Zobacz pełną wersję : zestaw do błyskania...
Witam
To mój pierwszy post na forum więc na wstępie chciałbym pozdrowić wszystkich uczestników :-)
Zasoby: D700, sb-700
Potrzeby: 2 lampy, jakiś wyzwalacz ( w sumie chcę błyskać 3ma lampami)
Limit cenowy: ok 1000 pln
Co proponujecie... nowe noname a może używka systemowe tylko wtedy raczej nie zmieszcze sie w limicie $ :-)
pozdrawiam
bartek
RobertMiernik
12-02-2013, 09:16
Błyskał i tak będziesz w trybie M, więc używka systemowa o ile jako podstawowa lampa to świetny pomysł to do zdalnego błyskania nie ma absolutnie żadnej przewagi nad YN choćby.
Kup sobie na początek dwie czy trzy YN do tego wyzwalacze tej samej firmy (YN603) i sprawdź co Ci leży. Jak Ci się spodoba będziesz myślał o dodatkach.
Ja poleciłbym jednak wyzwalacze min. Pixel Soldier, lampy YN-460, lub YN-560.
Ja bym zwrocil na Twoim miejscu uwage na lampy Yongnuo 560III (posiadaja wbudowany odbiornik wyzwalacza YN602/603) kosztuja na fripersie po 349zl/szt, do tego dokupisz komplet wyzwalaczy, jeden zalozysz w razie potrzeby na sabinke a drugi jako nadajnik do aparatu.
Przy kupnie wspomnianych lamp zaoszczedzisz na kupnie wyzwalaczy, no i co najwazniejsze mniej rzeczy do montazu i noszenia.
Wysłano z tapatalk.
ok, propozycje są. teraz wujek google i coś trzeba wybrać.
dziękuję za rady
bartek
Do manualnego błyskania, to j.w. - czyli YN-560 III + wyzwalacz RF-603 lub 2 aby było do SB-700 albo jako pilot radiowy.
Do błyskania z wykorzystaniem CLS - YongNuo YN-560EX - cena od 455zł.