Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Okno z widokiem na Tatry
wolnyslimak
29-01-2013, 23:34
Ciekaw jestem Waszego odzewu. Czy taki obrazek może sie podobać? Ja jakoś jestem w niego wpatrzony...
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img72.imageshack.us/img72/4167/oknozwidokiemnatatry.jpg)
Jadalnia w schronisku na Turbaczu.
Babinicz
29-01-2013, 23:54
Cóż by rzec:
Jak z obrazka. Pierwsze skojarzenie. A tu jak z okna.
Z czystko czepialskich pobudek napiszę, że kosztem kwiatu z lewej strony przyciemniłbym lewą połowę zdjęcia, głownie mając na uwadze ramę okna.
Bliki trochę przeszkadzają, ale tylko trochę.
Natomiast zestawienie kwiatów wewnątrz z zimą za oknem jest kapitalne.
Do tego zauroczył mnie powstały pośrodku kadru jakby dodatkowy zimowy obraz.
Bardzo ładnie zauważone.
PS Co to wystaje w prawym dolnym rogu okna pośrodku? Szyjka butelki? Tak z ciekawości pytam
ostrytux
29-01-2013, 23:57
Mnie się podoba, dobre zestawienia ciepłego wnętrza i mroźnych Tatr na zewnątrz!
Nikonozaur
30-01-2013, 00:50
Fajnie, przynajmniej masz dowód, że nie spędziłeś urlopu obsługując pilota TV. ;)
Bliki trochę wadzą, nie jestem ich wielbicielem. Poza tym cieplutko i lodowato.
wolnyslimak
30-01-2013, 10:13
Fajnie, przynajmniej masz dowód, że nie spędziłeś urlopu obsługując pilota TV. ;)
Bliki trochę wadzą, nie jestem ich wielbicielem. Poza tym cieplutko i lodowato.
Ciężko taką wyprawę uznać za urlop. To mój drugi wypad w góry na dobę. Ruszam z Radomia po południu tak aby dotrzeć na górę przed północą. Tam spędzam noc i poranek, później do schroniska na śniadanie i w dół do samochodu. Akurat aby w Radomiu być przed wieczorem. Następny plan to Babia Góra. Musi się tylko zgrać pełnia księżyca z przejrzystością powietrza a to niestety łatwe nie jest.
Cóż by rzec:
Jak z obrazka. Pierwsze skojarzenie. A tu jak z okna.
Z czystko czepialskich pobudek napiszę, że kosztem kwiatu z lewej strony przyciemniłbym lewą połowę zdjęcia, głownie mając na uwadze ramę okna.
Bliki trochę przeszkadzają, ale tylko trochę.
Natomiast zestawienie kwiatów wewnątrz z zimą za oknem jest kapitalne.
Do tego zauroczył mnie powstały pośrodku kadru jakby dodatkowy zimowy obraz.
Bardzo ładnie zauważone.
PS Co to wystaje w prawym dolnym rogu okna pośrodku? Szyjka butelki? Tak z ciekawości pytam
Ależ jestes spostrzegawczy. Może rzeczywiście to butelka po piwie? Zresztą nie dziwne by to było. Jak dotarliśmy do schroniska tuż po 22 to wszyscy, których spotkaliśmy byli pod mocnym wpływem:)
Dziękuję Wam bardzo za odpowiedź. Cieszę się, że nie tylko mnie ten obrazek przypadł do gustu. Pozdrawiam.
Mnie takie zestawienia "okienne" zawsze się podobały, przełamuje to stereotyp klasycznego krajobrazu.
A swoją drogą, z Bukowiny "trzasnąłeś" tę fotkę ?
wolnyslimak
30-01-2013, 10:50
Mnie takie zestawienia "okienne" zawsze się podobały, przełamuje to stereotyp klasycznego krajobrazu.
A swoją drogą, z Bukowiny "trzasnąłeś" tę fotkę ?
Słowa o łamaniu stereotypów to miód na moje oczy:), dzięki. Nie, to nie Bukowina. To jest Turbacz, czyli najwyższy szczyt Gorców. W lini prostej do Tatr to jakieś 38km.
Adam Majchrzak
30-01-2013, 10:58
... Czy taki obrazek może sie podobać? Ja jakoś jestem w niego wpatrzony...
W zasadzie sam sobie odpowiedziałeś na zadane pytanie.
Taki obrazek z pewnością może się podobać i chyba najbardziej smakuje autorowi, przywołuje miłe chwile, zapachy, super widoki...
Każdy z nas ma z pewnością podobne foty, jednak ja zostawiam je sobie w folderze "prywatne".
Mimo, że piękny widok tam za oknem to całość nie podoba mi się, ale to jest tylko moje subiektywne odczucie :razz:
Pozdrawiam! =]
krzysztofz24
30-01-2013, 16:40
Kwiatek po prawej troche przeszkadza, bo taki krzykliwy;-).
Ale kurde wiele bym dal zeby to byl widok mojego okna:-).
Fajne.
mskowronski
30-01-2013, 17:05
Następny plan to Babia Góra. Musi się tylko zgrać pełnia księżyca z przejrzystością powietrza a
to niestety łatwe nie jest.
Mnie się udało :) forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=220820
wolnyslimak
30-01-2013, 20:42
...Ale kurde wiele bym dal zeby to byl widok mojego okna:-).Fajne.
Tam na Turbaczu tuż przed szczytem i schroniskiem są szerokie polany, na których są pieknie położone chaty/wille/domki/stodoły. Widok z wielu z nich pewnie jest podobny do tego z wątku. Sam jestem ciekaw ile może kosztować taki domek w górach z podobnym widokiem? Pewnie fortunę...