PDA

Zobacz pełną wersję : Serwis Nikona w Norwegii

Yanis
05-02-2013, 23:16
Dziś wróciło do mnie z kalibracji w polskim oddziale serwisu Nikona szkiełko 24-70. Efekt - jest gorzej niż było przed wysyłką (w aparacie nie starcza skali w mikrokalibracji). Panowie trzymali mój sprzęt przez 3 tygodnie i nie poradzili sobie z problemem.
Pytanie mam takie: Obiektyw ma dokument zakupu w Polsce (zakupiony w sierpniu - prawie nie używany). Aparat kupiony w polskim sklepie internetowym (także latem ub.roku) - papiery ma z Niemiec. Oba sprzęty są więc na gwarancji. Mam możliwość oddania ich do serwisu w Norwegii. Czy mogę to zrobić w ramach gwarancji? Bądź co bądź - gwarancja jest europejska. I druga rzecz - miał ktoś do czynienia z serwisem w Norwegii? Naród może i bogaty, ale mam np. nie najlepsze doświadczenia z tamtejszą służbą zdrowia. Nie wiem jak to wygląda w kwestiach technicznych - takie samo zacofanie?

zgera
06-02-2013, 11:14
Jeśli chodzi o szkło to wyślij do Niemiec, masz gwarancję europejską więc nie powinno być problemu z bezpłatną kalibracją.

aneheli
26-12-2014, 20:11
Jak rozwiązałeś temat? Mam teraz problem z body i też papiery w PL a siedzę w z aparatem w Norwegii.