PDA

Zobacz pełną wersję : Nkon D90 przyjmą na naprawę gwarancyjną,czy odpłatną.

mario1234545
26-01-2013, 23:54
Witam.

Sluchajcie, mam pytanko. Dwa tyg. Temu w moim d90 popsuł sie popychacz przysłony. Mianowicie dzwigienka, która jest na body patrząc od przodu po lewej stronie chodzi Lekko, ale jest takie wrażenie jakby nie było tam w środku sprzedany. Dodatkowo jak podpinam Nikkora 50 mm, 1.8 D to przyslona w ogóle sie nie otwiera. Znowu jak założe 18-105 systemowego, to nie moge zmienić przysłony, musi byc ta, jaka jest na stałe w obiektywie. Jak zmienię, to zdjęcie jest prześwietlenie i na górnym wyświetlaczu jest Err. Powiedzcie mi, czy za ta naprawę będę musiał zapłacić, jeżeli mam jeszcze na gwarancji? Nic tam nie ruszalem od czasu wystąpienia usterki. Moze ktoś miał podobny problem.

Pomóżcie, pewno macie większe doświadczenie ode mnie z serwisem Nikona. Czytałem opinie i bałem sie o kontakt etc, ale jak na razie wszystko oki. Jak aparat dotarł, to zadzwonił do mnie gościu z Nikona. Następnego dnia dostałem maila z informacja o przyjęciu sprzętu do serwisu, wraz z danymi do śledzenie statusu naprawy, więc na razie pozytywnie. To takie moje jak na razie krótkie relacje z nikon Polska.

Odpowiedzcie proszę na pytanie wyżej

Pozdrawiam

timi
27-01-2013, 22:36
W statusie naprawy masz rodzaj naprawy np naprawa gwarancyjna.

mario1234545
27-01-2013, 22:57
Wlasnie nic nie jest napisane jak na razie. Mam tylko opis usterki, na końcu opisu jest info. Kiedy przesłane do serwisu i co w zestawie, na końcu napisane PK, nie wiem co to,. I nic wiecej oprócz moich danych nie ma.

Nazwa produktu Numer seryjny
D90 6826740
Status
SPRZĘT OCZEKUJE NA NAPRAWĘ..

TOP67
28-01-2013, 09:51
Gdyby naprawa była płatna, to dostałbyś kalkulację do zaakceptowania. Chyba, że z góry zgodziłeś się na płatną naprawą do określonej kwoty.

mario1234545
28-01-2013, 10:25
Nie, nic ne dostałem, ani tez nic nie pisałem do jakiej kwoty :)

mario1234545
28-01-2013, 18:33
Dzis dostałem maila ze w związku z tym ze ruszalem dzwigienka przysłony to naprawa płatna + wymiana Matowki. Sluchajcie do kupienia 2 części.
FRESNEL LENS
APERTURE LEVER

Rozumiem ze pierwsze to matowka a drugie mechanizm wybierania przysłony tak??
Koszt 26.73 robocizna za darmo