Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Sprawdzony lab - Śląsk

arhetyp
25-01-2013, 19:19
Witam,

będę wdzięczny za polecenie dobrego laboratorium fotograficznego w Gliwicach/okolicach.
Ostatecznie może być wysyłkowe - jeśli naprawdę sprawdzone.

Obecnie korzystam z dwóch opcji.
1. gdy potrzebuję coś na miejscu to gliwicki Vertis - zdjęcia wywoływane nie równo, cześć OK, część bardzo ciemna.
Spędzam sporo czasu przygotowując zdjęcia w LR, potem je zamieniam na JPG sRGB i szlak mnie trafia jak na zdjęciu np. ciemne oczy mojej córki to zlana czarna plama. Za każdym razem zaznaczam wywołanie bez korekcji więc powinna być w tym jakoś powtarzalność, skoro u mnie w LR jest.

2. wysyłkowo korzystam z Foto-Nowak spod Krakowa. Jakość super, ale tam muszę zamówić większą ilość aby za przesyłkę nie płacić.

Byłoby dla mnie idealnie znaleźć coś na poziomie Foto-Nowak na Śląsku lub opcja numer 2: lab odległy ale z elastyczną opcją dosyłania - w Foto Nowak zawsze 12 PLN płacę.

Z góry dziękuję,

Pozdrawiam,
Arek

Śprotek
25-01-2013, 19:22
Tylko nie Vertis... Tak skopali wywołanie/skanowanie 6x6, że kupiłem sobie swój skaner a wywoływać będę u kolegów z forum analogowego. Negatywy brudne, pozwijane, niepocięte. Tfu!

Był lab w Katowicach, nawet ogłaszali się w dziale ogłoszenia komercyjne. Kolega właściciel się chyba Przemysław nazywał, niestety nie pamiętam dobrze. ZTCW mieli dobry sprzęt i ceny.

arhetyp
25-01-2013, 19:34
Czyli nie tylko ja mam złe doświadczenia z Vertisem.

Co ciekawe marketing mają niezły, rozwiązania nowoczesne, wydają się być rzetelni, ale niestety w praktyce bywa różnie.

Czekam zatem na jakieś polecenia.

Arek

Sławomir
26-01-2013, 22:14
ten lab w Katowicach to FotoSilesia na Stawowej

arhetyp
26-01-2013, 22:44
Dziękuję.

A ktoś korzystał i potwierdza dobrą opinię?

Arek

Sławomir
27-01-2013, 08:52
Ja korzystam od czasu do czasu. I mogę polecić. Nawet ja nie wiesz czegoś z zakresu koloru czy kalibracji, "chłopaki" (w nawiasie żeby się nie obrazili ;-)) mogą trochę pomóc. Prześlij zdjęcia, wypróbuj, podejdź i pogadaj, sam wyrób sobie opinię. A kiedyś na forum obiecali zniżkę na hasło "nikoniarze".

arhetyp
27-01-2013, 12:54
Dziękuję, przetestuję.

Poza tym nikt inny już nie wywołuje nigdzie zdjęć?:)

adrian
27-01-2013, 13:14
fotosilesia na stawowej. Korzystam z ich usług już lata i NIGDY nie było wpadki ani najmniejszego problemu :)

M.A.J.
28-01-2013, 02:38
Czy sprawdzałeś Zabrzański Vertis?
Jest to osobny lab, zresztą założyciele Vertis.pl.
Korzystam z ich usług od jakichś chyba siedmiu lat regularnie, i nigdy nie miałem powodów do narzekań.
Jeśli wybierzesz odbiór osobisty w Zabrzu to właśnie ten lab wykona odbitki (jedynie wydruki wielkoformatowe są tak czy siak wykonywane w gliwicach).
Przy wyborze przesyłki pocztą/kurierem odbitki są wykonywane przez laby współpracujące, i nie wiesz który konkretnie - taka informacja pojawia się dopiero w potwierdzeniu zamówienia.

Wysłane za pomocą Tapatalk2

mactmp
29-01-2013, 02:11
Witam na forum,
pracuję w studio foto wyposażonym we frontiera 330. Osoby zainteresowane wywoływaniem odbitek z taką samą starannością jak wywołujemy swoje zdjęcia studyjne proszę o kontakt na priv. Możliwe jest przesyłanie zdjęć online przez stronę oraz wysyłka pocztą lub paczkomatem. Papier fuji ca glossy lub lustre oraz silk dpII. Bardzo rozsądne ceny (ale oczywiście wyższe niż na allegro).
Danych tutaj nie podaję aby nie naruszyć regulaminu :)