PDA

Zobacz pełną wersję : D90 - błąd plików na karcie

D90-nikoniarz
28-01-2013, 22:15
Dobry wieczór, mam nadzieję ze nie popełnię gafy jesli przywitam się w moim pierwszym poscie na forum.

Lustro posiadam jakieś 4lata ale od ponad roku pochłonęło mnie to maksymalnie co bardzo mnie cieszy.

Jako że wyszukiwarka nie działa lub nie umiem się nią posługiwać ponieważ nie wyrzuca zadnych wyników pozwoliłem sobie na tego posta.

Rzecz w tym ze wczoraj z ekipą pojechaliśmy do Zakopca, wziąłem wszystko co potrzeba by uderzyć w plener, nacykałem coś koło 800zdjęć, jednakże przy około 160zdjęcia cofając na podgladzie do poprzedniej wyswietlał mi się X a po przerzuceniu zdjęć na hdd i zaimportowaniu do Lr. od 160 zdjęcia wszystkie mają błąd podglądu i błąd importu.

Nie wiem czy ma to coś wspólnego z faktem połaszczenia się na kartę 64GB / wcześniej same 4GB / zakupioną na aukcji z allegro :(

moje pytanie czy da się wskrzesić pliki gdyż ich waga jest jak najbardziej poprawna.
Pozdrawiam
K.

jo44
28-01-2013, 23:07
Prawdopodobnie ta karta ma 64GB tylko w napisie.
Napisz o niej coś bliższego.

D90-nikoniarz
28-01-2013, 23:16
Dzięki za odpowiedz.

co wiecej mogę opisać
Karta - 65 516 544
SD Elite Pro, high speed 3.3v

przypuszczam ze naciałem się na badziew ale w tym wypadku zależy mi tylko na odzyskaniu zdjęć, karta idzie do kosza.

D90-nikoniarz
29-01-2013, 11:54
znalazłęm troche wiedzy na temat producenta tych kart i okazuje się ze jednak jest to badziew. Jest to o tyle nie istotne co Mega istotną sprawą jest jak odzyskać podglądy zdjęć. Znajdzie się ktoś kto mógłby mi spróbować pomóc ? moge podesłać jaki kolwiek plik do testów.

D90-nikoniarz
29-01-2013, 15:12
Proszę o wykasowanie Tematu, niestety to nie ten dział :/

D90-nikoniarz
30-01-2013, 00:21
nie wiem czy popełniłem jakąś gafe ale dlaczego Wykasowaliscie opis mojego problemu z działu Serwis ? Sądziłem że pisząc na forum nikoniarzy znajdą się mądre głowy które nie osikają tematu ciepłym moczem. Jesl zrobiłem coś źle to wypadąło by powiadomić na PW.

Dexter88
30-01-2013, 00:24
Karta to badziew, te 64GB masz tylko na naklejce napisane, o zdjęciach zapomnij.
Kup Sandiska.

jo44
30-01-2013, 00:53
Karta to badziew, te 64GB masz tylko na naklejce napisane, o zdjęciach zapomnij.
Kup Sandiska.
Tylko nie 64GB! Jeśli masz kasę to może 4x16GB - będzie bezpieczniej! I na Boga - nie szukaj okazji - nie istnieją!

D90-nikoniarz
30-01-2013, 01:00
Dziękuję za Odp. naprawdę zdjęcia nie do odzysku? :/

btw.
nie siadziłem ze trzeba zagrzmieć by ostrzymać odpowiedz nawet jesli pytanie jest tak strasznie lamerskie.

tot1977
30-01-2013, 10:10
Dziękuję za Odp. naprawdę zdjęcia nie do odzysku? :/

btw.
nie siadziłem ze trzeba zagrzmieć by ostrzymać odpowiedz nawet jesli pytanie jest tak strasznie lamerskie.

Zdjęcia do odzysku są, kwestia ile jesteś w stanie za to zapłacić ;)
A co do twojego "zagrzmienia" to spokojnie kolego ;) wystarczy poszukać po forum. Było przynajmniej kilka wątków o problemach z kartami z alldrogo, o większych pojemnościach itd, itd.
Napisz mi jakie rozszerzenie plików widzisz teraz na karcie ?

Tomek