Zobacz pełną wersję : strona z napieciami lamp?
postregiment
25-03-2007, 21:31
witam!
kojarzycie moze adres do strony z napieciami ze stopki z lamp?
kupilem za grosze stara radziecka lampe i zastanawiam sie czy pojdzie w moim nikonie
:)
http://www.botzilla.com/photo/strobeVolts.html#nikon250
szukaj takich info u mnie w linkowisku :-D
spec z fotocela.com bedzie sprzedawal (za moja namowa) optoizolator na wezyk synchro. bedzie mozna odpalac kazda lampe, nawet radziecka, bez obawy o uszkodzenie aparatu. Koszt urzadzonka bedzie ok 20 zl, wiekosci 1/4 pudelka zapalek. kontrukcja jest juz na ukonczeniu.
Prorok78
17-11-2008, 12:09
No dobra... odkopie trupa:) Wiadomo cos juz o tym urzadzonku? Albo czyms innym tanim co pozwoli podlaczyc bezpiecznie lampke mlotek Metz 45 do D200?
Jaki konkretnie model? z linka który podałem wynika, że jedynie 45 CT1 ma za wysokie napięcie.
Prorok78
17-11-2008, 16:05
Jacku chodzi o 45 CL4 ale nie digital tylko zwykly... POza tym mam jeszcze do dyspozycji Sunpacka 3600 i jakiegos Nationala (tez mlotki)... docelowo z tego ma byc mini studio na radiowkach wiec bez bolu, ale czasem chcialbym moc ktoregos z nich zapiac do body a troche obawy jednak mam..
46 CL są nowsze, wszystkie podepniesz bez problemu do nikonów. Nikony wytrzymują 250V, ludzie przesadzają z ta ostrożnością. Sunpack 3600 ma cos koło 200V, więc też powinno być OK. National - nie podałes modelu. Popatrz w podlinkowana tabelę!
Jaki konkretnie model? z linka który podałem wynika, że jedynie 45 CT1 ma za wysokie napięcie.
W tym wypadku to chyba bzdura jakaś jest. Osobiście takowy młotek biegał u mnie, z FG, F90, D70. O innych wynalazkach nie pomnę. Co śmieszniejsze nie mając swego czasu zielonego pojęcia o "voltach" zapodałem go do EOSa 300 (o ile dobrze pamiętam) i Canon przeżył, chyba biega nawet do dziś.
Prorok78
19-11-2008, 01:19
46 CL są nowsze, wszystkie podepniesz bez problemu do nikonów. Nikony wytrzymują 250V, ludzie przesadzają z ta ostrożnością. Sunpack 3600 ma cos koło 200V, więc też powinno być OK. National - nie podałes modelu. Popatrz w podlinkowana tabelę!
Jacku chodzi o National SGW800...