Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Aula Główna PW
Epistofeles
26-01-2013, 17:48
Witam,
Co sądzicie o tej fotografii? mam nadzieję na jakąś konstruktywną krytykę :)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/01/f6FH6Zf-1.jpg
źródło (http://i.imgur.com/f6FH6Zf.jpg)
Zdjęcie bardzo fajne, ale trochę za dużo zielonego na wszystkim
:)
krokus66
26-01-2013, 19:42
Kompozycyjnie podoba mi się. Wolał bym trochę więcej na dole pod drzwiami; jeśli kosztem góry - to niech tak zostanie.
Jest dobrze, ciasno u góry i dołu, mnie to nie wadzi - centrum kadru rekompensuje to odpowiednio. Tonacja ok.
Epistofeles
27-01-2013, 14:10
Dziękuje za komentarze,
Co do zielonego to sporo walczyłem z balansem bieli i to jest efekt wg. mnie najlepszy przy zachowaniu w miarę naturalnej tonacji, choć jak najbardziej zgadzam się, że może być trochę za zielono.
Co do kadrowania to jest ciasno na dole, jednak nie mogłem się odsunąć jeszcze bardziej do tyłu by pochylić puchę na dół, gdyż na górze kadru miałem wystający balkonik i strasznie psuł kompozycję jak mi wpadał w kadr-najnormlaniej w świecie musiałem iść na kompromis :)
Mzd kadrowo i kolorystycznie jest ok, miło się oglada takie fotografie.
Robi dobre wrażenie, jest OK
Banita071
13-02-2013, 11:16
Jakim obiektywem robiłeś to zdjęcie ?
Za kolegami... Brakuje mi trochę dołu (tak, czytałem o ograniczeniach), ale ogólnie mi się podoba, za ciekawe poprowadzenie wzroku ku naprawdę ładnie pokazanemu sklepieniu.
Perfekcyjnie zgrany kadr, ale... Może faktycznie lepiej by było dosłownie troszkę więcej dołu? Chociaż wtedy stracilibyśmy górę... Dlatego podejrzewam też konieczność użycia ciut szerszego szkła... Którego pewnie nie miałeś, więc nie ma co tu Cię winić.
Dla mnie - rewelacja
Epistofeles
18-02-2013, 04:07
Użyłem D7k z fiszem Samyanga 8mm.
Sam czuje ze jest troszke ciasno, sprobuje przejsc sie tam jeszcze raz i poprawić kadr.
Dziekuje za opinie :)