PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Dachstein

wolnyslimak
06-02-2013, 23:40
W zasadzie zdjęcie turystyczne ale ...

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img819.imageshack.us/img819/9002/dachstein.jpg)

button
06-02-2013, 23:52
ładne masz plamki na matrycy, takie kolorowe i kształtne ;)

Greg77
07-02-2013, 00:33
Dla mnie bomba, ale wywalil bym skrajne balony, jeden z lewej i dwa z prawej, fajnie by sie to wtedy wszystko komponowalo...

Bartekkw
07-02-2013, 00:42
Skrajnie lewy balon do wywalenia i będzie BDB. Fajny widok

flyski
07-02-2013, 00:53
Dokładnie, lewy skrajny balon do kosza i jest git,
oczywiście można obróbką stworzyć bardziej dramatyczny nastrój
ale jak mniemam Ty pokazałeś scenę tak jak to rzeczywiście było i
bardzo ładnie.

Nikonozaur
07-02-2013, 01:01
Wydaje mi się, że użycie szkła grubszego kalibru byłoby zasadne, balony nieco giną. Poza tym jestem za opinią kolegów.

flyski
07-02-2013, 01:08
No właśnie (nie ujmując nic temu kadrowi)
każdy chciałby zobaczyć bajecznie kolorowe balony, :)
ale to oczywiście musiałoby być z długiej lufy puknięte

moshica
07-02-2013, 10:43
Troszkę więcej kontrastu i przyciemnienia ciemniejszych partii obrazu. Sama fotka bardzo przyjemna. Czy masz przyzoomowane np. same balony, one swoją kolorystyką wiele wnoszą pozytywnego ;-)

krzysztofz24
07-02-2013, 11:12
Ale fajne te balony:-).

creep
07-02-2013, 11:36
Bardzo optymistycznie nastraja mnie ten kadr. Cóż to za wydarzenie, specjalnie na nie jechałeś czy otrzymałeś taki prezent od losu?

biegly
07-02-2013, 18:25
Bardzo przyjemne ujęcie, aż się prosi o bliżej.
Pierwszy balon po lewej i na dole czubek choinki wygumkować ;)

wolnyslimak
07-02-2013, 21:44
Dziękuję bardzo za wizytę i podpowiedzi. Macie absolutną rację co do skrajnych balonów. Dobrze by było je wystemplować. Mniej nerwowy byłby kadr.

Wydaje mi się, że użycie szkła grubszego kalibru byłoby zasadne, balony nieco giną. Poza tym jestem za opinią kolegów.

Chciałem, próbowałem ale jakoś zawsze mi było za mało gór. Być może gdybym wyżej stał te 100metrów to byłaby na to szansa...

Bardzo optymistycznie nastraja mnie ten kadr. Cóż to za wydarzenie, specjalnie na nie jechałeś czy otrzymałeś taki prezent od losu?

Prezent. Tuz pod lodowcem jest taka miejscowość Filzmoos gdzie był festiwal balonów. Zdjęcie jest zrobione ze stoków Flachau.

Radek_1
08-02-2013, 00:36
Jest fajnie - uwagi o skrajnych trafne i jak czytam zaakceptowane :)

creep
08-02-2013, 16:13
Dziękuję bardzo za wizytę i podpowiedzi. Macie absolutną rację co do skrajnych balonów. Dobrze by było je wystemplować. Mniej nerwowy byłby kadr.
A mi się podobają tam gdzie są, takie zawadiackie, trochę dynamizują ten kadr - wszystko inne na nim jest stabilne.

Prezent. Tuz pod lodowcem jest taka miejscowość Filzmoos gdzie był festiwal balonów. Zdjęcie jest zrobione ze stoków Flachau.
Fajne są takie prezenty ;) Miałeś więcej szczęścia do widoczności niż ja w tym miejscu (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=171276) :mrgreen:

jarekf34
08-02-2013, 16:21
Ależ fajna odsłona górsko-balonowa :), przyjemnie jest.

darek_d
08-02-2013, 21:13
Więcej cienia w cieniu, na dole wystemplować czubek drzewka, zdmuchnąć kilka balonów i będzie sympatycznie ;)

wolnyslimak
10-02-2013, 07:57
... Fajne są takie prezenty ;) Miałeś więcej szczęścia do widoczności niż ja w tym miejscu (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=171276) :mrgreen:

Ja zawsze jeżdżę w styczniu (bardzo różne rejony alpejskie) i musze powiedzieć, że jak zawsze pogodę miałem pół na pół. Chmury ze słońcem na przemiennie. Twoja odsłona z pomarańczowymi kanapami i chyba latającym Mozartem bardzo przyjemna. Ze stoków Wagrain ( tam gdzie na górze zaczyna sie czarna i czerwona trasa ) robione?

Więcej cienia w cieniu, na dole wystemplować czubek drzewka, zdmuchnąć kilka balonów i będzie sympatycznie ;)

Świetnie napisane:)

creep
10-02-2013, 16:02
Ja zawsze jeżdżę w styczniu (bardzo różne rejony alpejskie) i musze powiedzieć, że jak zawsze pogodę miałem pół na pół. Chmury ze słońcem na przemiennie. Twoja odsłona z pomarańczowymi kanapami i chyba latającym Mozartem bardzo przyjemna. Ze stoków Wagrain ( tam gdzie na górze zaczyna sie czarna i czerwona trasa ) robione?
Nie mam tam zdjęć z latającego Mozarta, to fajna trasa ale wolę czerwoną ósemkę :) Trzy pierwsze są ze szczytu najbliżej Wagrain (ale nadal jest to Flachau - dojeżdża tam kanapa 4-os Top Liner), pozostałe dwie to trasy od strony wschodniej.
Odnośnie pogody, to niestety nie ma reguły. Jeździłem w styczniu, jeździłem w lutym, i bywa nawet gorzej niż pół-na-pół. Ale w miarę jak mój fotonałóg rośnie, zmienia mi się postrzeganie pogody - ta "brzydsza" wcale nie jest zła, a bezchmurne niebo wcale nie jest aż tak dobre :)