jakiegoś małego błędu, który może powodować taki efekt.

No i jeszcze jedna sprawa - dobry LAB jest w stanie naświetlić o wiele więcej niż sRGB. Trochę szkoda tracić fajne kolory. ;)

Pozdrawiamy
jbrLAB

Bemko
03-09-2014, 09:29
Ja o cyfrowa ciemnia / ADStudio mam bardzo złe zdanie. Robili mi kiedyś problemy przy wydruku zdjęć do dyplomu, które sam wykonałem dziewczynie. Wszytko elegancko rozłożone na odbitce 10x15 - zero koniecznego wysiłku z ich strony. Zmawiałem je przez system fujifilm. Najpierw niby coś kręcili, że papier wybrałem nie taki. Po dłuższej rozmowie wyszło że chodzi im o zawartość tych zdjęć i że mogą mi je wywołać, ale za 15zł, a nie ~3,5zł jak jest w cenniku. Stanowcza rozmowa z wydrukowanym regulaminem usług w ręku na niewiele się zdała. Zwróciłem się więc o pomoc bezpośrednio do centrali Fuji. Skutek był taki, że te w końcu te jedno zamówienie mi zrealizowali w normalnej cenie, ale kosztowało mnie to dużo czasu i nerwów. Myślałem, że Fuji wyperswadowało im przestrzeganie regulaminu. Jednak kiedy za jakiś czas chciałem ponownie wysłać podobne zdjęcia (tym razem znajomej), stwierdzili, że wprowadzają opłatę 5zł za otwarcie sesji, że nie będą realizować takich zamówień wysyłanych przez stronę fujifilm i żeby zamawiać je przez ich własny system. Fuji zachowało się w porządku - w ramach przeprosin dostałem kod na odbitki do zrealizowania w ich labie, ale jednocześnie dali mi do zrozumienia, że ADStudio nie będzie mi takich zamówień wykonywać i oni nic z tym nie mogą zrobić.
W końcu darowałem sobie kopanie się z koniem i przerzuciłem się na Profilab, gdzie nie robią żadnych problemów w wydrukiem jakichkolwiek zdjęć i nawet zamawiając jedną odbitkę za kilkadziesiąt groszy dostawałem rabat za zamówienie internetowe. :)

Śli
03-09-2014, 15:24
No właśnie jak otwieram w Photoshopie wszystko jest ok. Monitor ma sRGB NEC 2490wuxi2. oprofilowany. Jak otwieraliśmy pliki na szeroko gamutowcach było więcej magenty trochę. Chciałbym żeby tylko to wyglądało tak jak na monitorze. Może kwestia jest tego ze lightroom konwertuje bezposrednio z AdobeRGB a jezeli konwertuje z Adobe do sRGB a LabPolska do profilu maszyny to wychodzi dobrze. Chociaż przy konwersji w Lightroomie nie mozna żadnego błędu popełnić. Wybieram profil i tyle.

jbrLAB
03-09-2014, 15:30
Jeśli ma Pan do nas niedaleko, to proszę coś podrzucić albo podesłać. Można naświetlić kilka szt w innym labie niż korzysta Pan obecnie i będzie mniej więcej wiadomo gdzie szukać problemu.

jbrLAB

Śli
04-09-2014, 04:10
niestety mam kawałek, ale chetnie cos podesle dla sprawdzenia czy to nie problem u mnie