PDA

Zobacz pełną wersję : Darmocha

maniak666
09-02-2013, 22:29
Ktoś chce uzupełnić szklarnie, zmienić puchę, system. Za darmo (http://finanse.wp.pl/kat,104124,title,Dwie-i-pol-minuty-na-darmowe-zakupy-w-Media-Markt,wid,15321020,wiadomosc.html) dają:lol:

krzysztofz24
10-02-2013, 03:14
Aparaty, jakie aparaty:-).
Tu trzeba plazmy wyjmowac:-). Ewentualnie same D4;-).
Mega filmik, dramaturgia I napiecie. Wystartowal jak po rekord swiata na olimpiadzie.
Ale z ta lodowka na koncu to przesadzil:-).

Fajnie byloby wygrac taki konkurs. I powiesic sobie na szyi D4, D3X I jakiegos
1 Marka Canona.
A kurde wzialbym tez Alfe 900:-).

hackermuz
10-02-2013, 12:20
byloby wygrac taki konkurs. I powiesic sobie na szyi D4, D3X I jakiegos
1 Marka Canona.
A kurde wzialbym tez Alfe 900:-).

Których pewnie na sklepie nie będą mieli :D

Greg77
10-02-2013, 14:40
Których pewnie na sklepie nie będą mieli :D

Albo beda za pancerna szyba i po zakupach a plazmy beda przymocowane zeby ich nie szarpnac, pod reka beda baterie:D

nigel
11-02-2013, 09:48
No to szufla do śniegu i dawaj baterie :)

krzychun
11-02-2013, 11:13
Szkoda, że nie w Saturnie - MM ma chyba jednak trochę biedniejszy asortyment, przynajmniej na półkach bo zamówienia to wiadomo. No i Saturn (w Katowicach) ma sprzęt foto przy kasach;)

A,teraz widze że w Saturnie też było - no to bogactwo.

mateo912
11-02-2013, 12:28
Szkoda, że nie w Saturnie - MM ma chyba jednak trochę biedniejszy asortyment, przynajmniej na półkach bo zamówienia to wiadomo. No i Saturn (w Katowicach) ma sprzęt foto przy kasach;)

A,teraz widze że w Saturnie też było - no to bogactwo.

MM i Saturn mają dokładnie to samo, bo to jedna firma robiąca sobie "sztuczną" konkurencje ;)
Kwestia tego że mają sprzęt raczej na "zmianę" raz jest tu raz tam.

krzychun
11-02-2013, 12:46
Może i tak, w MM bywam raz na rok i generalnie widuje stanowisko foto złożone głównie z entry-leveli i kompaktów.

prz3mo
11-02-2013, 12:59
Koniec jest już bliski... ;)

pil74
11-02-2013, 16:00
Wszystko fajnie, ale "polskich" sklepach większość sensownego sprzętu jest za szkłem albo pozamykanych w szafkach.

mateo912
11-02-2013, 16:02
Wszystko fajnie, ale "polskich" sklepach większość sensownego sprzętu jest za szkłem albo pozamykanych w szafkach.

oglądałeś film? wszystkie szafki itp pootwierane. brakuje mi tylko informacji czy będzie chwila przed biegiem na obczajówke sklepu gdzie co jest.

nigel
11-02-2013, 16:16
A ja nie kojarzę, czy w polskim MM podłoga jest też pokryta lenteksem ? Bo w Saturnie to jest jakaś "welurowa" wykładzinka. Więc tam manewr z pchaniem dużych LCD raczej by się nie udał :)

pil74
11-02-2013, 16:32
oglądałeś film? wszystkie szafki itp pootwierane. brakuje mi tylko informacji czy będzie chwila przed biegiem na obczajówke sklepu gdzie co jest.
A Ty oglądałeś?
To było w niemieckim sklepie.
Polska to dziwny kraj. Wszystko sensowne jest za "szybką". W regulaminie nie ma wzmianki o otwartych szafkach. Wynika że wchodzisz do niego tak jak jest zazwyczaj.

skippy
11-02-2013, 18:01

A ja doczytałem informacje, że zwycięzca będzie powiadomiony przynajmniej dzień przed akcją.

mateo912
11-02-2013, 18:15
A ja doczytałem informacje, że zwycięzca będzie powiadomiony przynajmniej dzień przed akcją.

mi chodziło o co innego.
czy przed biegiem zwycięzca będzie mógł się przejść po sklepie aby zobaczyć gdzie co jest. niby wszystkie podobne ale jednak :)

wukaem
12-02-2013, 02:11
Czy tylko mi w przypadku takich konkursów kiełkuje myśl, by w tym etapie II zagrać im na nosie i po starcie pobiec na przykład na stoisko płyt i tam zabrać z półki płytę Biebera, potem pobiec na stoisko szczoteczek do zębów i zabrać jakiś najtańszy model, potem jakąś fajną książkę, potem na przykład memory stick 4GB. Na więcej by czasu nie starczyło, bo oczywiście po pochwyceniu każdej tej pierdółki należy biec co sił na metę - z jedną rzeczą na raz. Najlepiej biegać po sklepie jakimś głupim (nieefektywnym) krokiem - skip B, lub podobnym. :)
Ja bym chętnie coś takiego zobaczył lub wykonał ;). Tylko muszę teraz wymyślić co chcieliby przeczytać w tym trzystu wyrazowym wypracowanku. Chcą to wykorzystywać do celów marketingowych, więc trzeba by mocno im nasłodzić i nakłamać.

mateo912
12-02-2013, 02:55
Czy tylko mi w przypadku takich konkursów kiełkuje myśl, by w tym etapie II zagrać im na nosie i po starcie pobiec na przykład na stoisko płyt i tam zabrać z półki płytę Biebera, potem pobiec na stoisko szczoteczek do zębów i zabrać jakiś najtańszy model, potem jakąś fajną książkę, potem na przykład memory stick 4GB. Na więcej by czasu nie starczyło, bo oczywiście po pochwyceniu każdej tej pierdółki należy biec co sił na metę - z jedną rzeczą na raz. Najlepiej biegać po sklepie jakimś głupim (nieefektywnym) krokiem - skip B, lub podobnym. :)
Ja bym chętnie coś takiego zobaczył lub wykonał ;). Tylko muszę teraz wymyślić co chcieliby przeczytać w tym trzystu wyrazowym wypracowanku. Chcą to wykorzystywać do celów marketingowych, więc trzeba by mocno im nasłodzić i nakłamać.

nie trzeba brać pojedynczo, ile uniesiesz/przesuniesz na raz to może być.

boeing
12-02-2013, 03:50

póki nie masz takiej możliwości to tak piszesz.. jak byś natomiast miał wystartować w tego typu biegu - to myślę że już byś tak nie pisał.. :P

krzychun
21-02-2013, 14:12
http://finanse.wp.pl/kat,104124,title,W-150-sekund-zrobil-zakupy-warte-za-255-tys-zl-Calkiem-za-darmo,wid,15351829,wiadomosc.html?ticaid=1101ae

!AGresT
21-02-2013, 14:44
Skasowałem post, ale R zdążył do niego nawiązać :)
Pisałem wcześniej, że ciekaw jestem, co nazbierał za 250 tys. (to jednak kupa kasy jest).

R
21-02-2013, 14:47
.

widziales ceny w mm? raczej za wiele nie nabral... ;)

na zdjeciach bylo widac duuuzo zabawek apple

hackermuz
21-02-2013, 15:19
hahahah użył koszy na śmieci :D Polak potrafi pewnie to była ostatnia taka akcja w Polsce :D

Calme
21-02-2013, 18:05
"33 smartfony za łączną kwotę blisko 86 tys. zł, 14 tabletów za 33 tys. zł, 13 laptopów za ponad 84 tys. zł i 3 aparaty fotograficzne za 31 tys. zł, a wśród nich lustrzankę cyfrową za 15 tys. zł."
http://pieniadze.gazeta.pl/Kupujemy/1,124630,13438050,19_latek_wygral_konkurs_i_wynios l_z_Media_Markt_towar.html

krzychun
21-02-2013, 18:17
W 150 sekund kupił sobie nowe życie. Na pewno przypomni sobie sobie o nim nawet najdalsza rodzina a może nawet była dziewczyna przyzna że rozstali się tak naprawdę z jej winy i jest jej przykro :D

charlie_kr
21-02-2013, 19:10
Jakie nowe życie? co to jest dziś 250 tysi? Ledwo mieszkanie dwupokojowe kupi w dużym meście.. Już nie wspomne o tym, że nie sprzeda wszystkiego hurtem, tylko będzie drobił.. Tym bardziej, że przecież nie ma na rzeczy paragonów :D

Calme
21-02-2013, 19:11
A regulamin czasami nie regulował możliwości sprzedaży tych trofeów ? ;)

Coof
21-02-2013, 19:13
Zgodnie z regulaminem z tego co pamiętam nie może sprzedać tego przez 2 lata ; )

Calme
21-02-2013, 19:21
Ano właśnie.

krzychun
21-02-2013, 19:27
W którym miejscu? Zastrzegam, że bywam ślepy;)
http://www.mediamarkt.pl/lp/akcja150sekund/BIERZCOCHCESZ_regulamin.pdf

A z taka kasa można zrobić dużo więcej niż tylko kupić gierkowską ruderę z krzywymi ścianami. Kwestia wyobraźni i biznesowych umiejętności.

doktor
21-02-2013, 19:31
Zgodnie z regulaminem z tego co pamiętam nie może sprzedać tego przez 2 lata ; )

Wypożyczyć na dwa lata za miesięczną opłatą będącą równowartością 1/24 cceny sprzedaży pomniejszonej o 1 zł. I za ową jedną złotówkę*po upływie 2 lat sprzedajesz sprzęt.

hackermuz
21-02-2013, 20:41
Z tego co widzę to nic nie napisali, że nie wolno mu tego sprzedać.

wukaem
21-02-2013, 22:33
Oczywiście nie ma takiego zapisu w regulaminie.
Ale pojawia się inna kwestia. Jeśli chce to teraz sprzedać, to zgodnie z prawem będzie musiał zapłacić podatek dochodowy. A dochód wynosi tutaj 100% ceny sprzedaży (dostał za darmo). Jeśli sprzeda wszystko w jednym roku podatkowym (a w przypadku elektroniki nie ma na co czekać - za chwilę to będzie przeterminowany złom ;)), to wskoczy w drugi próg podatkowy, więc to tak jakby wygrał o 32% mniej tej kasy. Dodajmy do tego to, że wycena była wg stawek MediaMarktowych, a sprzeda po cenach rynkowych, to okaże się, że wygrał tak naprawdę 150tys. zł, albo i mniej. Nadal sporo, ale niesmak pozostaje... ;)

tomko
22-02-2013, 10:22
nie czytałem regulaminu ale na gazeta.pl napisali:

Zgodnie z regulaminem konkursu, Media Markt pokryje koszt podatku od nagrody oraz dostarczy wszystkie produkty pod wskazany przez zwycięzcę adres.

nigel
22-02-2013, 10:54
Od nagrody tak, ale nie podatek od sprzedaży tej nagrody :)

Calme
22-02-2013, 11:57
Oj tam,oj tam zawsze może rozdać przyjaciołom cześć albo np. do domu dziecka itp. Wszystko zależy od podejścia.