Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Wróbel
http://img41.imageshack.us/img41/7753/dsc687504.jpg
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/41/dsc687504.jpg/)
dziękuję za komentarze i pozdrawiam
Mozna by dac tytul "szaszlyk" :)
Czerwony w LG skutecznie odwraca uwage i samo zdjecie nie jest chyba zbyt ostre (mz).
Faktycznie mało ostra fotka. Ale z tym szaszłykiem to bardzo się spodobało :)
Co do ostrości: Jakim szkłem fota zrobiona bo exif czysty? i czy jest filtr UV na szkle ?
Nie kupuje. Popracuj nad tłem i przyciemnij zdjęcie o 2/3 EV :)
Co do ostrości: Jakim szkłem fota zrobiona bo exif czysty? i czy jest filtr UV na szkle ?
Filtru UV nie mam, a obiektyw pomińmy milczeniem bo żaden z szanujących się fotografów przyrody, nie podpiął by go do swojego body, nawet do testów.
Popracuj nad tłem
Czerwony w LG skutecznie odwraca uwage i samo zdjecie nie jest chyba zbyt ostre
Tło mi odpowiada i takie powinno być - jest zwolennikiem realizmu w fotografii :-)
Co do ostrości to macie 100% racji.
Może ktoś zgadnie co to jest to czerwone?
pozdrawiam
Może ktoś zgadnie co to jest to czerwone?
pozdrawiam
..swiatla samochodu?
..swiatla samochodu?
Zgadza się! Zdjęcie zrobione w miejskiej dżungli...
pozdrawiam
Pawel Pawlak
22-01-2013, 16:54
Tło mi odpowiada i takie powinno być - jest zwolennikiem realizmu w fotografii :-)
Ale co ma do tego realizm ? Tło jest beznadziejne; ani nie dokumentuje miejskiej dżungli ani nie jest estetyczne.
Skoro pomijając jakość, zdjęcie jest takie jakie zaplanowałeś to proszę napisz jaki jest temat i motyw tego zdjęcia ?
Skoro pomijając jakość, zdjęcie jest takie jakie zaplanowałeś to proszę napisz jaki jest temat i motyw tego zdjęcia ?
No jak to co jest tematem? - kulinaria, czyli nieostry szaszłyk :)
Ale co ma do tego realizm ? Tło jest beznadziejne; ani nie dokumentuje miejskiej dżungli ani nie jest estetyczne.
Tło jest zupełnie naturalne, drzewo z wróblem trudno gdzieś przenieść.
Takiego zdjęcia nie zaplanowałem, nie myślałem o nim wychodząc z domu. Moim zdaniem naturę fotografuje się taką jaka jest, jej się nie planuje - od tego jest ktoś wyżej :-).
Planowanie zostawiam tym co podniecają się jakością potyka pod ptakiem, piszą że jest nieładny albo, o zgrozo, nienaturalny!
napisz jaki jest temat i motyw tego zdjęcia ?
jakby Ci tu napisać, hm... wróbel?
pozdrawiam
Pawel Pawlak
22-01-2013, 17:29
Tak myślałem... Czekam tylko jak napiszesz że uprawiasz fotografię kreatywną, a wszelkie zasady są po to żeby je łamać.
Tak myślałem... Czekam tylko jak napiszesz że uprawiasz fotografię kreatywną, a wszelkie zasady są po to żeby je łamać.
Eeee, po co te uszczypliwości, podejrzewam, że to wróbel, jako najsłabsze ogniwo łańcucha fotograf>aparat>ptak (każdy słyszał o ptasim móżdżku) nie zna się na kompozycjach i motywach więc usiadł gdzie mu było wygodnie, prawdopodobnie blisko "żarcia".
Skąd! Jakbym uprawiał fotografię kreatywną to bym planował tło i wybierał lub nawet aranżował ładne patyki.
pozdrawiam