Zobacz pełną wersję : Karta Pamięci Kingston 2 Gb
:-? WITAM
Mam nikona coolpixa 7900 , kupiłem kartę pamięci kingston 2 GB .
Zrobiłem kilka zdjęć i nie mogę ich otworzyć wyświetla mi śię FILE CONTAINS NO IMAGE DATA.
Czy to jest wina karty żle dobrana .
Czy to jest wina aparatu .
Ewentualnie jaką kartę kupić do nikona coolpixa 7900 i jaką pamięc czy 2 GB to nie za duża pamięć ????
PROSZE O POMOC
nie jestem pewnien czy to to, ale wg mnie moze to być spowodowane tym, ze twoj aparacik nie obsługuje tak duzych kart pamieci....moze sie myle, to tylko przyposzczenie!
dziadekak
06-04-2007, 10:36
http://nikoneurope-pl.custhelp.com/cgi-bin/nikoneurope_pl.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=14686&p_created=1121865426&p_sid=9fU85pyi&p_accessibility=&p_lva=&p_sp=cF9zcmNoPSZwX3NvcnRfYnk9JnBfZ3JpZHNvcnQ9JnBfc m93X2NudD00MjQmcF9wcm9kcz0mcF9jYXRzPSZwX3B2PSZwX2N 2PSZwX3NlYXJjaF90eXBlPWFuc3dlcnMuc2VhcmNoX25sJnBfc GFnZT0x&p_li=&p_topview=1
kopalnia wiadomosci po polsku
Witam.A czy orientuje sie ktos ,czy ta sama karta (Kingston 2 GB) pasowała by do Coolpix L 5.Czytałem link wyzej.Generalnie jest napisane ,ze obsługuja 2 GB,ale w zaleceniach producenta,testowano do 1GB.Czy ktos to moze sprawdzał?Dzieki za pomoc.Pozdrawiam.
Z instrukcji do mojego CoolPixa l4 wynika, że największe akceptowane karty to 1 GB. Kingstona nie ma wymienionego jako rekomendowane karty pamięci. Swoją drogą to troszku się nie dziwie tej sytuacji- coolpix to seria typowo amatorska, ma służyć do robienia zdjęć na swoich wycieczkach rowerowych itp :). A wsadzanie w nie kart 2 kilogramowych na które można wrzuć 4000 fotek troszku jest bez sensu :). Szkoda pieniędzy :)
Serdecznie pozdrawiam :)
w instrukcji mojego D50 dali karty 1 GB najwiecej :) bo o 2 GB nie slyszeli wtedy ;] to jeszcze o niczym nie świadczy
ło Jezu, to z którego Pańskiego Twoja D.. jest? ;)
p.s moja instru jest aktualizowna drukowana w zeszłym roku- chyba wtedy słyszeli o 2 gigowych :). Późna pora, nie chce mi się drukować ALE:1) Raczej nie ma sensu przystosowywać serii Cool do tak dużych kart 2) D50 to troszku "mondżejsza" technologia więc sam rozumiesz co potrafią zdolne profi aparaty- to są wersje rozwojowe jakby nie patrzeć :)
moj D50 jest z początku listopada 2005 :) wiec poltora roku juz ma ;]
Lepiej Kupić 2 X Po 1 Gb Pewniej Ipraktycznie . Pozdro
nie jestem pewnien czy to to, ale wg mnie moze to być spowodowane tym, ze twoj aparacik nie obsługuje tak duzych kart pamieci....moze sie myle, to tylko przyposzczenie!
KUPIŁEM 1 GB I JEST OK CZYLI 2 GB TO ZA DUZA PAMIĘĆ.
A mnie dziwi upór niektórych - skoro w instrukcji jest WYRAŹNIE i dosłownie napisane np., że karty Kingston Elite Pro nie są zalecane, to producent coś miał na myśli. Więc ci, którzy to kupują i instalują - wg mnie sami chcą kłopotów.