PDA

Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] "łeddingowo/faszynowo" :)

Pelo
08-02-2013, 02:06
taki składak z sesji na potrzeby poszerzenia portfolio zaprzyjaźnionej wizazystki, jak zwykle proszę o uwagi/rady/... pochwały też nie zaszkodzą ;)
każda fota była całkiem inaczej świecona - jak widac prawa za pomocą DIY ringlighta - z tąd pewne rozbieżności w kolorystyce skóry :(

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/02/Beznazwy2_zpsfca71add-1.jpg
źródło (http://i1237.photobucket.com/albums/ff476/pelo2/Panny%20mlode/Bez-nazwy-2_zpsfca71add.jpg)

Pelo
09-02-2013, 12:39
prawie 300 wejsc i nawet jednego krytycznego słowa ?? nie wierze ?? ;) na pewno jest sie do czego przyczepic :)

lukasz_lkz
09-02-2013, 14:00
Zawsze jest się do czegoś przyczepić, np., że piszę się "stąd" :D A tak poważnie to poza różnicami w odcieniu skóry to, z tego co moim zdaniem jest niehalo na zdjęciu po prawej to: widoczna żółta dominanta, widać to na twarzy i tle, plamki do wystemplowania na czole, highlight między ustami, a nosem, nie wiem czemu, ale wygląda trochę jak blizna, kosmyk z nadgarstka do usunięcia i ja akurat nie świeciłbym tu niebieskim na kontrę, ale to Twój zamysł twórczy i nic mi do tego.
Po lewej, lekko zdesaturowałbym czerwień na krześle - to bardzo mocny kolor i moim zdaniem odciąga wzrok od głównego tematu.
Ale to oczywiście subiektywne opinie. A brak odzewu pewnie tłumaczy średnio ciekawy temat zdjęć :)

manfred
10-02-2013, 09:39
No i na prawym zdjęciu twarz modelki nie wygląda korzystnie w porównaniu do lewego. Ogólnie może się podobać panienkom młodym ;-)

pgaik
10-02-2013, 09:57
Co robiło Ci za tło?

Edytka: mi się generalnie podoba tylko nie lubię takich cięć głowy jak na prawym. Wolałbym bardziej zdecydowane cięcie trochę ponad "horyzontem" czoło/włosy.
;)

Pelo
10-02-2013, 16:31
lukasz_lkz
:) no tak ortografia zawsze mi sprawiała kłopot - za co czytających pozostaje mi tylko przeprosic ;)
pozostałe uwagi hmmmm pewnie w jakims sensie słuszne - wiec dzieki :)

manfred
a jakie to są młode panienki ;) ja juz stary jestem wiec dla mnie młody może oznaczac zupełnie co innego niż np dla Ciebie ;)

Co robiło Ci za tło?
pytasz pewnie o lewe zdjęcie - w oryginale było robione na białym tle ale ze wyglądało strasznie nudno wiec zrobiłem fotomontaż :) - co do cięcia próbowałem ciachnąć niżej ale nie pasowało mi to więc zostawiłem tak jak jest. Ale dzieki :)