Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Lizakowa Candy
Dzis moze nie chodzi o samo zdjecie, bo zrobione bylo przy okazji sesji z ciuszkami, ale o retusz dla ktorego zostalo zrobione. Obrobka zajela mi okolo 1,5h, i moze bylo by szybciej gdybym mial jakis konkretny pomysl, a tak zdarlem prawie pol wkladu w rysiku i staralem sie nie przegiac jak to zwykle bywa... Oczywiscie foto stracilo odrobine przy pomniejszeniu i konwersji do sRGB, ale chyba daje rade, jak uważacie?
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://foto.danielzega.com/wp-content/uploads/2013/02/can-180.jpg)
uważam że warto kupić słownik ort...
fota bardzo mi się podoba - nic bym nie zmieniał :)
Mam wrażenie, jakby zez był "zrobiony" podczas obróbki - oboje oczu (tak się pisze?) patrzy na wprost, a nie na nos.
Fajny portrecik ;) mocny tatoo :) ... no i rude włosy mniam.
Mam wrażenie, jakby zez był "zrobiony" podczas obróbki - oboje oczu (tak się pisze?) patrzy na wprost, a nie na nos.
Zezol jest oryginalny, ale faktycznie dziwnie wyglada.... Moze dla tego, ze pstrykniete z zaskoczenia, kiedy oczy wracaly juz na miejsce...
Fafniak... Dzieki za rade, ale ja zdjecia robie a nie ksiazki pisze. A slowniczek posiadam i to w kilku jezykach, ale nie nosze bo nie da sie nim fejsa sprawdzic ;)
Portrecik ciekawy ale widać że zrobiony z zaskoczenia
psychopulse
12-02-2013, 13:31
Fajne, ciut ciasno, światło mi się podoba i kolory. Obróbka również na plus.
Modelka rewelka - większość fejsbukowych paniusi obraziłoby się za taką fotę. Ja bym sobie nawet w studiu powiesił coś takiego.
lukasz_lkz
12-02-2013, 22:14
Mi też się podoba, fajne i z jajem :) Modelkę też dobrą znalazłeś, już kolejny raz Ją na Twoich zdjęciach widzę :)
RobertMiernik
12-02-2013, 22:20
Fafniak... Dzieki za rade, ale ja zdjecia robie a nie ksiazki pisze. A slowniczek posiadam i to w kilku jezykach, ale nie nosze bo nie da sie nim fejsa sprawdzic ;)
Może i foty robisz ale skoro słowniki gryzą to nie pisz opisów do tych fot, bo od czytania tak samo mi się z oczami porobiło jak biednemu dziewczęciu...
Czy Ty przypadkiem nie dałeś jej do czytania jakiejś twórczości?...
Zdjęcie fajne, zaświecone i obrobione też chociaż tych 90 min jakoś nie widać ale w sumie to chyba raczej dobrze niż źle...
Tez sie wlasnie tak zastanawiam co ty robiles z tym zdjeciem tyle czasu prales i suszyles? :D
hmmm... z 10-15 min walczylem z tlem. Reszta to dnb, usuwanie syfu, gladzenie, rownanie, znowu dnb, ostrzenie, kolory, kilka innych sztuczek, kolory i ostrzenie. Tam miedzyczasie jeszcze kawe zrobilem. Nie uzywalem zadnik Nik-ow, ni innych wynalazkow. Czysty Ps-owy high end-owy retusz... a przynajmiej jego namiastka :) bo wlasnie sie ucze i cwicze triki...
zdjęcie jest poprawne ale drażni mnie ten zez :)
To tak przy okazji, jak juz machales tym "braszem", mogles wyrownac kolor na ramieniu (po mojej lewej), podbic nasycenie lizaka, usuniecie rzucajacej (mi) sie w oczy jasnej plamy po prawej dolnej.
Tlo mialo taka ciapkowata strukure, czy niedbale pociagales pedzlem?
Bluzka tez ma niejednolity kolor (miejscowe przebarwienia).
Ciekawia mnie rzesy jej prawego oka - niby oczy prawie jednakowo otwarte, ale rzesy sa jakos tak dziwnie dluzsze - czyzby efekt rozciagania?
No i same oczy, niby ostre ale jakos tak nie do konca.
pozdrawiam :)
Edyta:
zapomnialem napisac, ze mozesz oczywiscie nie zgadzac sie z moim zdaniem :)
A te zmarszczki a la rozstepy dookola gornej wargi to zamierzone? Przypominaja mi usta starszej kobiety...
nTlo bylo biale. Po blysnieciu wyszlo szare i ni jak nie pasowalo wiec zmienilem kolor i narzuciłem na szybko 2 warstwy, stad tez przepaly koloru na bluzce i wlosach. Co do zmarszczek to zrobilem twaz na gładko, ale jakos mi to nie wygladalo. Moze to ladnie i niektórym sie podoba, ale ja tam wole troche niedoskonalosci jednak zostawic, jednak troszke cieni zmienia postac rzeczy. Co do oczu to gratuluje spostrzegawczosci. Faktycznie poszedlem na latwizne i podnioslem brew filtrem zamiast transformacja. Co do ostrosci to nie wiem czemu tak wyszlo w pelnej rozdzielczosci wyglada ladnie. To jest moje 3 podejscie do retuszu skory wiec narazie szalu nie ma, zdaje sobie sprawe, ale z tym ze zdjecie poprane to nie wiem o co chodzi, bo w opisie chyba jest ze to tylko pstryk do cwiczen...
Ps. 6868 masz w ... racji... Bylem tak naswietlony dnb ze jak wylaczylem bw chyba przestalem kolory widziec wiec fajnie jak ktos zauwazy i podpowie. Thx...
Ps1. Na tlo tez raczej nie zwrocilem wielce uwagi. Glownie skora mnie interesowala
Po to jestem, zeby pomoc; jak cos widze to mowie i to bez zadnych zlych intencji :)
To zeby nowego tematu nie zaczynac walne tu ze tak powiem bakstejcz... Nie chce mi rezac wstawianie obrazka wiec w linku podam. Mam nadzieje ze sie admini nie pogniewaja bakstejcz (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=432876840125132&set=a.382479015164915.93276.381023911977092&type=1&theater)
przydalo by sie podbic swiatla ;) bylo by lepiej. i moze jakies bardzo kontrastowe bw ?