Zobacz pełną wersję : Przedwiośnie
Rano pojechałem swoje drapole dokarmić, a tu ku mojemu zdziwieniu klucz gąsek poszybował na północ. Zaczęła się migracja o jakiś 8 dni wcześniej w stosunku do ubiegłego roku
A czy u Was już zaczyna się coś ruszać?
u mnie środe i piątek nad głową miałem mały klucz kaczorów ale czy na północ leciały to nie wiem bo zawsze mam z tym problem :D lubie patrzeć jak frukają w tych kluczach bo to bardzo ciekawe zjawisko natury jak dla mnie.
http://www.fakt.pl/Bociek-zawital-do-Bydgoskiego-legnowa-tak-wczesnie-jak-nigdy,artykuly,199260,1.html
;)
czyli wiosna idzie jak nic ;) na dodatek u mnie krety zryły cały ogród i troche mnie szlag trafił ;)
A u mnie zima się zaczęła właśnie.
A czy u Was już zaczyna się coś ruszać?
ja widzialem juz jednego na letnich...
Ja też, ale ruszyć nie mógł, w żadnym kierunku :) Poza tym u mnie jak u elanka - zima.
elanek i chyba ją ostro pognałeś bo doszła do mnie tak od 19 pada i już prawie do kostek śniegu jest :D ale nic to ;) jutro pewnie będzie na plusie i wszystko stopnieje i będzie cudnie jak w kaloszach będziemy śmigać ;) :)